Som et puslespill...

Når jeg var barn elsket jeg å legge puslespill. Det var alltid så spennende at en mengde små biter etter hvert passet, sammen, dannet mønstre og til slutt endte opp i et fargerikt bilde!
Jeg oppdaget plutselig nylig at det å anlegge en hage på mange måter ligner litt på min fascinasjon for puslespill så mange år siden.
Forskjellen er jo at bitene nå er byttet ut med planter eller frø i et bed. Først kjøpes de inn, vi planlegger bedet, prøver å få bitene til å passe sammen i forhold til farge, høyde, blomstringstid, bladform og så videre. Forskjellen er jo at vi alle kommer frem til helt unike "bilder".
Vel, i helgen hadde jeg med meg min nyinkjøpte "skatt" fra Krukkegaarden og jeg måtte selvfølgelig teste ut hvordan det hele ville se ut.

Ting henger jo veldig sammen, så for å få best mulig intrykk av fontenen (ja, det var altså det jeg kjøpte meg) måtte jeg jo prøvelegge noen fliser på gulvet.

Bildet ovenfor: Jeg ønsker jo at drivhuset og den tilhørende hagen skulle være inspirert av Middelhavet. Alle som har fulgt min blogg kan jo ikke ha ungått å merke at det er noe som har påvirket meg sterkt...
I Spania, hvor min andre hage befinner seg legges fliser nesten aldri med kun én type fliser. Jeg har derfor kjøpt inn ulike sorter for drivhuset mitt. Naturstein, små, firkantede fliser og store, fliser.
Sammen skal de altså utgjøre mitt drivhusgulv.

Nedenfor: Det er litt av et puslespill for å få de ulike typene til å passe sammen i både form og størrelse, men etter hvert tror jeg at jeg har kommet frem til en løsning. De små natursteinene skal danne to "mosaikktepper" på gulvet. Rundt disse har jeg skåret små firkantede fliser til trekanter og lagt dem i et mønster som skal danne en ramme rundt mosaikken.
Resten av gulvet skal bestå av store rektangulære fliser i antrasittgrå fargetoner.


Nedenfor:
I den ene kortenden har jeg murt opp et stort "kar" i leca. Det skal pusses og legges membran på innsiden, som deretter vil dekkes med mørkgrå mosaikk i bunn og vegger. Utvendig og på "bakveggen" i karet skal dekkes med samme, store fliser som jeg benytter på gulvet.

Ovenfor: Slik ser den altså ut; drivhusfontenen jeg lenge har ønsket meg. Den er en versjon av skogsguden Pan. Overkroppen tilhører et guttebarn. Underkroppen er en geit. Han sitter og spiller på en "panfløyte" mens vannet vil renne ut i det store skjellet han sitter på og deretter fosse ned i det store karet nedenfor.
Selve Panfiguren er laget i betong, så jeg regner med han kommer til å bli passe grønnpatinert etter hvert.

Bildet ovenfor:
Nå ser dere kanskje hvorfor det var såpass viktig for meg å teste ut flisene på gulvet. Former og proposjoner er IKKE riktige ennå. "Mosaikkteppet" kommer til å bli større enn det jeg hittil har lagt, men om du ser nøye etter ser du at jeg ønsker å benytte samme store fliser- og mønstrete kant på fontenen som på gulvet, så det hele "flyter over i hverandre". Lenger enn dette kom jeg ikke på mitt store fliseprosjekt denne helgen, men nå gleder jeg meg til å sette i gang for fullt - kanskje neste gang??

Ha en fortsatt riktig fin kveld!

Kommentarer

 1. Oi! Det kommer til å bli fantastisk fint! Gleder meg stort til å se den ferdig!

  SvarSlett
 2. Jeg er imponert over alt du rekker over :) Fliser er alltid spennende. I de gode gamle dager når jeg var keramiker da var det fliser jeg laget :) Akk ja... Jeg legger ved en link til en venninne sin blogg (og håper det ikke er frekt) fordi hun også legger fliser i disse dager :) http://ellypropelly.wordpress.com/ Kanskje du har vært innom før? Lykke til med arbeidet! Marit

  SvarSlett
 3. Oj! vilket pyssel! vad härligt med ett sånt där vatten kar i växthuset!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 4. Jeg var også veldig glad i puslespill som barn, og fortsatte å legge puslespill med mine egne barn i mange år. Har aldri kommet over den dillen, så jeg skjønner deg godt når du prøver å pusle sammen fliser til et fint mønster. Det ser riktig fint ut synes jeg :-)

  SvarSlett
 5. .... Dette kommer til å bli kjempefint!!!!! Det kommer nok til å bli verdt all pusleriet. Helt utrolig flott med flisemix!
  Hilsen Lunalu

  SvarSlett
 6. Jøss..............for et prosjekt. Du er virkelig kreativ. Ser ut som det vert flott!!! Likte det veldig godt. Gled meg til fortsettelsen.
  Lykke til med jobben :))

  SvarSlett
 7. Gosh så flott!
  Også så spennende med disse små stenene!
  Hvordan skal du feste dem mon tro? Med vanlig fliselim?
  Gleder meg til å se når det blir ferdig!

  SvarSlett
 8. Oj, där snackar vi pussel, vilket jobb! Snyggt! Lycka till!
  /Katarina

  SvarSlett
 9. Det kommer til å bli et flott gulv! Og fontenen blir super med den fine panfiguren. Du gleder deg nok til lyden av rennende vann, det er så koselig:-) Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 10. Du finner nok en flott løsning på puslespillet :) Gleder meg til å se.

  SvarSlett
 11. Hei! Nå har jeg gått på en skikkelig fin hagevandring hos deg. Er mektig imponert! Dere har nedlagt utrolig mye arbeid og det må være utolig morsomt å skape dette.Du spurte om forslag til prydtrær i Woodland. Kvitrogn og hjertetre er vakre trær og begge får fine farger om høsten + at bladene til hjertetreet lukter godt. Ha en fin kveld! Anne

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg