Vi bygger ny brygge!

Som jeg nevnte i mitt forrige blogginlegg har denne sommeren vært preget av kampen mot Canada gjess! Det meste av hagen fikk gjerde mot elven, men vi ønsket ikke det foran huset siden slike gjerder ofte virker som stengsler mot vannet. Vi bestemte oss derfor for å lage en gangbrygge foran stueveggen.
Som vanlig har jeg vært så heldig at mine foreldre kom over for å hjelpe oss feriens første uke, så jobben gikk som en lek. Vi hadde nydelig vær omtrent hele tiden.


Det gikk med mye mer trykkimpregnerte materialer enn opprinnelig forventet, men det skyldet hovedsakelig at bryggen ble litt dypere enn først antatt. Opprinnelig ønsket jeg at en skulle gå ned et trinn fra hovedbryggen, men med tanke på en eventuell fremtidig flom ble vi enige i at det beste var å la den være på samme høyde som hovedbryggen.
Gangbryggen er derfor omtrent 2 meter dyp og rundt 15-20 meter lang. Den ligger omtrent 1 meter fra vannflaten, men nå er vannstanden litt høyere enn til vanlig, så jeg føler meg ganske sikker på at Canadagjessene ikke vil kunne komme seg opp den veien!

Nedenfor:
Fortsatt er det ganske stor fargeforskjell på den gamle og nye bryggen, men likevel flyter de ganske fint over i hverandre!?


Bryggene er uten tvil den delen av eiendommen vi benytter mest såfremt været tillater det! Av en eller annen grunn kan en sitte der til sent på kveld uten at mygg eller knott kommer og forstyrrer stemningen.


Siden vi har en liten elvebåt er det jo nødvendig å kunne hente den opp på land til vinteren. Ved siden av bryggen har vi derfor  laget en hengslet port som er så bred at vi fint kan få båten på land derfra. Planen er å lage en slipp med en kjerre båten kan dras på land i, men det får bli til neste år.
For øyeblikket er vi veldig fornøyd med at Canadagjessene ikke lenger gjester oss, for tro meg- de ligger i store flokker like utenfor plenen hver eneste dag!


Ha en fortsatt riktig fin sommer!

Kommentarer

 1. Du har hørt om ordet ferie ??? :P Du og dine har virkelig gjort noen store grep med eiendommen i sommer. Kjempeflott! Skjønner at dere koser dere der.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan.
   Ja, du kan så si. Nei, vi jobbet første uken og tok helt fri uke 2, så da var jeg uthvilt og fornøyd når jeg kom tilbake på jobb ;-)
   Håper du har en fin sommer! :-D

   Slett
 2. Hørte jeg virkelig knott og myggfri?! O`hildrane det og var det så vel i Rantenhagen også. Men akk nei.. Ingenting som en god gammeldags dugnadsgjeng! Hipp hurra for alt dere fikk bygd! Vi (dvs Hr Ranten..) vurderer å gjøre noe lignende her. Forskjellen er at det er noen timetere ned til vannflaten.. Vi snakker tivolifølese. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ranten. Det høres jo kjempetøft ut med en trappe ned til en brygge! Jeg har vært hos noen venner som gjorde det. Det ble utrolig tøft!
   Vel, heelt knottfritt er det ikke, men ingen problem å sitte med bare armer til solen har gått ned er det faktisk :-)
   Andre steder på eiendommen er det ikke fullt så få mygg og knott... ;-)

   Slett
 3. Nydelige stemningsbilder! Bryggen ble riktig flott. Dere har vært flinke. Ha en fortsatt fin helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk for det :-) Vi er fornøyde og det ser fortsatt ut som om brygge og gjerde har gjort underverker for å holde Canadagjessene ute! :-D
   Ha en fortsatt fin kveld.

   Slett
 4. Dette ble kjempe fint. Her kommer nok ikke gjessene opp.

  Kjempe nydelig sommerstemning hos dere og idyliske bilder!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Der tabte jeg da helt pusten! Det ser jo fuldstændigt vidunderligt ud! Og selve fotos af bryggen er også kæmpeflotte! Tænk at vandet er så stille og spejlblankt, det ligner noget fra en turistbrochure :-) Dejligt med familie som komer og hjælper også.

   Vil også lige sige tak for det gode link til den side med drivhuse! Det er lige præcis sådan noget jeg efterlyste. Men hvor er der mange spændende drivhuse at få! Jeg brugte mindst et kvarter inde på siden og brugte i tankerne mange tusinde kroner :-)

   Ja, vi glæder os veldig meget til at få drivhus! Her i DK har det regnet og regnet, og når det ikke regner så blæser det, alle de aftener vi gerne ville sidde ude, men måtte blive i stuen! Nu kan vi snart gå ud alligevel :-)

   Slett
  2. Jeg håper du har rett, Vivi. Canadagjess vil vi ikke ha på plenen lenger! ;-)

   Slett
 5. Dere skaper et paradis! Har dere kreps også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det, "hagen vår"! Ja, i skogshagen vår har vi en sandstrand hvor naboene sier de fanget kreps før i tiden. Vi har aldri forsøkt dette selv, fordi det for noen år siden hersket krepsepest i området. Siden den gang er det satt ut nye bestander, men jeg vil jo heller de skal få etablere seg i fred og ro utenfor eiendommen vår :-)

   Slett
 6. Det där blev fint och praktiskt!
  Ni har en otroligt fin utsikt!!!
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana! Takk for hyggelig melding! :-D
   Ha en fortsatt fin dag.

   Slett
 7. Det ble kjempefint med bryggen. Så koselig å nyte sommerkveldene der.Skjønner at dere ikke vil ha canadagjessene inn i hagen, i tilegg bråker de vel endel også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Geo Sunniva. Takk for hyggelig melding. Ja, de kan være høylytte, men ikke så mye som en kanskje skulle tro. Det største problemet er nok raseriet de skaper. Ha en fortsatt fin dag!

   Slett
 8. Så flittige og flinke dere er.. Og så lekkert det blir. Du , kan ikke canadagjess fly? Eller er de for late til å lette på vingene for å komme opp i Hagen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei November-symra. Takk for hyggelig melding. Jo, Canadagjess kan jo fly, men de klarer visstnok ikke å lande på land. Når de skal opp av vannet "flyr" de på den måten at de flasker med vingene mens de løper opp skråningen. De klarer altså ikke å lette og relativt lave gjerder er derfor nok å hindre dem fra å komme på land. Ha en fortsatt fin dag.

   Slett
 9. Herreminhatt Svein!
  Hos dere er det vel strengt tatt vakrere enn lov burde være!?!
  Utrolig idyllisk vann og brygge. ❤ Minner meg litt om de brede kanalene rundt Stratford i England. Bare mye mer fredelig.
  Den svenske sommerhagen må være en drømmeplass!
  ★★★

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg