Augustblomstring i vår svenske sommerhage.


Så var vi tilbake i vår svenske sommerhage for helgen. Vi hadde nemlig avtalt med en elektriker at han skulle legge inn lys på et tørkeloft vi hittil ikke har brukt til noe annet enn å stable inn ting vi vanligvis ikke trenger. Noen som kjenner seg igjen!? ;-)
Det å få lys der inne var jo nesten et sjokk, for plutselig fant jeg igjen ting jeg helt hadde glemt vi hadde kjøpt! :-D


Været her borte har vært fantastisk fint i dag. Sol og varme, så vi har virkelig kost oss i hagen fra morgen til kveld! Det er fortsatt veldig mye som blomstrer her borte. Blomstene på bildet over heter Brodiaea "Queen Fabiola." De har en nydelig farge. Om de hadde vært vinterherdige ville jeg gjerne hatt mange flere av dem. Jeg har derimot bestemt meg for å begrense alt som har med "ut/inn" planter :-)


I drivhushagen er de fleste rosene på sitt beste nå. Hagen er faktisk veldig frodig i år, men jeg har nok ganske mye å lære når det gjelder former og plantehøyder i forhold til hverandre. Det hele virker kanskje litt kaotisk nå, men jeg er likevel litt stolt, for de fleste plantene i drivhushagen er nye for året! :-D

Det mest positive denne gangen er at enda flere liljer har begynt å komme i blomst- som dem nedenfor: Lilium "Orania". Fantastisk vakre blomster med burgunderfargete knopper som siden springer ut i en lakserosa blomst med sterk velduft!
Eneste problemet er at jeg må finne noen planter med burgunder bladverk jeg kan samplante dem med. Noen gode tips?


Nedenfor, en annen lilje som nå blomstrer for fullt er OT liljen "Purple Prince." Den står i drivhushagen og passer faktisk veldig fint sammen med rosene i farge.


Nedenfor:
Den asiatiske liljen "Kentucky" er også kommet i blomst i år igjen. De står i bakkant av drivhushagen, men jeg kommer nok til å flytte disse over til "ildbedet" før vinteren.


Ha en fortsatt riktig fin helg!
Kommentarer

 1. For nokre fine liljer!!!! Eg vert heilt misunnelig.........:))
  Kjempelekkre alle saman.
  Ha en vidunderlig kveld.
  Klem frå meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei MarJE. Takk for veldig hyggelig kommentar :-)
   Jeg er veldig glad i liljer og er like glad hver gang nye sorter kommer i blomst. Det fine er jo at de blomstrer forskjellige tider hele sommeren igjennom :-D
   Ha en fortsatt riktig fin helg!

   Slett
 2. Vi har hatt noen fine dager her i Bergen også, men akkurat nå regner det.
  Det er frodig og flott i drivhushagen din nå. Liljene er nydelige! Orania var bare lekker!
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann.
   Jeg har en god del familie i Bergen- Norges vakreste by! og har forstått at det har vært en veldig fin sommer der borte i år! :-D
   Her har det vært både- og, men jeg nyter de gode dagene her borte. Ha en fortsatt riktig fin helg.
   Stein

   Slett
 3. Flotte liljebilder, og det nedersrte bildet av liljen "Kentucky" er spesielt spennende synes jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin. Takk for det :-) Ja, Kentucky er spesiell. Blomstene ser nesten ut som de er spraymalt :-)
   Ha en fortsatt riktig fin helg.

   Slett
 4. Fantastisk lekker liljeblomstring hos deg nå :) Brodiaea overvinter fint ute hos meg i Bergen, men du har kanskje litt kaldere klima i sommerhagen din? God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at den overvintrer ute hos deg i Bergen! Kanskje jeg skal prøve å la et par tilbringe den kalde årstiden ute i hagen da!?
   Ha en fortsatt riktig fin helg
   Stein

   Slett
 5. Himmel og hav for en liljerblomstring.

  Ønsker deg en fin lørdag! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi.
   Tusen takk for en hyggelig hilsen :-)
   Ønsker deg en fortsatt fin Søndag
   Klem Stein

   Slett
 6. Flotte liljer du har! Hvis du er på jakt etter mørkt bladverk på stauder vil jeg anbefale høstormedrue, men da må den stå i full sol ellers blir den grønn. Actaea simplex 'Brunette' er det den heter nå. Den het Cimicifuga før, så da vet du det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Mange takk for tipset! Den skal jeg så avgjort merke meg, for den hadde passet, både i skogen og i samplanting med oranialiljene! :-)
   Ha en fortsatt riktig fin Søndag.

   Stein

   Slett
 7. Helt nydelige liljer. Enig med Marit med at høstormdrue kan passe. Bladverket dukker opp ganske tidlig på våren, selv hos meg. Planta er frisk og fin hele sesongen, den rekker sjelden å blomstre her, men hos dere går nok det fint.
  Ha en finfin lørdagskveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tua! Takk for enda mer informasjon om høstormedrue. Den ble bare enda mer interressant med din tillegsinfo.

   Ha en fortsatt fin Søndag
   Stein

   Slett
 8. Oi så flotte liljer, særlig den lakserosa og burgunder! Artig når samme plante får ulike fargenyanser som knopp og blomst, det blir liksom mer livlig med en gang. Burgunder bladverk vet jeg ikke, siden du sikkert ikke ønsker konkurrerende blomstring må det vel bli Heuchera? Eller kanskje sånne Bronseblad finnes i flere nyanser.

  Syntes den blå (første bilde) også var fin. Har du sådd den selv, kan du høste frø? Frø er jo litt INN, men du slipper ihvertfall UT'en (tok du den?) :D

  SvarSlett
 9. Hei Bille og takk for hyggelig kommentar :-)
  Jeg må være ærlig å inrømme at jeg "fusker litt" i hagen siden jeg veldig ofte kjøper ferdige løk og planter. Frøsåing er ikke helt min sterke side, selv om jeg faktisk har blitt litt flinkere i år! :-D
  Jeg sender deg gjerne frø om jeg rekker å så disse før de spres for vinden. Denne helgen var de i blomst. Blomstringen varer veldig lenge. Jeg skal følge med dem hver gang jeg er borte i Sverige så jeg kan få sanket frø til deg- Hvis ikke kan du sikkert få noen løk av meg.
  Ha en fin dag.
  Stein

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg