Til kamp mot Canadagjessene!

Det er nesten utrolig å tenke på at vi for noen år siden ble både glade og opprømte når vi så en liten flokk med Canadagjess i elven utenfor eiendommen vår i Sverige.
Vi syntes de var både vakre og grasiøse, så til å begynne med forsøkte vi å mate dem med brødbiter. Det brydde de seg ikke om, men det skulle snart vise seg at de fant en helt annen form for mat hos oss- og den satte de veldig pris på! - Nemlig friskt, grønt nyklippet gress! Vi skjønte ikke sammenhengen når vi oppdaget stadig større mengder av noe vi trodde var hundebæsj!
Var det mulig? Luftet naboer hundene på plenen vår når vi var bortreist?!?!

Men nei- det gikk snart opp for oss at det nok var de stadig større flokkene med gås som forårsaket dette!
Denne sommeren har flokkene vært på opp til 30 individer som invaderer plenen vår, noe som gjorde at vi , etter bare 5 dagers fravær måtte fjerne 30!! kilo med fuglebæsj når vi startet ferien. Nesten 2 dager gikk med til å fjerne nesten 5 bøtter fulle med gjødsel før vi endelig kunne gå på plenen uten å vokte hvert skritt vi tok!
Vi har prøvd MANGE ulike løsninger, men til slutt bestemte vi oss for å sette opp et gjerde :-(
Ingen ideell løsning siden det jo er åpenheten og nærheten til naturen vi er mest glad i på eiendommen vår. 
Foran huset valgte vi derfor en helt annen løsning. Den skal jeg vise i et senere innlegg, men slik ble deler av eiendommen seende ut etter at gjerdet var satt opp:


Plenen vår er veldig flat før den stuper ned i vannet. Høydeforskjellen mellom plen og vannlinje er på rundt 1- 1,5 meter. For å bevare åpenheten mest mulig ble gjerdet derfor plassert i skråningen. En ser derfor nesten ikke gjerdet i det hele tatt fra det meste av eiendommen.Det beste av alt: Ikke én Canadagjess har kommet opp på plenen vår den siste uken- og det til tross for at de har samlet seg like utenfor eiendommen hver eneste natt!
Vi er selvfølgelig overlykkelige og føler oss ganske overbeviste om at vi nå endelig har løst et- for oss- stort problem!

Jeg ønsker dere en forstatt riktig fin sommer! Kommentarer

 1. Jeg synes gjerdet ble skikkelig fint.
  Det nederste bildet med benken er veldig vakkert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin. Takk for en hyggelig hilsen :-)
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin sommer!

   Slett
 2. Skjønner godt at gjerdet kom opp, ja. Sånne invaderende dyr må en jo bare beskytte seg mot. Får håpe de holder seg borte fra området fremover. Ha en fortsatt fin sommer du også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Ja, de må gjerne få lov å oppholde seg utenfor gjerdet, men skal de inn får de ta på seg bleier eller lignende ;-)
   Ha en fortsatt fin kveld!

   Slett
 3. Det er koselig med dyr, men ikke når dem ødelegger. Veldig lurt å sette opp gjerdet, og det ble veldig fint!

  Håper ikke de kommer seg gjennom! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi og som vanlig takk for hyggelige kommentarer! :-D
   Ja, jeg er helt enig- håper virkelig ikke de kommer seg gjennom! Det ses kanskje ikke så godt på bildet, men vi har festet hønsenetting på gjerdet slik at det i teorien skal være umulig for fugler eller bever å komme seg gjennom fra vannveien.
   Ha en fortsatt riktig fin sommer!
   Klem Stein

   Slett
 4. Godt at gjerdet virker, og litt av en innsats.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anne Karin :-) Det er likevel ingenting mot den innsatsen dere må bruke for å lage mur!
   Ha en forsatt fin kveld!
   Klem Stein

   Slett
 5. Får verkligen hoppa att ni slipper en invation av Kanadagäss i framtiden för dom ställer till så mycket.
  Tycker staketet blev diskret och bra!
  Ha en trevlig helg
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana. Mange takk for hyggelig hilsen. Ja, jeg håper også vi nå har fått bukt med Canadagjess-problemet! :-)
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin sommer!
   Stein

   Slett
 6. Og her er dere i full aktivitet ser jeg :) Gjerdet ble fint det! Og kjekt at det virker etter hensikten :) Jeg for min del har akkurat surfet på nett etter sneglegjerder, men med den store tomten vår skal det bli litt av en jobb... Ser du har lagt ned mye godt arbeid på drivhusfronten også! Flink!! Kos dere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ranten! Jeg har hørt om at det er veldig mye Iberiaskogssnegler i Bergen for tiden! :-(
   Jeg fikk panikk for en ukes tid siden. Jeg hadde kjøpt en del nellikplanter på et stort hagesenter ikke så langt unna. Et par dager etter oppdaget jeg plutselig at plantene var helt ribbet - og en mengde ørsmå snegler spiste seg gode og mette. Jeg destruerte plantene umiddelbart - for det virket som om sneglene kom fra jorden plantene hadde ankommet i! Jeg har trålet alle bed hver eneste kveld og satt opp ølfeller over alt, men hittil har jeg ikke funnet flere snegler enn de den dagen. er likevel redd for at jeg nå vil bli plaget med iberiasnegl her.
   Utrolig irriterende at slike landsomfattende hagesentre skal være smittekilden til svineriet! :-(

   Slett
 7. Var ute vid Drottningholm (världsarvet) för en tid sedan. I parken var det fågelskit överallt. Det gick faktiskt inte att hitta en plätt där det var mindre än en halv meter mellan skiten. Bedrövligt!!! Hoppas verkligen att ditt staket fungerar! I så fall är det absolut värt allt jobb och pengar. Det är lagom diskret och stör inte. Men, en dum fråga, kan inte gässen FLYGA in på tomten?


  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ruben.
   Nei, Canadagjess er visst faktisk avhengige å lande på vannet og deretter ta seg opp på land :-) Jeg tror de ikke klarer å bremse nok før de crashlander om de prøver å lande på en plen. Det er jo egentlig jeg veldig glad for... ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg