Mer enn blomster i min hage....

Helgen som var dro jeg og noen venner til Krukkegaarden i Drøbak.
De har alltid veldig mye spennende for oss hageglades hager!
Forrige gang jeg var innom hadde jeg sett noe jeg følte ville gjøre seg helt perfekt i skogen. Desverre var de utsolgt for akkurat den tingen, men jeg fant likevel noe jeg føler vil være helt perfekt i drivhuset vårt.

Hva det er kommer jeg ikke til å avsløre ennå. Jeg vil først få den på plass i drivhuset før jeg tar bilder og viser den her på bloggen :-)
I den sammenheng begynte jeg å legge merke til hvor mange figurer og annet jeg "plutselig" har fått i hagen. Når i all verden dukket de opp der??

Det er ikke mange år siden jeg ikke kunne tenke meg slike små ting rundt om i hagen- og nå finnes de over alt. Kanskje de er i slekt med iberiaskogssneglen (som jeg imidlertid IKKE har oppdaget i hagen min ennå! :-D ) Det begynner med en- og så har en dem plutselig over alt!?
Ok da. Disse er litt lettere å ha med å gjøre. De spiser jo ikke opp plantene mine. Tvert imot virker det som om de liker å gjemme seg blant dem...

Nå er det ikke lenger bare slike små figurer som invaderer hagen min. For ikke så lenge siden kom denne opp helt innerst i skogen, under påskudd av at den kanskje ville skremme rådyrene bort?

Det er nok bare ren ønskedrøm akkurat det? Men jeg er villig til å prøve det meste for å beskytte mine kjære planter!  - og akkurat denne kan ikke ses fra den bearbeidete delen av skogshagen.

Jeg prøvde for en stund siden å finne ut hvilken figur som var den første til å snike seg inn i hagen min. Det var faktisk ikke en, men en hel gruppe! For en del år siden kjøpte jeg en julekrybbe i Tyskland.
Hver figur er vel nesten 1 meter høy, så den var litt for stor til å plassere innendørs. Dessuten er den jo opprinnelig laget for å takle tilværelsen utendørs, så første julen vi feiret på hytten i Sverige, så havnet den på plenen utenfor.
Jeg brukte fakler for å lyse den opp om natten. Siden vi bor slik til at vi ikke kan se naboer var det kjærkomment med den lysende, lille familien på plenen vår. Resten av året står de bortgjemt på loftet i påvente av neste Jul.I skogen føler jeg på mange måter jeg "har lov" å plassere ut små dyrefigurer under busker og bregner, så lenge de forsvinner litt inn blant vegetasjonen.  Jeg har faktisk en nesten barnslig glede av å f få øye på dem der de står litt bortgjemte i skyggen :-)

Bildet til venstre:
Dette er vel en oter om jeg ikke tar feil?

Bildet nedenfor:
En kanin titter frem under en bregne.

Lemur er vel ikke noe typisk dyr i en svensk skog, men det er vel ikke slike betongfigurer heller, så i min skog bor lemuren lykkelig uvitende om at han egentlig tilhører en helt annen del av kloden ;-)
Pinnsvinet, derimot, kan en jo gjerne møte i en skandinavisk skog, så frem til jeg får besøk av hans ekte slektninger får hagen min nøye seg med denne krabaten som også trives best under en stor bregne!

Ha en fortsatt riktig fin dag!


Kommentarer

 1. Ja det er rart hvordan hagesmaken er i stadig endring :) I forhold til meg er du nok å regne som viderekommen, når det gjelder "hagenips", men en og annen frosk dukker opp om du kikker litt rundt i Rantenhagen også :) Sånn sett så synes jeg det er en god ting at man ikke skal tviholde på gamle ideere og tankegods, men har evnen til å tenke i nye baner?! Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ranten! takk for hyggelig melding. Jeg ville nok ikke hatt så mange hagefigurer i en vanlig hage, men spesielt skogen virker så tom ennå, så figurene får fungere litt som "blikkfang" til plantene vokser seg til :-)
   Ønsker deg og froskene en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 2. Jeg digger at du har masse artig rundt omkring i hagen, og på balkongen=) Finner til stadighet noe som også kunne stått i min!!!=) Den svenske sommerhagen din er fantastisk=) Håper du har det bra. Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke! Takk for det :-D
   Tenkte jeg skulle sende deg et bilde av hvor fint prydgresset jeg fikk av deg har begynt å gro seg til. Skal ta noen bilder av det når jeg er bortom Sverige denne helgen.

   Ha en fortsatt riktig fin dag!
   :-D

   Slett
 3. Jeg har så sansen for de flotte hagefigurene dine. Det ligner veldig på en oter, ja. Jeg liker disse figurene, men de er ikke å få tak i rundt her dessverre. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Takk for det :-) For min del tror jeg det må ha litt sammenhng med at "pynt" i hagen er såpass vanlig i Spania og på hagesentrene der at jeg nok ubevisst blir litt påvirket.. Jeg prøver likevel å begrense meg.. :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag :-D

   Slett
 4. Kjempefine figurer. Kjekt med litt andre ting i tillegg til planter også, det gjør hagen spennende og overraskende. Ha ein fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "Sologbolig". Takk for hyggelig hilsen :-D
   En fin dag hønses deg også
   Stein

   Slett
 5. Så spennede med de ulike figurene...som dukker opp litt her og der når en går rundt i hagen:)
  Tenk jeg har ennå ikke vimset meg innom krukkegården i Drøbak...nesten litt flaut å innrømme:)
  Hyggelig å se fra hagen din:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie.
   Takk for hyggelig hilsen :-)
   Jeg kan anbefale deg at du tar en tur innom Krukkegaarden snart da! :-D
   Jeg tror nok jeg vil råde deg å dra på vår/forsommer, for da har de veldig mye mer utvalg enn nå på høsten. Jeg har allerede begynt å planlegge (og spare) til vårens tur! :-D

   Slett
 6. Det er veldig fint å pynte litt rundt omkring i hagen! Likte veldig godt kaninen jeg da, som har levende kaniner!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi. Takk for hyggelig hilsen
   så artig at du har kaniner i hagen! Jeg hadde en for veldig mange år siden. De er fine dyr.
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 7. Ja er det ikkje typisk. Når det er noko ein har bestemt seg for å kjøpe, er det borte vekk når ein kjem tilbake for å handle. Ergrelig. Bra du fann noko anna du likte :)
  Likar dyra/figurane i hagen. Koselig med julekrybba.
  Ha fortsatt ei flott veke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei MarJE.
   Jo det er typisk, men kanskje også litt bra ;-) for da har jeg jo noe å ønske jeg får fatt i en gang i fremtiden! :-)
   Ha en fortsatt ritkig fin dag.
   Stein

   Slett
 8. Hei! Jeg har også hatt aversjoner mot hagenips, men vet godt at det er i ferd med å endre seg. Har ikke funnet det jeg vil ha ennå (synes altfor mange hagefigurer er altfor søte), jeg ser etter noe skikkelig skummelt som skal titte fram fra et sted i hagen, sånn plutselig :D Artige beboere i skogen din! Synes den rådyrskremmeren var tøff! Skal ikke se bort fra at den har litt effekt, ihvertfall hvis det blåser litt.

  SvarSlett
 9. Beautiful photographs, beautiful climatic places. I am greeting

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg