Jobbehelg i sommerhagen!

Så har vi kommet til 21 April og ennå føler jeg ikke våren kommet for fullt. Snøen har forsvunnet forlengst, men nettene er fortsatt kjølige og telen treg med å trekke seg tilbake. Jeg reiste over til vår svenske hage denne helgen.
Tanken var at jeg skulle plante en del busker, trær og stauder jeg har lagret i drivhuset de siste par ukene.
På Lørdag skinte solen fra skyfri himmel og gradestokken viste 20 grader i solen.
Full av optimisme fant jeg derfor frem hagespaden for å plante trærne jeg hadde mottatt fra Tyskland.
Jeg kom nøyaktig 40 cm ned i jorden før stålet skrapte mot stålis!  Som dere vet er 40 cm for lite dypt for trær og busker, så skuffet måtte jeg pent plassere dem på vent i enda et par uker.

Staudene kunne jeg derimot plante uten problemer!
For å være på den sikre siden dekket jeg dem med et mykt lag løv til det blir enda mildere i været.

Vi fikk likevel gjort overraskende mye denne helgen. Blant annet ferdigbygget vi en hjemmelaget kompostbinge av 4 paller. Den er riktignok ikke så vakker å se på enda, men det gjør ikke så mye siden den står et godt stykke inne i skogen.

Jeg klarte faktisk å fylle ganske mye av bingen med høstløv, døde kvister, gamle stauder og litt matrester :-)


Vi fikk endelig hengt opp en del fuglekasser jeg har hatt liggende siden i høst. I det ene flyttet der faktisk inn et fuglepar 10 minutter etter at det var plassert på treet! Det må da være raskere enn selv en Osloleilighet selges for!!?


Nedenfor:
I pallekarmene jeg anskaffet forrige sommer har jeg satt rød og gul løk, foruten aspargesplanter denne helgen. Fra før var gressløk og oregano i ferd med å spire for fullt.

Vi fikk gjort veldig mye mer denne helgen, men det kan jeg jo kanskje skrive om i et senere blogginlegg ;-)

Ha en fortsatt fin kveld! 

Kommentarer

 1. Koselig med arbeidshelg i hagen, selv om man blir litt skuffet når det forsatt er så kaldt. Kan man plante ut løk så tidlig, eller har du dem inne? Det fikk jeg også lyst til=) Håper du får ei super ny uke=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Dere har da sannelig ikke ligget på latsiden i helgen! Her er det også tele de fleste steder så plantingen får vente en stund til.

  SvarSlett
 3. Så flinke! Den kompostbingen av gamle paller skal jeg jammen prøve meg på etter hvert jeg også. Håper telen går fort så du får de nye trærne i jorda snart.

  UnaCita

  SvarSlett
 4. Så dumt at telen ikke hadde gitt seg helt ennå da. Det var iallefall en deliig hagehelg og det ser jo ut til at det ble litt resultater selvom trærne er på vent.

  :)

  SvarSlett
 5. Takk for sist på hagemessa! Hyggelig å hilse på :-)
  Jah - venter utålmodig på at telen skal slippe. Får lyst til å helle på varmt vann, men det hjelper neppe...

  SvarSlett
 6. Det var en flott kompostbinge! Smart å kunne bruke paller til noe nyttig. Ja, det er kjølig om nettene fortsatt, men det må jo snart bli bedre. Ha en ny fin uke :-)

  SvarSlett
 7. Utrolig flinke dere har vært. Sååå lurt med kompostbinge! Blir nok bra tilskudd i hagen!
  Jeg sitter stadig å blar i deres Woodland poster etter innspirasjon til feriehagen vår. Tuuusen takk for masse gode tips og lass av innspirajon!

  SvarSlett
 8. Nu vill man bara vara ute och hålla på varje lediga minut men det är fortfarande bara i startgroparna. Tycker du fått gjort en hel del. Nu kommer snart hela skogen blomma hos dig :)

  SvarSlett
 9. Det råder alltid brist på bostäder i fågelvärlden och som tack för att ni hjälper fåglarna med bosättningen kommer ni att få medhjälpare i trädgården som håller efter mindre önskvärda små kryp!

  Ha en bra dag!

  SvarSlett
 10. Det var en snabb inflyttning!!
  Har också buskar som står och väntar på att det ska gå och gräva.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg