Intrykk fra Hagemessen 2013!

Endelig er den her: Vårens store hagemesse i Oslo! og denne gangen er det mer utstillere enn noen gang. Jeg meldte meg frivillig til å stå på stand for HagEgal- skravleforumet for Hagegale. Det har vært givende, spennende og slitsomt på en og samme gang.

Masse hyggelige mennesker, både foran og bak disken!
- og så mye spennende en kan se og få kjøpe! Slike steder er direkte farlige for hagegales lommebøker! ;-)

I dette innlegget kommer følger noen små eksempler på en stor og mangfoldig messe. Akkurat hva jeg trengte nå som våren har vært så forsinket i Norge i år! :-)


Foruten et enormt uvalg av hagemøbler, drivhus og hagestuer svømmebassenger, hagedammer, hageklær, hageredskaper og veldig mye mer, så er messen i år mer rikholdig fylt av planter enn noen gang før!
Alt fra store leverandører med mer standardsortiment til nisjebedrifter som har spesialisert seg på visse typer planter som Gartneriet "Spiren" og deres fantastiske Helleborus. Engelske plantespesialiteter hos Gardenliving, pil hos Skovstuen Pil og mye annet spennende!

En stand jeg gjerne vil kjøpe mye mer hos er Hagefokus. De har utrolig mye som hadde passet perfekt inn i drivhushagen vår i Sverige! Krukker, fontener, figurer, porter og gjerder er alt sammen laget i tungt og solid støpejern. Desverre hadde jeg ikke med meg bilen denne gangen, så alt jeg fikk kjøpt hos dem var et ganske stort løvehode beregnet som springvann, festet på vegg. Lyktene deres er jo også utrolig fine! Jeg har noen litt større utgaver av disse i hagen min i Spania.En annen stand jeg måtte innom flere ganger var "Krukkegaarden" som drives av to hyggelige mennesker med veldig frodig, sikker og spennende smak som virkelig stemmer overens med min egen!
Hos dem kjøpte jeg en del planter- men også enda en "gargoyle" til woodland hagen min! Ja, jeg vet du sikkert tenker at "han er virkelig harry! (ikke særlig positiv benevning på en persons smak...) Jeg prøver likevel å forsvare meg med at jeg faktisk har en plan med det hele. I min plan vil en slik figur kanskje være mer malplassert enn om jeg har et tema hvor disse ikke skal være hovedblikkfangene, men heller skli inn i bakgrunnsmiljøet....!? (om det da skulle være mulig med slike hagefigurer.....)


 Bildet til venstre:
Her har du den, min nye Gargoyle. I virkeligheten er den en del større enn den kan fremstå på bildet. Krukken den står sammen med er skikkelig STOR!

Konklusjonen på dagens innlegg!?

Om du er i nærheten av Lillestrøm i morgen,  Søndag og ikke vet hva du skal finne på- så kan jeg anbefale Hagemessen på det sterkeste! :-D


Ha en fortsatt riktig fin kveld! 


Kommentarer

 1. Hyggelig referat - og veldig hyggelig å møte på deg bak disken på hagegal standen! Kjekt å se noen hagegal fjes 'live' :-)
  Det ble noen juleroser på meg også! Og enig at Krukkegården hadde bygget en utrolig vakker stand!
  Nå kan man angre på 'alt' man ikke kjøpte, eller omvendt...om lommeboka er tom...

  SvarSlett
 2. Her gikk kortet varm skjønner jeg?! Jeg er bare bitte lite gran missunnelig.. nesten ikke i det hele tatt :) Nei der skulle jeg gjerne ha vært med men jeg får trøste meg med at jeg skal til Peter Korn om 2 uker :) Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
 3. Gosh så masse flott!
  Så gøy at messen stadig forbedrer seg!
  Takk for rapporten!

  SvarSlett
 4. Inspirerende messe og blogginnlegg.

  SvarSlett
 5. Flott messereferat, Stein! Vi var der på fredag ettermiddag. Fin messe!

  SvarSlett
 6. Der skulle vi ha vørri, Karl, der skulle vi ha vørri! Men uten lommebok , kanskje....

  SvarSlett
 7. Så mange fine bilder fra hagemessa. Takk for at du deler dem! Jeg får ta det igjen til neste år.

  Ønsker deg en fin søndag! Klem

  SvarSlett
 8. Takk for link til Hagefokus. De gikk Jeg glipp av i går. Nå har jeg drømt meg bort der! Det var veldig hyggelig å treffe deg i går :-) Det er alltid hyggelig å treffe folk bak tastaturet! Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 9. Vilken jätterolig gargoyle! Åååå, blir avundsjuk. :-)

  SvarSlett
 10. Merket meg den Gargoylen, som er innmari tøff! Hadde jeg hatt med bilen, så...
  Så har jeg også jeg en veldig variert smak.... Om å gjøre at ting passer inn (eller absolutt ikke). Morsomme overraskelser skal det også være påass til.
  Hyggelig å hilse på, forresten :-)

  SvarSlett
 11. Der skulle jeg veldig gjerne ha vært. Synd vi bor så langt unna=) Ser ut som du har hatt ei super helg, og det skal bli veldig artig å se hva du har kjøpt=) Nå har jeg akkurat sådd i sushi-boksene, og jeg må nok en gang takke for supert tips=) Fiiin søndag til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 12. Flott rapport fra en innholdsrik messe du presenter her. Kanskje det var deg jeg handlet blodbeger, kvann og frø fra på hagegal-standen i går da.. Koselig stand med hyggelige folk og spennende utvalg, forresten:)
  Jeg syns hagemessen virkelig har tatt seg opp de siste par årene etter å ha hatt noen dårlige år hvor den krympet og krympet til fordel for andre parallelle messer.
  Jeg var så glad for at Krukkegården var på plass igjen også! Fikk med meg en skikkelig høy, rusten plantestøtte derfra. Jippi!

  SvarSlett
 13. Kul att få se lite bilder från er mässa!!
  Mariana

  SvarSlett
 14. Koselig å se deg og nå har jeg plukket ut noen spirer til onsdag. Du er kjempeflink til å formidle hageglede.

  Jeg hadde jo bil - så jeg kunne jo ha tatt med ting og tang for deg, men du var en etterspurt mann og jeg var litt stressa og gira. Det føltes nesten ut som jeg var på epleslang . Jeg skulket loppemarkedpliktene for å komme meg på messa.

  Messen var flottere i år synes jeg og det var mange flotte utstillere der. Fikk fyllt godt opp med mye jeg hadde ønsket meg og det var vel verd innhugget i pengepungen. Nå må bare det bli hagevær og mildt så de små kan få flytte ut av pottene sine.

  AK

  SvarSlett
 15. Så herlig gargoyle :D Jeg endte opp med en liten, men bestemt dragebebis fra samme stand :D
  Jeg digger slike figurer, og det er moro å se at andre også gjør det :D
  Ha en flott uke, og takk for fine bilder!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg