Plantene fra Eggert har ankommet!!

Så har de endelig ankommet. Plantene fra Eggert Baumschulen! Etter 2 uker på reise kom en lastebil fra DHL ryggende inn i vår svenske hage tidlig Fredag morgen. Jeg var selvfølgelig skikkelig spent på hvordan de alle så ut. Jeg ble ikke skuffet! :-)
Plantene formelig struttet av sunnhet og livsglede! Jo flere jeg pakket ut, dess større smil spredte seg på munnen min, for de var mesterlig innpakket. Jorden var passe fuktig i hver eneste potte og det hele var tilogmed så omtenksomt lagret at de ville klart seg i mer enn én natt med ekstremkulde hvis det skulle ha vært tilfelle!

Eggert kommer jeg nok til å bestille mer av i fremtiden!

Bildet til høyre er av en Prunus Mume "Beni Shi Don", ellers Japansk aprikos. Det var det eneste treet som var i blomst ved ankomst, men langt fra det eneste proppfullt av knopper...
En busk var forresten forlengst ferdig avblomstret, et Hamamelis Intermedia "Magic Fire". Det må ha vært en overdådig blomstring, for jeg tror jeg telte over hundre frøkapsler på en busk som ikke er mer enn 1 meter høy ved kjøp.
Bildet til venstre har jeg funnet på internett, men jeg håper jeg kan vise min egen i blomst neste vinter/vår! Denne Hamamelis sorten, eller Trollhassel som den kalles på norsk, blomstrer vanligvis Januar- Mars alt etter temperaturforholdene på voksestedet. De skal takle sone H4 og bli opp til 2-3 meter høy i fullvoksen alder. Blomsterfargen er rødoransje og om solen skinner direkte på den fyller den hagen med velduft!

Noen planter var overraskende store. Andre hadde jeg nok overdrevet i fantasien mens jeg ventet på dem. Sånn var det ikke med hovedgrunnen til at jeg valgte å kjøpe hos Eggert i utgangspunktet, nemlig mitt vierpære- tre, eller "nordens oliven". Det har jeg jo lenge drømt om å plante i drivhushagen siden det er til forveksling likt et ekte oliven som jo ikke vil kunne takle nordiske forhold. Jeg hadde forventet meg et tre på rundt 3 meter, men i virkeligheten viser det seg å være mellom 5- 6 meter høyt! og  stammens tykkelse er også overraskende bra! Kronen ser veldig fyldig ut, men grunnet frakt er grenene bundet tett sammen. Jeg ville ikke pakke den ut siden treet var så høyt at jeg ikke hadde sjanse å oppbevare det i drivhuset eller kjelleren!
Piletrærne viste seg også å bli en utfordring. Men de var så bøyelige at jeg valgte å plassere dem i drivhuset, til tross for at det er over 3 meter høyt! Tårepil vil jo likevel ikke vokse rett opp, så jeg regner ikke med at det skal bli noe problem når jeg planter dem ut.

Mer om planteimporten i neste innlegg. 
Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin helg!
Kommentarer

 1. Jaaaa, jeg har krysset fingrene så hardt at jeg har helt vondt. Kos dere denne helgen! Vi snakkes, klem fra Ellen.

  SvarSlett
 2. Etter to uker på veien var jo dette voldsomt bra!

  SvarSlett
 3. Det høres jo ut til å være fine planter, ganske bra etter den lange frakten! Blir spennende å følge med hvordan de vil vokse seg til :-)
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Du verden det var jo litt en last du hadde gleden av å pakke ut!! Godt å høre at de hadde klart seg!

  SvarSlett
 5. Dette hørtes spennende ut. Håper plantene vil slå rot og trives i din "hyttehage" :-)

  SvarSlett
 6. Så store og flotte planter! Det må ha vært en herlig opplevelse å få disse lastet av i hagen etter å ha ventet i spenning på hvordan de skulle takle transporten.
  Lykke til med oppbevaring og utplanting når den tid kommer.
  Det skal bli spennende å se bilder etterhvert som de slår rot i sommerhagen din:)

  SvarSlett
 7. Heldiggrisen! Så flott at plantene hadde klart reisen : ) God søndag!

  SvarSlett
 8. Nå ble jeg virkelig glad for at plantene kom fram uten mer trøbbel! Ekstra kjekt at de var så flotte også.
  I Bergen har vi hatt skikkelige snøbyger siden i går kveld. Håper at solen kommer i morgen, da tiner nok det meste.

  SvarSlett
 9. Skönt! Ser ju himla fint ut det du köpt. Så bra att veta andras erfarenheter från firmor. Då vet man det. :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg