Vårfornemmelser på en bybalkong...


Til tross for at kvikksølvet (om jeg hadde et slikt termometer) beveger seg ned på de blå tallene hver eneste natt, så er det ikke lenger tvil om at våren nå er her for å bli. Snøen er borte og solen varmer kjærlig hver eneste dag. Jeg klarer derfor ikke å la være, men oppsøker stadig et hagesenter eller en blomsterbutikk for å se hvilke planter som har ankommet i det siste.
Frem til nå har jeg konsentrert meg mest om planter jeg ønsker å plassere i Woodland delen av vår svenske hage. Blant annet rhododendron buskene på bildet ovenfor.
Balkongen vår ligger nemlig veldig lunt til, så selv før soloppgang er vannet i fontenen isfri.

Jeg har riktignok ikke satt i gang fontenepumpen ennå. Jeg har ikke en gang hatt min vårlige rundvask der ute...!

Jeg får nok vente til rhododendron og andre busker har flyttet til Sverige. En plante jeg derimot har tenkt å beholde på balkongen i et par måneder ennå er et nytt eksemplar av Prunus Triloba, eller Rosemandel, som det kalles på norsk.
Det er knapt nok i knopp ennå, men om en måneds tid regner jeg med at det vil se helt annerledes ut....
Jeg hadde jo et rosemandeltre på balkongen i fjor også. Det ble plantet i drivhushagen etter blomstring. Det samme kommer nok til å skje med dette eksemplaret etter hvert også, men først skal jeg nyte dets rosa overdådige blomstring når den snart finner sted!
Innenfor balkongdøren har forresten en del uteplanter klart seg fantastisk fint i vinter!
Blant annet en Bougenvillea. Den skal plantes i vårt svenske drivhus denne sommeren. Der borte har jeg ytterligere et eksemplar allerede, men det mistet bladene over vinteren. Heldigvis har det allerede dannet små, lovende knopper, så begge bougenvillea plantene har taklet vinteren i norden!


I morgen etter jobb drar jeg tilbake til vår svenske hage over helgen. Vi skal nemlig motta planteimporten fra Tyskland Fredag morgen! Jeg er mildt sagt veldig spent på å se plantenes tilstand etter to ukers transport fra planteskolen og hjem til meg!
Fortsettelse følger....

Ha en fortsatt riktig fin kveld så lenge! 

Kommentarer

 1. Det blir spennde å høre om importen din! God tur til hagen din : )

  SvarSlett
 2. Frodig balkong :) Lykke til med importen - spennende å få rapport . God helg.

  SvarSlett
 3. Herregud, hvordan holder du ut!!! Jeg hadde ikke sovet. Krysser fingre for deg. Appropå selvvanningspotter til urter. Kjøp deg en! Jeg er ikke for kjøpepress, men gud så kjekt det er med fersk gressløk på egget. Hverdagslykke er viktig! Klem.

  SvarSlett
 4. Se her ja nå er det vår i lufta på dagtid, balkongen din er nok lun og fin for plantene.
  God tur til Sverige og lykke til med importen fra Tyskland,,så spennende,,
  Marit.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg