Planteimport med- og uten komplikasjoner...

Nå ser det endelig ut som om våren har bestemt seg for å komme!?
I vår svenske hage smeltet snøen i rekordfart påskeuken. Når vi ankom var bakken stort sett hvit, men etter bare noen dager var eiendommen stort sett fri fra vinterens hvite kåpe.
Jeg mottok en mengde knoller og løk fra Holland de siste dagene. Det var HERLIG å hente frem tomme plastpotter og sekker av jord! Finnes det noe bedre enn duften av planteknoller, kompost og  solvarmet jord?

I fjor testet jeg ut ulike utlandske planteeksportører. I år har jeg nesten bare bestilt av dem jeg var ekstra fornøyd med forrige gang!
Den første ladningen fikk jeg altså fra Peter Nyssen Nurseries. Som før var eksemplarene jeg mottok store og fulle av livskraft! Er det rart jeg var fornøyd?
Siden jeg ikke våget å stole på milde netter den nærmeste fremtid våget jeg ikke å plassere pottene i drivhuset. Det er nemlig ikke oppvarmet. I stedet ble verkstedet i kjelleren omgjort til midlertidig planterom! Arbeidsbenk, hyller og ledige plasser på gulvet ble tatt i bruk. De plantene som så vidt hadde begynt å spire ble plassert under plantelys. Resten står i meget kjølig, men frostfritt plassert i mørket!

Alle buskene og trærne jeg hadde bestilt fra Tyskland, med antatt leveranse i påskeuken? De dukket ikke opp! Det tyske fraktfirmaet som hadde påtatt seg oppgaven var umulig å kontakte hele uken, til tross for iherdige telefoner og mail.
Jeg ringte dem derfor i dag og etter veldig mange telefonsamtaler har vi blitt enige om at plantene kommer til å bli levert på Fredag mellom 09:00 og 11:00, så jeg må reise over til vår svenske hage på Torsdag kveld for å kunne ta imot dem...
Hvem sa at det alltid er lett å importere planter til en hage du ikke bor i fast...? ;-)
PS: De lyse "strimlene"i enkelte av pottene er rester av sagsponet knollene ble fraktet i ;-)


Ha en fortsatt riktig fin kveld! 


Kommentarer

 1. Jammen ble det fullt hos deg, men for en lykkefølelse å plante. Lykke til med de alle sammen, og så må du dele etterhvert som de gror til. Anne Kari

  SvarSlett
 2. Skönt att du fick kontakt till slut. Inte kul att få en hel leverans förstörd i något helgstängt postrum.

  SvarSlett
 3. Du er tøffere enn meg når det gjelder nettbestilling! Bra det ordner seg til slutt=) Håper påska deres ble superkoselig=) Her er vi tilbake til hverdagen igjen, og det er litt tungt de første dagene!!! Det går seg alltid til=) Fiiin uke til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Oi oi, så mye flott det skal bli i de pottene etter hvert! Litt av en jobb, men veldig trivelig, ja! Jeg har også pottet noe i feriehagen, men har innsett at (kanskje) litt færre potter også kan være ok, så flere knoller og løk ligger fortsatt i løs vekt i kjelleren, håper de ikke spirer for mye før jeg kan plante direkte ut.

  Nyttig å etablere gode importerfaringer, jeg regner jo med at du kommeer til å importere litt hvert år framover og da er det jo kjekt å kunne stole på leveringen. Kjipt å måtte dra bort ens ærend, men så får du jo samtidig en ekstra oppdatering på pottene :-) Lykke til!

  SvarSlett
 5. Lykke til! Håper du får alt levert på avtalt tid!

  SvarSlett
 6. En hel kjeller full av blomsterglede - så deilig (og sikkert litt stressende). Nå har jeg tro på at det blir varmere og at sola kommer for fullt.

  Lykke til og kos deg på bonustur over grensen!

  SvarSlett
 7. Her var det mange potter med spennende innhold!
  Det kan nok bli litt krøll når leveringen blir forsinket, men likevel er det nok enklere å importere til Sverige. Håper leveringen går som den skal til slutt.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 8. Mon ikke firmaet også har holdt påskeferie?
  Ser spændende ud med alle de nye planter, du får travelt...;-)
  Prøv at se denne blog som en svensk kvinde der bor i England hvor hun viser en fantastisk woodland have fra Cornwall..tænkte på dig da jeg så denne..:-)

  http://theswenglishhome.blogspot.dk/

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg