Tilbakeblikk på prosjekter i vår Spanske hage.

Det er rart å tenke på at det bare er 1 uke siden vi kom tilbake fra vår spanske hage. Det føles så mye lenger! Sannsynligvis på grunn av at vi reiste direkte over til Sverige i noen dager før vi kom tilbake til Oslo.
I går satt jeg og så igjennom bildene vi hadde tatt under vårt opphold denne gangen. Det er utrolig hvor mye vi har rukket å gjøre på et par uker!
Her kommer noen bilder. Det første vi gjorde denne gangen var å legge ny grus i bedene langs veien.
Sist gang vi gjorde dette valgte vi en kremfarget variant som matchet de store steinene vi har lagt i bedene. (Se bildet til høyre.) Problemet med denne var at gruskornene var så fine at det ble vanskelig å holde det hele rent. Teorien var derfor denne gangen at om vi valgte litt grovere type, så vil rusk falle lettere ned mellom disse og bli til jord.
(Om det stemmer vil jo tiden vise..)
Desverre hadde produsenten ikke vår kremfargete stein, så det endte opp med et kompromiss- Hvit marmor. Vi har hatt dette før og var i grunnen fornøyd med det også. I vårt område er jo ikke jorden svart, som i Norge. Den er kremfarget- og derfor ikke så synlig under hvit grus.
Nedenfor: Det er helt utrolig hvor mye grus det skal til for å fylle noen bed!

Et annet prosjekt vi fikk fullført, ble i utgangspunktet ikke gjort av oss. Vi fikk bestilt en trefeller til å fjerne en gruppe pinos (nåletrær) som etter hvert hadde vokst seg enorme og truet med å ta fra oss utsikten på deler av eiendommen.
Trærne i seg selv var jo i grunnen vakre de, men nåletrær har det med å stjele alt lys og vann i en hage, så jeg tror alle de øvrige plantene var veldig glade for avgjørelsen vår!
Alle nåletrærne på bildet nedenfor ble bestemt kuttet ned.Det er utrolig hvor fort slike massive trær blir forandret fra staselig skog til ved og rask. I løpet av en formiddag hadde to mann fjernet hele tregruppen- og det uten å skade lykter eller murer. Jeg må inrømme at en del prydbusker og trær derimot fikk hard medfart, men i Spania vokser ting fort, så det tok jeg ikke så tungt.

Vi fikk gjort veldig mye mer denne gangen, men det kan jeg jo vente med til neste blogginlegg.
Ha en riktig fin helg alle sammen!

Kommentarer

  1. Den lyse grusen var lekker! Og de Mimosa trærne! Nesten så jeg kjenner duften helt hit!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg