Årets prosjekter i vår spanske hage. Del 2

Som før nevnt fikk vi utrettet veldig mye i vår spanske hage denne våren.
Et av de største prosjektene utenom å sementere øverste del av oppkjørselen var nok fliseleggingen av inngangspartiet på siden av det nye huset.
Det første vi gjorde var å fjerne alle flisene og deretter bygge opp terrenget i "trappetrinn". Flisene ble lagt i sement for å være sikker på at de ikke ville forflytte seg etter hvert som vi går på dem. 
Ikke akkurat lekkert mens det sto på, men jobben tok heldigvis ikke mer enn noen dager.

Nedenfor:
Jeg fikk dessuten bygget opp noen flere bed i skråningen bak huset. Det er ikke lett å se på bildet, men etter hvert har jeg fått flere store citrustrær plantet her oppe. De røde mursteinene i forgrunnen ble murt slik for å danne trappetrinn opp skråningen. Bak bedet i forgrunnen går der nå en vei omgitt av store bed, så det skal være lett å komme til fra alle sider. Øverst har jeg plantet klatreplanter, som bougenvillea, eføy og andre blomstrende klatreplanter, men de har ikke blitt så veldig store ennå.

Bildet nedenfor:
Nedenfor skråningen murte jeg også opp et nytt bed. I dette plantet jeg et sypress tre. En ser ikke det på bildet, men oppå muren står noen slanke sypresser og tanken var å bringe dette elementet inn i vår hage. Det samme er grunnen til at jeg har benyttet eføy som klatreplante. Også denne går igjen bakenfor den gule muren i overkant.
Forhåpentlig vil det hele ha smeltet mer sammen med omgivelsene om noen år når plantene har vokst seg til.

Slik ble det foreløpige resultatet når flisene var kommet på plass ved inngangspartiet. Jeg har mange planer for dette området, så ting er fortsatt så avgjort et "Work in progress"!
Vi gikk tom for fliser, så inngangspartiet kommer etter hvert til å bli mye bredere enn på dette bildet. Det er jo alltid slik at jeg ikke klarer fullføre alt på de få ukene vi oppholder oss i Spania, så jeg tar ikke dette så tungt. De røde mursteinene som utgjør overgangene til de ulike nivåene kommer til å fliselegges til høsten.
Det hele ser veldig skjevt ut, men det er faktisk meningen. Vi ønsker nemlig at regnvannet skal renne ut i bedene, så når ting blir mer ferdige vil ikke "skjevhetene" være så utpregete som på disse bildene.

Slik ble det seende ut etter at jeg fikk pusset bedene og de nye trappetrinnene i samme farge som de eldre delene.

Ha en fortsatt riktig fin kveld! 


Kommentarer

 1. Så utrolig fint dere har det, både i Spania, i Sverige og på balkongen i Norge=) Jeg er imponert over at dere greier å ha så mange prosjekter på gang! Regner med at dere ikke sitter mye i ro=) Ha en fin ny uke når den tid kommer=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Takk for alltid like hyggelige kommentarer. Nei, jeg ligger ikke mye på solsengen når jeg er i Spania, men trives egentlig best når jeg kan gjøre noe. Det viktige er jo at ting skal være lystbetonte når vi holder på, ellers ville jeg nok følt jobbingen kvelende og det gjør jeg definitivt ikke. :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 2. Ja, som Vibeke over her sier; det er utrolig imponerende å se hva dere gir dere i kast med! Dere er noen skikkelige arbeidsmaur som får ting unna. Så blir resultatet deretter - en ubeskrivelig vakker perle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar Ninni :-) Vi liker jo å holde på i hagen, så da er det jo bare en fryd å være der og gjøre et og annet prosjekt :-)
   Jeg ønsker deg en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 3. Nydelig! De flisene var delikate og pene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ahn!
   De er i hvertfall veldig lette å vedlikeholde. Overflaten ser ut som litt grov stein, så de blir ikke glatte når det regner. Dessuten har de samme farge som fjell, grus og stein på eiendommen, så da inbiller jeg med de glir lettere inn i helheten på eiendommen. Ønsker deg en riktig fin dag!

   Slett
 4. Kjekt å se at dere jobber! :D Jammen mye dere setter i gang med og fårgjort, og fint blir det! Er det like mange prosjekter på gang hvert år? Jeg er imponert, dere er der jo ikke såååå lenge om gangen. Spennende med fliser og oppmurte bed m.m. - og enda har vel ikke frodigheten tatt helt overhånd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Bille. Håper du trives og har det fint i feriehagen din for tiden :-)
   Ja, vi har stort sett veldig mange prosjekter på gang når vi er i Spania, men for første gang følte jeg i år at eiendommen etter hvert begynner å bli ferdig, så det blir nok ikke fullt så mye i fremtiden. En av grunnene til at vi legger så mye fliser og bygger opphøyde bed er for å holde ugresset unna, samt at det da ikke gjør så mye om frodigheten tar litt overhånd ;-) Tanken ved inngangspartiet er at plantene etter hvert skal lage en jungelaktig tetthet rundt flisene. bak ryggen min fra der jeg tok bildet er det imidlertid helt åpent så det føles ikke overgrodd ;-)
   Ha en riktig fin dag!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg