Kaos på balkongen i Mai!

En av fordelene med balkong i motsetning til store hager, er at vi kan kjøpe ferdige blomster for en billig penge så fort det blir mildere i været og plutselig er den forandret til en frodig oase!
Det vil si, andre balkonger enn min har muligheten til dette. Hos meg er en fantastisk vårløksblomstring over for i år, noe som betyr at alle mine krukker er overfylte av grønt løv etter narcisser, muscari og krokus. Ikke særlig frodig med andre ord. Dessuten brukes nesten hver ledig krok i min balkong til spiring av staudefrøplanter. Med andre ord, den er ikke akkurat en utstilling verdig- og overhodet ikke et blogginlegg, men her kommer et likevel!

Plantebordet mitt er overfylt med litt begredelige potter fra diverse staudekjøp fra nettbutikker. Det samme gjelder kroker og langs vegger. Der har jeg store bøtter stående med barrotsroser som nå er i ferd med å få bladvekst. 
Som om ikke det er nok har jeg en stoor utendørs "Daybed" i polyrottan som bare venter på å bli kjørt over til hagen i Sverige! Bilen vår kommer til å bli fylt til randen når vi kjører over til feriehagen denne gangen også! :-(

Bildet nedenfor:
Denne fontenen kjøpte vi for å ha i drivhushagen i Sverige. For å gjøre balkongen litt koseligere pakket jeg den ut og monterte den like godt med vann- og plutselig følte vi lengsel etter å gjenerobre balkongen vår! Kanskje vi skal beholde den her i Oslo? Det er faktisk utrolig koselig å høre lyden av vann igjen- og når vi bare får byttet ut vårløksgresset med fargeglade sommerblomster, så kan jo balkongen faktisk bli riktig koselig igjen!?


 Om jeg fokuserer litt nærmere med kamera, så er der jo faktisk en del vårstemning, selv på vår kaosbalkong allerede nå- og jeg har veldig mange planer for hvordan den skal se ut i år!

Damen vår er for tiden omgitt av sildre som snart skal plantes i sommer- hagen. Av plasshensyn har de fått selskap av en stemors- blomst.

Nedenfor: Nærbilde av den lille kjeruben som sitter og leker med en småfugl på toppen av sildrende vann. Jeg liker jo at slike figurer skal være halvt skjult inne blant noen frodige klatreplanter, så om jeg er heldig vil bougenvilleaen som vokser opp langs en søyle på balkongen snart ha fått et grønt og frodig bladverk, fint blandet med de karakteristiske lilla som kjennetegner denne typen klatreplanter.

Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin helg!


Til høyre:
En av årets siste blomstrende narcisser gir et kjærkomment minne om en rik og frodig blomstring på balkongen i år!





Kommentarer

 1. Dere må landets flotteste balkong=) Utrolig fint. Og så må jeg si at det alltid er veldig hyggelig å få kommentarer fra deg=) Fin lørdag til dere=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Takk for det, men jeg tror nok heller jeg har vært litt flink å unngå bildene av det verste kaoset på balkongen nå til dags. Heldigvis blir det meste fraktet over til Sverige nå til helgen. Da får vi forhåpentlig mulighet å gjøre den litt mer klar for sommeren.
   Ha en fortsatt riktig fin dag Vibeke! :-D

   Slett
 2. Fontenen var bare helt super! Den likte jeg veldig godt. Jeg tror at jeg hadde beholdt den på balkongen, for den passet så fint der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit og takk for hyggelig kommentar :-D
   Jeg har savnet lyden av vann på balkongen de siste par årene, så kanskje vi beholder den- eller en lignende der :-)
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 3. Tydelige tegn på at beboerne er sanne hage- og plantevenner. Herlige vårblomster og fine figurer, særlig den lille engelen. Nydelig var den.

  Ha en fortsatt fin helg.

  Mvh UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det "UnaCita" :-)
   Ja, vi er glade i planter, men har jo desverre ikke så mye plass å bolte oss på i Oslo leiligheten, så da blir balkongen litt vel overfylt til tider, men jeg har kommet frem til at jeg mye heller foretrekker det en for få grønne vekster der ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 4. Kjempe flott og frodig balkong. Det er koselig med vann, så da må det jo være med en flott fontene også!

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi.
   Ja, vann hører unektelig sammen med planter og det er veldig hyggelig å sitte å høre på rislingen mens vi er på balkongen, så vi ender kanskje opp med å beholde fonenen på balkongen- eller eventuelt en litt mindre en ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 5. Dette er til å bli riktig glad av :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne. Takk for hyggelig hilsen. Jeg kjente ikke til bloggen din fra før, så nå har jeg vært inne og lest den. Jeg kommer nok til å følge den fremover :-)
   Har lagt den til i blogglisten min forresten.
   Ha en fortsatt fin dag!
   Stein

   Slett
 6. Fin balkong blommning!!!!
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana.
   Takk for alltid like hyggelige kommentarer fra deg :-D
   Jeg setter stor pris på dem.

   Ha en fortsatt fin dag
   Stein

   Slett
 7. Dette er det vi kaller et salig kaos, og da i positiv forstand :) Frodig og flott balkong!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Kaos er det i alle fall ;-) Takk for hyggelig melding!
   Ha en fortsatt riktig fin dag.

   Stein

   Slett
 8. Plantene trives godt på balkongen deres , men det er jo viktigst at dere trives der også da.
  Er det sildre de heter de hos dama deres ,,nå vet jeg det,,jeg synes de har en så vakker liten blomst. Dama er forresten kjempe stilig.

  Nå trenger vi litt varmere dager for å få litt fart i planter og insekter ,frukt-trærne står i full blomst men det er langt mellom biene(ikke bra).

  Ha en fin ny uke Stein , Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja, vi trives godt der vi, selv om det kan bli litt trangt der til tider ;-)
   Du har helt rett i at plantene heter sildre, eller Saxifraga på latin. Den typen jeg har i pottene heter Saxifraga Arendsii "Peter Pan". Jeg liker å plante disse ut i steinbed når blomstringen er over på terrassen. I år tenkte jeg å forsøke meg på å plante en slik i skogskanten også. Det hadde jo vært veldig fint om den kunne bli en bunndekker der en gang, selv om det spørs om det blir litt for lite full sol for den...
   Helt enig i at vi trenger sol og varme nå. Jeg føler det er mer høst enn vår i Oslo for tiden. ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag.

   Stein

   Slett
 9. Ja en må passe litt på lupinene så de ikke får frø seg som de vill.
  Jeg sådde lupiner for noen år siden og mitt inntrykk er at de ikke frør seg på samme måte som de langs vegen.
  En annen ting er vel at alle blir vel blå til slutt hvis en ikke tukter dem.

  Ha en fin mai uke , her er det litt kaoshus om dagene ,yngste arvingen er i eksamenstid,,det ble engelsk skriftlig og han jublet,, han tar lappen på lett MC og ikke nok med det han tar jegerprøver kurs også he he , så jeg sitter stort sett i bilen og frakter han hit og dit.
  Men det blir veldig fint å få dette unna da.

  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 10. Det var en innholdsrik balkong...bilen blir nok rimelig full neste gang du reiser til feriehagen:)
  Mye spennende du viser...flotte figurer også:)
  Ha en fin 17mai:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg