Mai rapport fra balkongen

I morgen reiser vi over til vår svenske hage igjen og jeg gleder meg veldig! Først og fremst fordi jeg ønsker å finne ut hvordan hagen har klart seg den uken vi har vært borte. Været er jo helt fantastisk for tiden, så jeg kan tenke meg at ting vokser i rekordfart, samtidig som jeg også er redd for at plantene i drivhuset skal være komplett uttørket!?

I kveld har jeg fjernet narciss, muscari og tulipanløk fra pottene på balkogen. De har jeg lagt i bæreposer til utplanting i skogen. Jeg kommer dessuten til å flytte over det meste av frøplantene jeg har dyrket på balkongen, så nå kan vi endelig snart gjenerobre den til sommerplanter, liv og farger! 

Mandeltreet som har prydet oss med sin vakre blomstring i det siste skal nå plantes over i drivhushagen. Det blir jo nesten litt vemodig å ikke kunne nyte de roselignende blomstene som det har vært overdrysset med.  

 Potteplantene ved dama vår pleier å skiftes ut relativt ofte. Frem til nå hadde vi hagesildre i dem: Saxifraga Arendsii, men nå som blomstringen var i ferd med å avta flytter vi dem til en permanent bolig i et steinbed jeg håper å anlegge i Sverige. Nå er det Dianthus som skal smykke den drømmende dama så lenge de står i frodig blomst. Senere skal også de plantes i ovennevnte bed. Jeg liker i grunnen veldig godt denne løsningen- for da kan vi nyte variasjon i farger og former gjennom hele sommeren igjennom her i Oslo- og siden vi stort sett kjøper inn stauder, så fylles vår svenske hage sakte men sikkert med planter...

 I dag så balkongen slik ut. Neste uke vil den sannsynligvis fylles med helt andre planter :-)


Jeg ønsker dere alle en fortsatt riktig fin dag i sommervarmen!


Kommentarer

 1. Så koselig der på balkongen din:)
  klemklem

  SvarSlett
 2. Smart med gjenbruk av balkongplantene. Nydelig mandeltre!
  Ha en riktig fin pinse!

  SvarSlett
 3. Det ser koselig og frodig ut på balkongen. Mandeltreet erbare helt nydelig! Jeg leste på forrige innlegget at det er en prunus triloba, da skjønte jeg at jeg har kjøpt meg et sånt selv, men i min uvitenhet trodde jeg det var en pryd kirsebær. Min er bare en snau meter, og det ble lite blomster på det i år, har nok ikke fått godt stell underveis, men nå skal det få det.
  Veldig gøy med gjenbruk av alle balkongblomstene og at dere skifter blomster ofte.
  Ha en god pinse!

  SvarSlett
 4. Koselig på balkongen :) Det mandeltreet er utrolig lekkert, kanskje til etterfølgese?! God pinsehelg!

  SvarSlett
 5. Det er helt utrolig at det går an å ha en så frodig og fin balkong=) Naboene deres må være misunnelige. Det mandeltreet var utrolig flott=) Høres ikke ut som du får kjøpt det hvor som helst... Nyt livet i Sverige=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Så flott mandeltre! Du kommer nok til å savne det ja, men på den annen side, så blir du vel mye i feriehagen framover. Hyggelig å ta med planter over dit. Jeg gjør jo det samme, men det blir mest sånne som jeg sår her i byen, og så blir det noen potter med over nesten hver gang. Nå i mai var første gang jeg fløy vestover, og kun hadde med litt løk og knoller som det vjo var lettere å pakke enn masse staudefrøplanter.
  Kos dere i Sverige, og nyt pinsen. Det har sikkert gått bra med det meste, det går jo helst bra! :D

  SvarSlett
 7. Det må være morsomt å pendle mellom to helt forskjellige steder, men kanskje litt frustrerende når det vokser, som det gjør nå. Nydelig mandeltre! God pinse!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg