Spansk inspirasjon: Utendørs kunst!

En ting jeg har merket meg rundt i spanske hager er bruken av figurer, relieffer, mer eller mindre forseggjorte fontener, veggmalerier, ja, kort og godt kunst i hagen!
Veldig mye av dette har eierne laget selv. Her kommer noen bilder til inspirasjon om du kunne tenke deg å gjøre noe lignende?Disse hvite menneskene plassert på toppen av en hvit mur et sted langs spanskekysten synes jeg er utrolig lekre! De symboliserer så mye med det jeg føler er typisk spansk: frodighet, eleganse og lekenhet iblandet en ubekymret holdning til livet. Den enkle døren forsterker det hele. En får lyst å gå inn til en frodig patio bakenfor disse murene!

Bildet nedenfor:
Grafitti har ofte et negativt omdømme de fleste steder, men jeg tør driste meg til å mene at det faktisk kan være ganske flott om det er kunstnerisk og smakfullt utført, som her på ytterveggen til et vanlig bolighus en smal bygate. De hvite, omkringliggende murene forsterker maleriet og kunstneren har klart å understreke atmosfæren i gaten ved å male et naivistisk og nesten barnslig motiv i enkle, glade og sterke farger!


Nedenfor:
Nærbilde av veggmaleriet: En kan jo nesten ikke unngå å bli i godt humør når en beveger seg i slike omgivelser!?
Hadde slike malerier dukket opp på flere fasader ville situasjonen nok vært en ganske annen, men i denne settingen, helt omgitt av enkle, hvite fasader passer et slikt bilde merkelig nok helt perfekt inn!?
Eller hva synes du?

Når det er sagt ville jeg nok ikke hatt et lignende på min egen husvegg her i nord...

Denne vegg- dekorasjonen er jeg faktisk fristet til å kopiere selv! En naken gren er plassert i et lite, opphøyd bed inntil en hvit murvegg. På selve veggen er det festet en mengde biter av farget glass - og dermed har et fargerikt tre oppstått!
Legger du merke til den nederste delen av trestammen? Grenen har blitt kuttet i en mengde skiver, lett forskjøvet og deretter festet sammen igjen.
Lekkert!

Nedenfor:
Denne teknikken er også veldig populær i spanske hager: En figur blir laget i keramikk, sement eller lignende. Små biter av porselensfliser i ulike farger limes så på denne før det hele fuges med fugemasse.
Inspirasjonskilden er kanskje ikke så vanskelig å finne. Alle som har besøkt Barcelona og har sett Antoni Gaudis mange verker har vel blitt fristet å gjøre noe tilsvarende selv!?
Jeg har en drøm om å en gang lage en hagebenk på denne måten i min spanske hage.

Jeg har nevnt spanske hagers utbragte bruk av ulike typer fontener. Denne er hverken hjemmelaget eller plassert i en privat hage, men lekker er den uansett.
Hestehodet er ett av mange montert på rekke langs en mur hvor vann kan hentes på flasker. Slike vannposter er et ganske vanlig i spanske byer og torg. Utformingen varierer derimot veldig mye.

Alle bildene er tatt av en god venn av meg; Felix.
Ønsker dere alle en fortsatt riktig fin dag!


Kommentarer

 1. De figurene var superkule=) Skulle gjerne hatt sånne i hagen. Du har jo forresten veldig mye artig rundt omkring selv=) Håper du får ei fin, fin helg. Send litt finvær til Trøndelag om du har noe til overs=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Veldig morsomt og inspirerende! Treet var spesielt artig :) Jeg har en del ideer selv, på "kunst i hagen", men foreløpig ligger det der, på idestadiet :) Jeg ser gjerne flere bilder i dette temaet! God kveld :)

  SvarSlett
 3. Stein, du er alltid så superkoselig=) Godt tips med bøtta, for prydgresset er veldig fint. Helt enig med dere... blir veldig skeptisk når det sprer seg i rekordfart. Kan gjerne prøve å sende deg ei tue om du vil ha=) Da er det bare å sende meg adressen din på vialstadvald@yahoo.com. God helg til deg=)

  SvarSlett
 4. Litt pynt i hagen er ikke så dumt, da får en noe morsomt å se på når ikke blomstringen er på topp! Eller forholdene ikke tillater den helt store beplantningen!

  SvarSlett
 5. Dette var særdelig tøfft, men opplever ofte at det ikke gjør seg i norske hager. Det må være supert å ha et spansk sted man virkelig kan utfolde seg med det som ikke passer inn i klimaet her hjemme. Spennende! Må bruke litt tid på å tenke over mitt sommersted ved Hankø. Fristelsen er stor for å selge, deretter kjøpe et sted ved Middelhavet, men ting tar tid. Jeg tenker jo masse på mine etterkommere og ønsker å legge ting tilrette på beste måte for alle:-). Ha en god helg!

  SvarSlett
 6. Her var mye artig hagepynt. De hvite menneskefigurene var utrolig lekre. Fikk plutselig veldig lyst på et feriehus i spania.
  Flott blogg du har, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lagt deg inn på blogglisten min, så det må jeg gjøre noe med :-)

  SvarSlett
 7. Hei. Har hus med basseng i Spania og leter etter ideer. Hvor får man kjøpt et slikt hestehode?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg