Spansk inspirasjon: I mangel på hage...

De siste ukene har vi vært travelt opptatt med å pusse opp hjemme i Oslo, så vi har ikke fått vært så mye i Sverige som vi håpet. Været har heller ikke vært det beste, men jeg håper og tror sommeren vil komme for fullt om ikke så lenge! Av mangel på oppdaterte bilder av hagen kommer noen nye bilder fra Spania. 
For veldig mange spanske byer er mangel på hage ikke noen hindring for en frodig blomstring! Alle har vi vegger med mengder av potensiell hageplass!?

Ingen er vel flinkere til nettopp vegghaging enn byene på Costa Del Sol!
Pelargonium er vel, uten tvil den planten som benyttes mest til akkurat dette, men ofte legges det like stor vekt på å male alle potter i frodige farger, slik som her hvor alle er malt i en frisk, blåfarge. Til tross for mange ulike planter virker dette samlende.
Bruk av speil blant planter kan jo også være både fint og skape både lys og romvirkning, som her omgitt av potter og krukker.

Bildet nedenfor:
Litt vanskelig å vandre frem blant plantene her, men sjarmerende er det uansett!?

Alle bildene i dette innlegget er tatt av en god venn av meg, Felix.

Ønsker dere alle en riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Flotte bilder! Jeg bare fatter ikke hvordan de får de til å leve i de små pottene, og for en vanne jobb det må være... Jeg foretrekker større potter og mindre vanning :-) Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Ja, jeg kan være enig med deg i at det er en god del enklere med større potter, men det ville ikke vært så lett med det på husveggene. Spesielt ikke i trange smug...
   Jeg har faktisk sett hvordan de gjør det. Enkelt nok. De har en lang stang som er bøyd på enden, nærmest som en krok. Så fester de en hageslange til denne. Ved å presse sammen slangen får de ønskede megder vann ut. Så er det bare til å føre stangen med slangetuten bort til hver enkelt potte. Enkelt og effektivt med andre ord ;-)
   Dessuten er luftfuktigheten mye høyere langs spanskekysten enn her hjemme, så planter tørker ikke så fort ut som en kanskje skulle tro...
   Ha en fortsatt fin dag!

   Stein

   Slett
 2. Undrar om målningen av krukorna täpper till porerna så att krukan inte torkar ut så fort! Alla gör sin trädgård efter sin fason! Och det är ju helt rätt! Men, vad de förlorar på att gå och vattna, vinner de väl på att de slipper ogräsrensning!! ;-) Smarta spanjorer!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 3. Ett himla jobb att vattna men visdtär det fint!!
  Fina skuggor det blev av 'gubbarna' i förra inlägget.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 4. 'Visst är' ska det stå inte visdtär!

  SvarSlett
 5. Jeg så et fantastisk flott lite program på tv om disse veggene/ bakgårdene og hvordan de vannet dem. Men det krevde sitt stell og her var det snakk om heder og ære og ikke minst yrkesstolthet :)

  SvarSlett
 6. Jøss, imponerende hva man kan få til oppover husveggene. Det kan jo være en trøst for oss med små hager.

  SvarSlett
 7. Kjempeflott, takk for titten!

  SvarSlett
 8. Spesielt åpningsbildet ditt var utrolig!

  SvarSlett
 9. Å få komme inn i slike rom, er fantastisk.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg