Pimp min balkong!

Jeg kan faktisk ikke huske én sommer hvor balkongen vår har vært så lite sommerlig som akkurat i år. Ikke så rart med tanke på at været ennå ikke har vært slik det pleier på denne årstiden, men mest av alt skyldes det at balkongen vår stort sett har vært benyttet som midlertidig lagringsplass for veldig mange ting vi skulle frakte over til Sverige med flyttebil.
Nå har den endelig hentet det alt sammen og vi kan igjen benytte balkongen til det den opprinnelig er ment som- en liten sommerstue!
I balkongkassene har vi hatt stort sett småblomstrende stemor i  år, men nå begynner de å bli litt vel høye, så i dag kjøpte vi nye, mørkegrå balkongkasser og planlegger å fylle dem med stort sett "Million Bells" i ulike farger. Denne helgen skal vi endelig begynne å gjenerobre balkongen vår!

For øyeblikket ser den ut som et lite villniss av planter, potter , tomme potter og veldig mye mer.

Nå skal jeg ha en skikkelig opprydning og kaste alt som ikke fyller en funksjon der ute.... Jeg har registrert at det for tiden er veldig populært med ulike former for "Pimp my" programmer. Biler, butikker, frisørsalonger, klesdrakter og alt mulig annet gjennomgår en "oppshining" og blir nytt og spennende.
Jeg skulle gjerne hatt besøk av noen slike personer en gang i blant- men må nok infinne meg med at om noe skal "pimpes" her, så får vi vel stå for det selv ;-)
Her kommer noen FØR bilder tatt av balkongen i dag. Den ser både frodig og  rotete ut på en gang, for nå er den jo overfylt av planter som har vært - og de som snart skal overta krukker og kar.
Jeg kaster IKKE de gamle blomstene. De får seg en omgang med saksen og blir så sendt på sommerferie i vår svenske sommerhage.


Balkongen er heldigvis ikke så full som det kan virke av disse bildene. Det er fullt mulig å bevege seg på den, men jeg gleder meg til å prøve å gjøre den sommerlig, klar til en herlig og varm sommmer!?Bildet til høyre:
Om den store krukken ved fontenen kommer til å fylles med tagaetes vet jeg faktisk ikke. Jeg er fortsatt litt i villrede angående hvordan det hele vil se ut etter hvert, men jeg har faktisk ikke for vane å planlegge beplantingen veldig nøye på forhånd. Det går mest på innskytelser- og hvis jeg ikke liker resultatet, ja, så er det ikke verre enn at jeg kan endre det hele. Gresset i forgrunnen til venstre kan vokse seg 2 meter høyt, så jeg er fortsatt usikker på om det skal stå på balkongen i sommer, eller om jeg bør kjøre det over til Sverige.... Planten i midten er en asiatisk kastanje, som desverre ikke klarte sollyset når det var på besøk, så nå ser den begrederlig ut. Om den ikke kommer med tegn til nye blader den nærmeste uken vil den nok møte en ublid skjebne i søppelcontaineren, men det sier jeg ikke noe om til den.....


Jeg ønsker dere en fortsatt fin helg!

Kommentarer

 1. Pimp i vei, dette blir kjempebra :) Også til vårt lille felles prosjekt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ninni! Jeg skal prøve å "pimpe" så godt jeg kan, men er jo langt fra noen ekspert, så resultatet får bli som det gjør ;-)
   Jeg kan godt sende deg noen bilder, så får du se om du fortsatt er interressert i å komme og se balkongen "live" ;-)
   Ønsker deg noen fortsatt riktig fine sommerdager!
   Stein

   Slett
 2. Jeg synes nå dette var en veldig flott og frodig balkong! Mange flotte ting å se på, blandt fine blomster!

  Ha en fin søndag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi og takk for det :-) Jo balkongen er frodig og jeg liker plantene jeg. Det går egentlig mer på at veldig mange a stemorsblomstene nå har blitt lange og skrantete og derfor trenger å byttes ut. Balkongen er fylt med litt for mye skrot og jeg trenger noen skikkelige stoler der :-) og siden det stort sett ikke vil være en så stor investering å bytte ut sommerblomster et par ganger i løpet av en sommersesong, så er det morsomt å teste ut forskjellige farger og uttrykk. :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag.

   Slett
 3. Det var utrolig frodig på ballkongen! Jeg liker sånt, for det var så levende. Det gresset ligner veldig på noe som i naturen brer seg med stor fart. Så plant det på et sted hvor det ikke invaderer sine plantenaboer. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Takk for hyggelig hilsen :-)
   Gresset er desverre en ettårig sort om det ikke oppbevares frostfritt om vinteren, så det er ingen fare for at det skal spre seg med det første, men jeg kommer til å plante det i en stor murerbøtte som jeg kommer til å plante ut i et bed. Gresset skal bli opp til 3 meter høyt i middelhavslandene. Blir det 2 meter til slutten av sesongen kommer jeg til å være veldig fornøyd :-)
   Om vinteren skal det få bo i kjelleren, så får det gå som det må om det ikke takler en slik tilværelse ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 4. Balkongen deres er jo helt fantastisk=) Det må jo føles ut som om man sitter i en oase=) Og jeg elsker alle "tingene" dere har=) Nå er pakke klargjort, og blir sendt i morgen. Håper du er hjemme de neste dagene, slik at du får hentet den=))) Fiiin søndag til dere=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar Vibeke - og enda større takk for at du vil sende en bunt med prydgresset ditt til meg! Jeg vil selvfølgelig betale porto! :-D

   Slett
 5. Glemte å si at jeg setter pris på at du kan navnet på mange av plantene mine=) Håper jeg greier å ha hukommelse og interesse for det etter hvert=) Tusen takk=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo kanskje ikke så viktig å gå rundt å huske på navnet på alle plantene i hagen da :-) Jeg har bare merket meg det kan være enklere å finne den helt riktige plassen for akkurat en plante når jeg kan gå inn og google om hvor mye skygge den tåler- hvilken jord ++ :-) Jeg benytter et databaseprogram som heter Evernote til formålet. Det er gratis og der kan du legge inn bilder fra hagen +++. Kjempebra!
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag Vibeke!

   Slett
 6. Det har vært liten tid til bloggbesøk da jeg driver og maler flere rom.
  Altanen din er superryddig i forhold til hele heimen min :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Jeg må nesten påpeke at dette er etter at flyttebilen har vært og hentet tingene jeg hadde lagret der.... ;-)
   Ja, det er nestesn en tålmodighetsprøve å male hjemme. Vi har også holdt på innendørs i noen uker nå. Møbler, malerier og ting har blitt flyttet fra rom til rom mens vi har holdt på. jeg skal være overlykkelig når vi endelig er helt ferdig.
   Kos deg med oppussingen Martin! :-D
   Fortsatt god sommer!

   Slett
 7. Hei Stein! Forstår ikke at du kan synes det ikke er sommerlig hos deg! Det blomstrer jo overalt. Jeg misunner deg dessuten å ha så stor uteplass atdu faktisk kan rote litt der. Jeg har bare balkongbordet å rote på, og det er på størrelse med et tønnelokk, hehe.
  Jeg liker også den innfallsmetoden, det hender at det kommer noe bra ut av den, noe man aldri i verden kunne ha planlagt seg fram til.
  Kos dere på balkongen, håper varmen kommer snart (forresten ikke så verst i dag).
  PS: Jeg har hatt Million Bells for første gang, den drakk bøtter med vann og tørket tilslutt opp. Hvis du har smart vanningsopplegg går det nok bedre hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bille!
   Hyggelig å lese at du nyter dagene i feriehagen din for tiden. :-)
   Joda- balkongen er frodig den, men det jeg egentlig mener er at den har vært så full av ting og tang at jeg ikke har følt jeg kunne bruke den i sommer. Det er jeg derimot så absolutt klar for nå- bare jeg får "pimpet den litt" så den er sommerklar igjen! ;-)
   Ønske deg en fortsatt fin sommer Bille!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg