Planteloppemarked!

Alle som har forsøkt å opparbeide en hage nesten helt fra grunnen vet at det skal veldig mange planter før den kan kalles opparbeidet. For snart tre år siden satte vi i gang med vår egen hage i Sverige etter å ha fokusert på selve huset frem til da.
Omtrent samtidig oppdaget jeg fordelene med planteloppemarked, så de siste årene har det blitt en årlig tradisjon å oppsøke et slikt et- og ennå blir jeg like begeistret for alle mulighetene for å gjøre gode kupp!

I dag, Lørdag, gikk turen til Skedsmo hagelags "loppis". Salget startet presis klokka 14.00, men man får mulighet til å inspisere utvalget en stund på forhånd.
10 minutter før salget starter må alle stille seg bak en snor som fjernes på sekundet kl: 14:00. Nå løper alle mot de plantene de har sett seg ut for å sikre seg en-eller flere juveler.
Jeg allierte meg med en kamerat og vi møtte opp med kasser vi kunne ha plantene i.

Plantene er plassert ulike steder på en stor plen. Områdene er gruppert ut ifra ulike kriterier, så om du for eksempel vil ha skyggeplanter, så løper du bort til den avdelingen. Er du mer interressert i bær, krydder og tomater ol, så er det en egen gruppering for det.
I likhet med 99% av de andre kjøpende løp jeg først bort til avdelingen for sjeldne planter- og selv om jeg nok hadde håpet på en del flere varp, så fikk jeg faktisk tak i noen av ønskeplantene mine!

Bildet nedenfor:
Jeg fikk faktisk kjøpt meg 3 kasser med planter denne gangen. Jeg må inrømme at jeg ofte kjøper planter uten å vite hvordan de kommer til å se ut når jeg shopper på et slikt marked, for prisene er meget sympatiske. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem er derfor å sette meg ned foran pcén for å få meg en oversikt over godbitene!


Deretter forsøker jeg å lage meg et system så jeg vet nøyaktig hvor i hagen de ulike plantene skal plasseres når jeg neste helg kommer tilbake til feriehagen. Jeg benytter meg av et fargesystem. Hver del av har fått sin egen farge som pottene merkes med. Det muliggjør jo at jeg kan rekke å plante det alt sammen!

Nedenfor:
Her er dagens fangst plassert i kasser på balkongen. Alt er klart for å kjøres til Sverige og plantes kommende helg!
Jeg må inrømme jeg både gleder - og gruer meg...!
Om du ikke selv har oppsøkt et plantemarked før, så anbefaler jeg deg absolutt å få det med deg om du er glad i planter og kanskje ikke har så god råd.
Ta kontakt med et hageselskap i nærheten av der du bor for å finne ut om/når de arrangerer noe slikt!
Her har du en oversikt over de ulike lokallagene


Ha en fortsatt riktig fin helg!

Kommentarer

 1. Jeg er helt enig - planteloppemarked er super! Vi hadde vårt årlige i hagelaget forrige helg, men jeg kom dessverre litt for sent til å få med meg så mange godbiter. Men fire stauder fikk jeg tak i iallefall.
  Lurt system du har for å vite hvor du skal plante de forskjellige plantene etterhvert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora. Så synd du kom litt for sen til flere gode kupp, men 4 spennende stauder kan jo være like spennende som 20 som ikke passer i hagen :-)
   Ha en fortsatt riktig fin helg! :-)

   Slett
 2. Ja jeg kjenner den deilige følesen av å ha funnet en liten planteskatt :) Uslåelig! God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig hilsen!
   Ja, det er en veldig god følelse å få tak i en plante en har ønsket seg lenge!
   Ønsker deg en riktig god helg! :-)

   Slett
 3. Det hørtes superartig ut. Aldri vært på plante-loppis før, og er usikker på hvor det evt foregår i nærheten av Trondheim. Blir spennende å se hva du har fått tak i, for det ser jo ut som det ble en del=) Fin søndag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke.
   Jeg kan virkelig anbefale et planteloppis! :-) så om der holdes et i Trondheimstraktene nå i nærmeste fremtid vil jeg så avgjort oppfordre dere til å teste det ut! :-D
   jeg skal komme med en liste i neste blogginlegg ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag, selv om været ikke er det beste for tiden.

   Slett
 4. Det er vel lykken over alle når man får tak i planter på ønskelisten :) Du er så flink og systematisk, kjempesmart å lage seg et system for å sortere de ulike plantene. Lykke til med utplantingen!

  Jeg gjorde også et kupp i går, jeg ble nemlig valgt ut av en liten skjønn gargoyle på Ramme som Krukkegården hadde med! Som du vet har jeg lenge vært på utkikk etter en, men ikke funnet Mr. Right. De fleste ser litt skumle ut synes jeg. Men i går! Det var ikke tvil i min sjel, han så meg med et bedende blikk :) Å, såååå søt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ninni! Så hyggelig du fant din gargoyle! :-D
   Kanskje han er broren til min, for den har også et veldig bedende blikk og er kjøpt på Krukkegården!
   Nå står han som "vaktbikkje" på drivhustrappen i Sverige og trygler uvedkommende om å ikke bryte seg inn - for hvem kan vel motstå det bedende uttrykket til en slik krabat? ;-)
   Lykke til med Gargoylen! :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 5. Så moro med alle de flotte planter. Lykke til med veksten og en riktig go helg ønskes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne.
   takk for hyggelig hilsen :-) Ja, nå gleder jeg meg til å komme bort og plante dem i hagen, selv om jeg vet det kommer til å bli rene maratonløpet med å få alle i jord i løpet av helgen ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett
 6. Planteloppis er kjempegøy, hagelaget her hadde også på lørdag. Ikke så strukturert opplagt, men allikevel gøy. Aberet er at ikke alle merker plantene med navn. Men gammeldagse duftende pinseliljer ble med hjem... O store lykke :))
  Nyt dagene.
  Får vi planteliste over kuppene du gjorde?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tua. Ja, planteloppis er kjempegøy! Jeg tror noen i det plantemarkedet jeg oppsøkte på Skedsmo må være veldig strukturerte, for de legger alltid ut en planteliste på forhånd. Plantene er godt merket- og plassert strukturert i logiske kategorier. Noen av plantene har tilogmed skilter på kassene, med plantene avbildet i blomst, informasjon om blomstring, høyde, lysforhold oa. Jeg er kjempeimponert over hvilken tid og flid de legger i det plantemarkedet! :-D

   Slett
 7. Jøss, 3 kasser med planter.
  Nå blir det planting, og masse å gjøre. Etterpå kommer velværet over at det ble gjort.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Ja jeg håper bare helgen er lang nok... :-D
   Jeg klarer, av en eller annen grunn aldri å få alle plantene i jorden når jeg er i sverige på denne tiden av året :-( Håper bare de ikke gir meg opp og dør av frustrasjon mens de venter på sin tur til å komme i sin permanente del av hagen!?
   Ha en fortsatt riktig fin dag!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg