Tilbake til skogen..

Det er merkelig at en faktisk kan lengte etter noe som egentlig innebærer mye og tung jobb, men likevel opplever jeg til stadighet at jeg går rundt og savner skogen min i Sverige. Til tross for at vi har rikelig med plen og plasser en kan sette seg ned og bare nyte, er det skogen som trekker meg mest. Det er en fantastisk fin følelse å gå rundt der inne, høre vinden suse i trekronene høyt der oppe og kjenne den svale brisen som sveiper over skogsbunnen etter at jeg begynte å åpne opp og tynne ut.
Jeg oppdager stadig nye planter, insekter og dyr der inne. Noen dager føler jeg for å gå tur langs elvebredden, men som oftes er det midt inne i samlingen trær du helst finner meg. Der er det nemlig enda mer åpent og de fleste plantene mine har derfor fått seg en permanent bolig akkurat her.
Bildet nedenfor: Skogsveiene jeg har begynt å anlegge blir mer og mer fastlagt for hver gang jeg besøker eiendommen. Ikke bare fordi det føles mest naturlig å gå akkurat slik, men etter hvert har det også blitt tvingende nødvendig å holde seg på disse stiene. Over alt spirer og gror det av kultiverte planter jeg har tilført, så mer enn én gang har jeg opplevd at noen har trakket i stykker små, skjøre vekster jeg har vært veldig forsiktig med. Jeg tar det ikke så veldig tungt, men regner med de kommer tilbake neste vår.. 

Mens plantene gror seg til har jeg planer om å sette ut en og annen benk og noen hagefigurer som foreløpig står på lager i kjelleren.  Jeg tror forresten jeg begynner å få meg en uoffisiell dille; nemlig å samle på fuglekasser. I år har jeg kjøpt flere forskjellige som jeg henger opp så høyt jeg kan klatre i trærne. Inbiller meg at fuglene føler seg tryggere når kassene henger høyt..
Jeg var nok for sen med å få fuglekassene på plass i år, men gleder meg til å se om noen av dem kommer til å bli tatt i bruk neste sesong!?
Eventuelle leieboere kommer uansett til å bli ønsket hjertelig velkomne! Det er forresten utrolig morsomt å se hvordan også fuglelivet har begynt å våkne i - og rundt eiendommen vår. Jeg inbiller meg dette blant annet skyldes mine forsøk med å plante ting jeg vet de setter pris på å spise, men jorden har også fått mye mer meitemarker i seg og blomster trekker til seg flere sommerfugler, bier og andre insekter, så fuglene har kanskje merket seg dette også!?
Nedenfor: Noen steder i skogen lar jeg naturen være mest mulig uberørt, men jeg kommer til å rydde godt opp i mengdene med tørre kvister og greiner som ligger absolutt over alt i skogen.
Videre regner jeg med naturlige stier kommer til å oppstå av seg selv etter hvert som jeg benytter disse områdene mer. Muligvis kommer jeg også til å hjelpe til med å lage "skogsveiene" mine etter hvert. Jeg trives nemlig med å kunne se hvor jeg setter bena mine, spesielt siden jeg gikk litt "bananas" i fjor høst og plantet stauder og sådde frø absolutt over alt i skogen. Mer enn én gang har jeg oppdaget en liten plante bortgjemt under ruvende tuer med ugress.
Se hvordan skogsbunnen etter hvert begynner å fylles med alle mulige planter!? Er det rart jeg elsker å gå rundt inni skogen her og bare "oppdage" hva som vokser frem!?  :-D


Kommentarer

 1. Imponerende hvor mye du har fått gjort i skogen din allerede. Det må være spennende å følge med på utviklingen av plantene i skogbunnen. Mange er vel bare i sin første eller andre sesong, så det blir nok veldig frodig etter hvert når de får vokst litt til.
  Nå har jeg kjøpt samme type kompostkvern som du har. Fikk testet den på hytten i helgen og den fungerte akkurat så bra som jeg håpet.

  SvarSlett
 2. Så fantastisk flott i skogen! :-) Sikkert et deilig svalt sted på varme høysommerdager. Ikke rart om fuglene velger å bo der, tipper at "tomteprisen" hos fuglene har steget kraftig etter at du ryddet opp. Gleder meg til å følge med på dette prosjektet. Flotte fuglekasser, jeg må også få meg noen sånne! Kos deg i skogen!

  SvarSlett
 3. Hei Mariann. Takk for veldig hyggelig kommentar. De fleste plantene har blitt utplantet i skogen i høst, men også en del i løpet av denne våren, så den "kultiverte" delen av skogen er ikke så veldig gammel. Jeg krysser fingrene og håper plantene vil trives og vokse i skogen. Så fint å høre du også er fornøyd med kompostkvernen! :-d

  Hei Bille.
  Takk for alltid like hyggelige og positive tilbakemeldinger! :-D Vi får håpe fuglene vil trives i både min skog og på ditt feriested! :-D
  Ønsker deg en fortsatt riktig fin sommer Bille!

  SvarSlett
 4. Nyder at følge med i din skovhave - hvis det kan have din interesse, så kan jeg sende dig lidt frø af gul og orange skovvalmue - jeg er i gang med at høste dem i byhaven i København. Send i så fald din adresse til irishaven.berit@gmail.com
  Sommerhilsner fra Berit

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg