Sommerkveld på balkongen

Selv om balkongen vår i Oslo fortsatt er rimelig full av planter som venter på å bli fraktet over til Sverige, så kan jeg endelig fylle krukker og potter med de blomstene som jeg hadde tiltenkt terassen i år. Det er vel ingen hemmelighet at jeg har stor sans for hortensia, så i år kommer de til å ha en avgjørende rolle på balkongen. Disse kommer til å gå i hvite og rosa toner. Hortensia er en ypperlig plante for oss som bor i leilighet siden den blomstrer overdådig - også på skyggesiden, hele sommeren. Vanligvis pleier disse flotte plantene å komme tilbake år etter år når jeg har plantet dem i hagen i Sverige, men denne vinteren ble for hard for alle untatt en der borte. Den får riktignok grønne blader i år, men kommer nok ikke til å blomstre dette året, så da får jeg heller nyte dem her i Oslo!
Den rosa på bildet nedenfor er en "hagehortensia": Hortensia Macrophylla". Den hvite kalles ofte for stuehortensia, men tilhører samme familie og lykkes som oftest å overvintre utendørs i mildere deler av landet. Nederst i bildet; fylte, hvite flittiglise som også trives godt i skyggen på en by- balkong.


Bildet til venstre viser en dypere rosa variant av stuehortensia sammen med en hvit av samme sort.
I bakgrunnen har jeg, som dere ser, ennå mange frøplanter som ennå ikke har blitt plantet ut i Sverige. De står stort sett i alle kriker og kroker
:-)
Nedenfor: Mine løytnantshjerter skulle vært fraktet over til Sverige og plantet i hagen for lenge siden, men det er første året jeg har dem og jeg ante ikke at de blomstrer så lenge! Nå har den blomstret uavbrutt siden tidlig Mai. Den rosa varianten var ikke fullt så varig, men etter å ha klippet bort blomstene fikk den kort tid etter knopper igjen og er nå et vakkert syn for andre gang i sommer!

Rosa løytnantshjerte i blomst for andre gang:   

Kommentarer

 1. Tack för att du tittade in hos mig!!!
  Ser att du så som jag har en hage i varmare land?
  Vår ligger i Thaland... vår exotiska hage.
  Linda

  http://www.tradgardsdraken.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Nydelige hortensia. Jeg har noen som aldri kommer med blomster, bare blader. Mens andre blomstrer samme hvordan vinteren har vært. Det hjelper å ha de i potter og overvintre frostfritt i drivhuset, men det begrenser seg jo hvor mye jeg kan ha som inn/ut planter.
  Vakre løytnantshjerter. Jeg har de ikke i hagen nå, men de bringer minner fra barndommens hage.

  SvarSlett
 3. For noen flotte hagercdu har. Også så forskjellige. Nå har jeg kost meg med alle bloggene dine, og lest mange av innleggene. Hagen i Sverige ser så deilig ut, litt vill og vakker. Og supereksotisk i spaniahagen. Skjønner godt at sitrustrærne er en favoritt. Og Hortensia blir aldri feil, en stor favoritt hos meg også. Moro å se på plantebloggen din, hva du har sådd selv fra frø. Jeg har sådd mange av de samme plantene som deg de siste årene, og brudeslør er en av mine favoritter. Mine blir store som busker, og fyller godt ut i store bed, men mine ble så store at noen av plantene ble luket vekk, ja for de var så vanskelig å flytte på. Ønsker deg gode hagedager. Hanne

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg