Sankt Hans aften i Oslo OG i Sverige...


I kveld er det Sankt Hans og bålbrenning her i Oslo og omegn, men vi bestemte oss heller for å ferie hjemme i vår egen leilighet. I morgen reiser vi nemlig til Sverige for helgen. De siste dagene har vi reist rundt på ulike sentre og butikker for å kjøpe hageslanger, forlengelsesledninger, nye hageputer, duker, lyslykter, lyktestolper og en mengde annet vi kommer til å trenge i Sverige denne ferien, så bilen kommer til å bli så full som den pleier å være. Optimist som jeg er håper jeg jo å frakte over en god del planter denne gangen også. Jeg har en del roser, brugmansia, parykkbusk, såplanter og mye mer jeg gjerne skulle ha fraktet bort denne helgen....
Bildet over til høyre: Jeg har endelig fått kjøpt en fylt skjærsmin; "Snowbelle" som dufter noe helt fantastisk! Denne har jeg lenge ønsket å plante på hjørnet ved gjestehuset.
 
I Sverige legger de altid Sankt Hans til nærmeste helg, så da har vi altså valgt å feire svensk midtsommer i år. I motsetning til oss brenner de ikke bål på denne dagen. Det gjør de heller til "Valborgsmessan" om våren. Midtsommer danser de rundt Maistangen. I området hvor vi bor samler folk seg til folkefest og ser på "Gungeba balletten". Det er en flott Sankt Hans tradisjon det også :-)

Uansett; Fortsatt riktig god Sankt Hans feiring alle sammen!

Kommentarer

 1. Hei! Takk for besøk og koselig kommentar på bloggen min:o)
  Jeg må virkelig si du har litt av noen hager å boltre deg i! Jeg var innom "Hage i solen" også! For en herlig plass!!
  Her må jeg legge meg som følger så jeg ikke går glipp av noe;o)

  Ha en fin midtsommar-helg:o)

  Helene

  SvarSlett
 2. Den fylte skjærsminen er bare nydelig. Hadde en sånn i den forrige hagen. Vet ikke om det var Snowbelle, men den lignet.
  Ha en riktig fin midtsommerfeiring!

  SvarSlett
 3. Hei Helene. Takk for hyggelig melding! Jeg har lagt meg inn som følger hos deg også :-)
  Mariann. Ja, de er flotte og velduftende planter. Har ønsket meg en skjærsmin lenge nå og var glad for at jeg fikk tak i en som er fylt :-) Nesten synd du ikke kunne ta den med deg til din nye bolig, men det hadde vel ikke vært så lett ;-)
  Ha en riktig fin dag begge to!
  Stein

  SvarSlett
 4. Ack Värmland du sköna...Midsommar måste varit fantastiskt där!
  Hälsningar Helena!

  SvarSlett
 5. Oj! Søte dansende svenske tjeier høres minst like koselig ut som brennende bål i regnvær her hjemme...

  SvarSlett
 6. Hei Helena. Det var en fantastisk veckoslut med mye sol og varme! Värmland er fantastisk! :-D

  Blomsterstjernen, ingenting egentlig måle seg med tønnebålet i Laksevåg, eller på de mange holmene i Bergens skjærgård, men så var det dette med regnet da... Jeg har en mistanke om at jeg ikke er helt vanntett, så... :-D Håper dere alle hadde en flott midtsommersfeiring!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg