Hjem igjen..


Så var det på tide å reise hjem igjen etter en fantastisk fin helg i vår Svenske feriehage. Den lille benken vi kjøpte i fjor har endelig funnet et sted hvor den ikke virket malplassert. Opprinnelig hadde vi den stående på "bryggen" foran gjestehuset, men der virket den mildt sagt skitten med sin antikkhvite farge mot de klarhvite karmene på vinduer og inngangsdør. Foran drivhuset virket den bare klumpete. Så nå står den helt alene på plenen ved elven. Det er deilig å sette seg ned der, høre fuglesang og bare se  på vannet som driver forbi. Jeg lurer likevel på om vi ikke burde plante et lite tre eller lignende på den ene siden av benken?
Noen av dere som har et forslag? Om vi skal plante et lite tre, hvilket hadde i så fall passet inn?

Denne helgen har vi også fått fjernet jordsekker, fiberduker og mye annet fra drivhuset, så nå står det der - klart for sommeren. Før vi reiste hjem i kveld fikk jeg gjort de siste forberedelsene for avreise.
De fleste krukkene har vi satt i halvskyggen bak drivhuset så de ikke skal tørke helt ut til vi er tilbake igjen. Noen planter har vi likevel dristet oss til å plassere på drivhustrappen i solsiden.
Stort sett dreier det seg om en orkide, noen canna planter, en palme, en liten fikenplante og noen sukkulenter- altså planter som skal tåle litt sol.
Bildet nedenfor: Et siste blikk inn i drivhuset før vi reiser av gårde. pasjonsplanten har nesten vokst til taket der inne allerede. Desverre døde 2 av 3 kiwi i den harde vinteren vi har gjennomgått i år. Nå har jeg bare en hannplante tilbake. Heldigvis fikk jeg bestilt en ny hunnplante fra Odla.nu, så da får jeg håpe jeg kan kose meg med noen frukter i fremtiden! På bordene har jeg plassert noen potter med to typer agave. De vil forhåpentlig takle varmen i drivhuset. De andre plantene får i det minste skygge av en fiberduk jeg har hengt opp der inne.
Kommentarer

 1. Hei! Wow så flott drivhus dere har fått, det var virkelig lekkert...fint å kunne sitte der på kveldene uten å bli spist opp av mygg og knott. Hagebenken passet kjempefint der den står med utsikt utover elven, hva med å plante en dvergsyrin der? Se på denne linken:
  http://www.bakker-norge.com/r_12162

  Ha en flott uke! Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. Hei Jorunn og takk for hyggelig hilsen! Vi har ikke hatt drivhuset så lenge men har rukket å bli veldig glad i det. Spesielt på kalde og regnfulle dager. Dvergsyrinen var jo kjempefin! Den er kanskje noe jeg bør vurdere å skaffe, men da må jeg finne et som er såpass voksent som det på bildet fra Bakker :-)
  Ha et fortsatt riktig fint opphold i Värmland! :-D
  Stein

  SvarSlett
 3. Syrin eller kanskje Syrinhortensia kunne kanskje passet ved benken. Eller Prydkirsebær eller Magnolia?

  SvarSlett
 4. Hei Ahn! Takk for kjempefine tips! Jeg har et par magnolia fra før, og de trives godt på eiendommen, så det var et veldig godt forslag! Syrinhortensia liker meg visst ikke så godt. Jeg kjøpte en første året og den døde kort tid etter :-( Kanskje jeg skal prøve igjen, men da skal jeg sjekke om de skal ha et spesielt jordsmonn ;-) Prydkirsebær er jo også et godt forslag. Jeg planlegger å anlegge en frukt- og bærtre hage bortenfor drivhuset - altså i nærheten av benken, så det vil jo se veldig naturlig ut! :-D
  PS: De frøplantene jeg fikk av deg i fjor har vokst godt i år! Ramsløken ser jeg ikke igjen, men den er nok i skogen et sted! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin kveld!

  SvarSlett
 5. Hei og velkommen hjem! Synes plasseringen av benken var superb, ville ikke plantet noe ved siden av den, med mindre det trekker der den står da. Idyllisk med en sånn åpen plass. Må du plante noe bør det ikke bli for høyt. Hva med en stor krukke? Eller en staude som brer seg litt fritt utover, feks noe a la flekktvetann som kan blomstre sporadisk hele sommeren. Eller krypfredløs hvis du tør og hvis du orker gult :-)

  SvarSlett
 6. Ack, Värmland du sköna..
  Vilken härlig sommarhage du har. Utsikten är fantastisk, jag får riktig hemlängtan. Kikade lite neröver sidan här, du har ju massor av spännande saker i din trädgård. Superinspiration :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg