Drivhushagen tar litt mer form


Helgen som var fikk jeg murt litt mer på min såkalte "Walled garden" i bakkant av drivhushagen.
Nå er jeg et lite skritt på veien til et mer ferdig uttrykk, men jeg har MYE igjen!!
Først må jeg mure resten ferdig. Så skal jeg pusse det hele, sannsynligvis i en terracottafarge. En solid tredør skal snekres, sandblåses og aldersbehandles så den virker gammel og værbitt. Videre skal hele plassen jevnes ut og brosteinslegges.


Takstein skal monteres på murkantene og veldig mye mer. Jeg fortviler ikke. "Rom ble ikke bygget på en dag..." I mellomtiden får jeg nyte roseblomstringen i  området jeg kaller "Kaoshagen".
I år er rosene ekstra frodige. Jeg er ikke sikker på om det skyldes riktige værforhold for denne plantetypen, eller om de bare har blitt ett år eldre og sterkere..?
Nedenfor:
"Sandefjordrosen" Kortenay, en fin bunndekker som vanligvis blomstrer i slutten av Juni til August. Hos meg har den ikke begynt å blomstre før i August nå i år. Rosen er herdig til sone H4 og blir vanligvis ikke høyere enn 40-50cm.


Jeg liker rosa - og cerisefargete roser i min drivhushage. Noen synes kanskje de er for "flashy", men jeg


Rosen på bildet over mener jeg er en "Mirato", men jeg har rotet bort lappen, så kanskje jeg tar feil? Den er rundt 60cm høy og fungerer som bunndekker, får klaser med blomster fra slutten av juni og frem til frosten. Den er av de mer svakt duftende rosene.

Nedenfor:
Denne er jeg derimot mer sikker på. Det er en "Raubritter" - Den er ikke høyere enn 50-60cm i min hage ennå, men er en buskrose som kan bli opp til 150cm høy. Den blomstrer rikt i lange perioder. Begynner vanligvis sin blomstring i Juni og holder det gående ut August i min hage. Den er en favorittrose hos meg. Både på grunn av blomsterfasongen, mengden av roser og den vakre, rosa fargen.
Den er herdig til sone H4/H5.

Denne er vel egentlig mer rød enn cerisefarget og bryter derfor med fargene jeg har i denne delen av hagen. Men hva så? Rosen er en bunndekker som blir rundt 30-40 cm høy. Den heter "Gartnerfreude", blomstrer frodig fra Juli til September/Oktober i min hage og er herdig til sone H5. Desverre er den duftløs, men likevel en fin rose å ha i hagen siden den er meget sykdomsresistent.


Nå har forresten den cerisefargete "Lychnis Coronaria" begynt å blomstre i drivhushagen. Dette er en toårig plante med vakkert, sølvfarget bladverk. Første året må en nøye seg med bladverket. Neste sommer kommer en frodig blomstring av iøyenfallende, enkle blomster. Det sies den selvsår seg lett, men det har jeg ikke hatt erfaring med i min hage. Kanskje jeg er heldigere i år?Jeg antar dette er en "Rosenholm"
Den får halvfylte, sart rosa blomster med gul midte. En vakker klatrerose som kan bli over 3 meter høy og plantes til sone H4.
Blomstene er forholsvis små, men kommer i klaser. Den kan minne litt om rosen "The Fairy"


Nedenfor:
Jeg har ikke bare roser i drivhushagen, men også mange typer liljer, lavendel, salvie praktklokker og andre blålilla blomster, samt planter med sølvfarget bladeverk, som lammeøre (Stachys Byzanthine "Silver Carpet)
ullvier (Salix Lanata), malurt (Artemisa Ludoviciana "Silver Queen), samt planten på bildet nedenfor: Sølvevigblom (Anaphalis Triplinervis) Den brer seg sakte, men er overhodet ikke invasiv. Jeg liker godt bladverket og den kompakte vekstformen på denne planten, men også når den kommer med mengder av små, hvite blomster i Juli- August. Denne vil jeg nok stiklingsformere og plante flere steder i drivhushagen. Den kommer opprinnelig fra Himalaya, så den tåler vårt klima veldig godt og er herdig til sone H6.


Det var ikke bare muring vi kappet også en mengde grener og kvister på trær som skygger for mye i drivhushagen. Vi hadde, som så mange ganger før, fantastisk hjelp av en god venn og hageinterressert mann; Felix.


Bildet nedenfor:
Kanskje ikke så lett å se, men de høye trærne hadde før grener helt ned til roten. Disse står i skråningen bak drivhushagen. Vi har bestemt oss for å la vegetasjonen der være  stort sett som den er, med unntak av disse grenene da ;-)


Ha en fortsatt god dag! 


Kommentarer

 1. Spennende prosjekt med murveggen i drivhushagen. Så mange lekre rosa Roser du har i hagen.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Veldig fint og frodig hos dere nå :) 'Raubritter' er en trivelig rose, ja. Blir så utrolig fint med "walled garden"!

  SvarSlett
 3. Ordentlig spennende prosjekt som jeg følger interessert med på, dette blir nok veldig fint!
  Flotte roser og så er jeg helt enig med deg, det spiller ingen rolle om en av de vakre rosene har en litt annen farge. Veldig flott din "Garnterfreude"
  Lykke til med prosjektet og ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 4. Så utrolig kult! Det kommer til å bli sååå flott!!
  Jeg gleder meg til å følge fremgangen og håper du fortsetter å dele!

  SvarSlett
 5. Dette kommer til å bli et flott område. Lychnis Coronaria heter Fløyelstjæreblomst på norsk. Jeg startet en gang med en bitte liten tue. Den har spredd seg kraftig, men den er jo så flott.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg