Sommerstemning!

For bare noen uker siden ville temperaturer på opp mot 20+ virket som ren utopi. Trærne var fortsatt nakne og golde. Plenen brun og trist. Men så kom denne helgen. Plutselig skinte solen fra en nesten skyfri himmel og en kunne formelig se forandringer i hagen og naturen fra time til time. 
Vi reiste nemlig over til Sverige denne helgen og det var faktisk herlig å kunne jobbe utendørs i T-skjorte.
Langtidsvarselet er lovende med temperaturer på over 20 tallet i uken som kommer, så jeg flyttet like godt alle "sydenplantene" ut fra planterommet denne helgen.
De to første nettene sto de på skyggesiden for å venne seg til dagslyset. Men i dag fikk de flytte ut i drivhuset og på trappen foran dette.


Plantene har stort sett klart seg veldig bra innendørs denne vinteren. Spesielt laurbærtreet har strukket seg i været og det er ikke lenge før denne vil vokse helt opp i taket. Sitrontreet har ikke vokst så veldig, men har rikelig med modne og umodne sitroner!
Utendørs er det ikke lenge før plenen må klippes enkelte steder. Og  skogen har nå endelig kledd seg i grønt!
Nedenfor:
Agavene har vokst veldig i omfang denne vinteren. Om ikke lenge vil jeg nok få  problemer med å lagre dem på planterommet. Noen som vet om det er mulig å lagre dem mørkt og kjølig i kjelleren når den tid kommer? - Eller må jeg installere plantelys og timer der nede?
Vierpæretreet ble plantet ved drivhuset for noen uker siden. Der rager det nesten 5 meter i været. Det er allerede skikkelig vakkert, men jeg gleder meg til grenene har blitt enda tettere og tykkere! :-)

Med slikt helgevær er det vel ikke nødvendig å fortelle at jeg har tilbragt mesteparten av tiden utendørs?
Jeg har stort sett plantet skogbunnplanter, og lagt bark langs elvebredden. Der har jeg også plantet ulike typer prydgress, akeleier, delphinium og dagliljer, stort sett i hvitt.

Nedenfor: En pasjonsplante har fått klatre i et rustent espaliere. Etter hvert vil den bli flyttet inn i drivhuset, men foreløpig fungerer den fint på trappen også.


I morgen går turen hjem igjen til Oslo, men allerede på Torsdag vender vi tilbake. Da skal det bli spennende å se alle endringene i hagen!Ha en fortsatt riktig fin helg! Kommentarer

 1. Å for en drøm. Sånt gjør godt for sjela. Ha en fortsatt hyggelig helg.

  SvarSlett
 2. Milde himmel så flott! Takk for deilige bilder!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Det så ut som plantene har vokst veldig godt, ja.
  Jeg vet ikke, men antar at agavene må ha lys gjennom vinteren.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Dette blir bra, Stein. Fine bilder!

  SvarSlett
 5. Det er så deilig når temperaturene stiger og man kan få en liten smak av sommer=) Du er så god på overvintring! Tror jeg må lære noe av deg når det gjelder det! Jeg overvintrer stort sett ingen ting, for jeg husker ikke å passe på dem... Kos dere med langhelg neste helg=) Blir artig å se hva du finner på da=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Ja, det har skjedd mye i hagen på kort tid. Nå står det litt stille synes jeg, selv om ting skjer. Denne helga har det vært regn, men vi trenger det også. Jeg fikk endelig gjødslet bedene mine.

  Kjempe flotte bilder fra drivhuset ditt. Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
 7. Så deilig det ser ut hos dere! Akkurat sånne temperaturer hadde vi 2 dager sist uke. Mens vi var på jobb vel og merke. Men i dag er det oppholdsvær og vi iler ut! men garantert ikke i
  kortermene nei.. Flott at så mye har ikke bare klart vinteren men faktisk trivdes og vokst også! Kos dokkar!

  SvarSlett
 8. Så heldig dere er som har fått en forsmak på sommeren. Da vokser og gror det nok i rekordfart. Her har vi opplett og rundt 10 grader i dag. Meldingene for neste helg viser varmere og endel sol. Satser på at det slår til både i øst og vest.

  SvarSlett
 9. Så skønt at se som det hele vokser sig stort. Agaverne må du nok give lidt kunstigt lys hvis de skal i kælderen. Vore agaver døde allesammen for et par år siden, da de stod i udhuset og der var meget frost i længere tid.

  Tænk jeg har fået invitation til at besøge Claus Dalby'S have næste søndag! Det bliver spændende at se det hele derude IRL!

  SvarSlett
 10. Så mye som kommer i tur og orden i hagen din nå! Deilig :))

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg