17 Mai og Pinsehelg i sommerens tegn!Er det ikke flott med langhelg? Siden 17 Mai i år kom på en Fredag og 2 pinsedag påfølgende Mandag bestemte vi oss for å tilbringe det hele i vår svenske hage.

Selve "unionsoppløsningen" feiret vi med å ta helt fri. Vi dekket bord på bryggen, solte oss og satte pris på den plutselige sommervarmen som på det meste viste 28 plussgrader i skyggen!

Det er ikke ofte jeg sitter stille når vi er i vår svenske hage- og jeg må inrømme jeg nok gikk rundt med kamera og tok mer enn ett bilde i løpet av dagen. Våren har jo vært lovlig sen i år, så når den nå kom med høysommer- temperaturer gikk det ikke upåaktet hen i skogen, drivhushagen eller bedene rundt omkring. 
Selv etter at solen hadde gått ned holdt temperaturen seg på rundt 20 tallet. Herlig for oss solhungrige nordboere. :-D


Dagen etter satte jeg derimot i gang for fullt med utplanting av busker og planter. Vi fikk dekket enda større områder med aviser og nyinnkjøpt bark, så nå begynner jeg etter hvert å bli ganske fornøyd med jobben som er gjort så langt! 

Nedenfor: En ruinhaug som etter hvert skal gjøres om til "steinbed" (riktignok uten stein så langt...)  Du ser det nok ikke, men det meste her er dekket med aviser før det fikk et tykt lag bark. Deretter har jeg plantet en rekke små stiklingsplanter innkjøpt fra Zimtrade. De blir nok ikke særlig omfangsrike i år, men så har jeg heller ikke hastverk med å se dette bedet ferdig. Jeg er i grunnen fornøyd å slippe alt ugresset på dette området som ligger mellom plenen og Woodland hagen. Bak figuren på bildet ligger egentlig noen store natursteins- bassenger begravd i store masser jord og ugress. Ideelt sett kunne jeg tenkt meg å grave disse frem igjen og ta dem i bruk som badedam og vannliljedam, men så er det dette med tiden da....


Jeg kommer nok, etter hvert, til å erstatte de store trestokkene jeg har lagt rundt bedet på bildet over. De ligger der for å skille plen fra plantet område. Ser du forresten rododendron planten til venstre for figuren på bildet? Den og mange flere ble hardt skadet i løpet av den harde vår- vinteren vi gjennomgikk i år. 
Nå er den- og de andre fulle av små knopper som skyter ut over alt på de nakne grenene. De kommer sikkert ikke til å se særlig vakre ut en stund ennå, men jeg er likevel fornøyd med at de ser ut til å ta seg så godt inn igjen. Og på en måte liker jeg slike planter som har måtte formes på en "ikke standard måte" grunnet nettopp slike ting. De plantene får som oftest mest sjarm og karakter i min hage ;-)

PS: Årets store gladmelding: Bryggene og gjerdene langs elven har faktisk fungert som ønsket: Vi har ikke hatt en eneste Canadagjess på plenen siden de ble satt opp i fjor vår! :-D


Ha en fortsatt riktig fin dag!Kommentarer

 1. Det er nok først 7.juni dere kan feire unionsoppløsningen. 17.mai markerer den norske grunnloven som ble skrevet på Eidsvoll våren 1814.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Ja, det har du rett i, men det som er skrevet ovenfor er mer ment som et ordspill på at vi reiser til Sverige for å feire unionsoppløsningen med nettopp dem ;-)
   Ha en fortsatt fin dag
   Stein

   Slett
 2. Vel overstått 17.mai og pinse!
  Likte veldig godt det første bildet ditt! Ser ut til at dere hadde en strålende helg. Vi fikk litt regn ut på ettermiddagen 17.mai, men heldigvis var det bra temperatur. Resten av helgen ble helt fantastisk, med varmerekord i Bergen for mai, 27,6 grader. Det ble en riktig forsmak på sommeren. Nå vokser det så man nesten kan se det fra time til time.

  SvarSlett
 3. Vakre bilder! Ja, det var en deilig forsmak på sommeren, men det varte bare så altfor kort. Håper vi har mer sommer i vente ;-)

  SvarSlett
 4. Oi, det så virkelig fantastisk ut=) Bra dere tar dere fri og koser dere litt innemellom, for det er jammen fortjent. Det steinbedet kommer til å bli veldig fint, og jeg gleder meg til å se mer. Fiiin ny uke til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Dette så fantastisk ut! Her hjemme ser det ut til at vi må leve en stund på finværet. Godt vi har bilder. :-)

  SvarSlett
 6. Vidunderlig stemning i Norsk-Svensk hage!

  SvarSlett
 7. Herrrrrlig! For et paradis. Fint at du klarer å løsrive deg og ta hendene ut av jorden, for dette må du jo nyte. Klem klem.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg