Frodige intrykk fra Chelsea Flower show...

Jeg tok selvfølgelig veldig mange bilder på min første tur til Chelsea Flower Show. En god del var fra "show" hagene, men enda flere av blomster, hageting og tang, gode ideer og diverse annet.

Jeg viser gjerne flere show- gardens, men i dag tenkte jeg å fokusere på litt andre ting, som en himmel av amaryllus. Som sagt følte jeg den gjennomgående trenden i år var planter med kraftige farger i lilla, oransje, rødt og blått. så det nederlandske firmaet som spesialiserer på allium og amaryllus nedenfor føyde seg fint inn i rekken.


Nedenfor:
En utstilling jeg virkelig falt for var denne klematis standen. Fantastisk å se noen typer klatrende klematis benyttet som bunndekkere i bed, samtidig som andre får vokse fritt opp over klatrestativer. Kanskje min neste bunndekkerplante skal være klematis!?


Ellers har jeg jo, som dere kanskje har merket, ofte stor sans for hagefigurer som sklir inn i hagemiljøet og jeg skulle gjerne hatt en statue som jenta som plukker frukt på bildet til høyre....
Jeg har riktignok insett at slike kobberstatuer i full størrelse nok ikke helt passer min lommebok. Jeg mener de store hagefigurene var priset fra 300.000- 1.200.000 norske kroner..!  ;-)

Hagegnomene er ikke lenger hva de en gang var- og godt er kanskje det? Jeg må nemlig inrømme jeg har sans for de fantasifulle, eventyraktige figurene en kan risikere å komme over i Britiske hager...

Ikke rart Harry Potter, Wind in the Willows, Peter Pan, Narnia og J.R.R Tolkiens univers alle ble skrevet i England? Hagene og figurene i dem gjenspeiler ofte den frodige, fantasifulle engelske fortellertradisjonen.

- Eller hva sier du? En ser ikke mange slike figurer i Nordiske hager?


Jeg så ikke hagefigurer av menn ridende på en dinosaur, en bevinget kvinne, eller store solparasoller i metall formet som gigantiske blomster på Hagemessen på Lillestrøm.
Hva tror dere? Fremtidens norske trend...? ;-)Noe jeg virkelig merket meg på hagefigurfronten var de fantastiske statuene av hester utelukkende laget av galvanisert ståltråd. 

Jeg lurer på hvor lang tid det har tatt kunstneren å lage noe slikt!?  Jeg ser i alle fall for meg månedsvis med nøysommelig tvinning av stål - og kobbertråder for å danne en fullkommen hestekropp i full størrelse!?


Ha en fortsatt riktig fin dag!

Kommentarer

 1. Ojojojojoj her var det mye øyensnacs! -lurer også sterkt på tidsbruken vedr trådhestene, jeg som bruker 3-4 timer på 1 fuggel i bordmodell..

  SvarSlett
 2. Takk for titten, jenta som plukker epler er nydelig, vet ikke helt om sagnfigurene er my cup of tea. Ikke i min hage altså.. Nå har jeg dog et prosjekt på gang med den gamle klippetraktoren som focal point og leketøy for barnebarn. Kanskje ikke så mye bedre det , Hehe.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder du deler med oss :)

  SvarSlett
 4. Jag höll på att bli knäpp när jag såg alla klematis! Som ett barn i en godisbutik. :-)

  SvarSlett
 5. Hei! Det er så morsomt å se ting i reprise og særlig det som jeg ikke har fått med meg. Ha det så godt! Anne

  SvarSlett
 6. Tusen takk for titten. Personlig har jeg stor sans for at pastellene får konkurranse. Jeg har aldri vært på Chelsea, så det er fint du deler. Vi har billetter til Hampton i juli, så det blir spennende.

  SvarSlett
 7. Ja her var det mye artig å se! jeg har enda tilgode å besøke denne blomsterutstillingen men en vakker dag! Ha en flott uke!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg