Drivhuset er klargjort for sommer!


Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg har vi for det meste slappet av og kost oss i pinsehelgen. Været var fantastisk hele tiden, for selv om vi hadde overskyet vær på Søndag, så var temperaturene fortsatt veldig sommerlige. Vi benyttet derfor anledningen til å rengjøre hele drivhuset. Først ble alt der inne fjernet, så fikk sementgulvet en omgang med høytrykksspyleren. Deretter fikk alle vinduer en omgang med såpevann og nal. Metallet ble rengjort med en klut dyppet i en blanding av vann og vindusspylervæske. Resultatet ble et skinnende- og nesten nytt drivhus! Jeg må inrømme jeg gleder meg til å få fliselagt gulvet der inne, men er likevel fornøyd med sementgulvet enn så lenge.
Vi har malt alle møblene i svart så de skal passe med selve drivhuset. Tanken er jo at også gulvet skal fliselegges med sorte "skiferfliser" med store mosaikkfelter i naturstein, men det får jeg konsentrere meg om en gang senere... Flisene er innkjøpte og mønstrene bestemt, så da er det jo bare jobben som gjenstår... ;-)
Engelen på bildet ovenfor ble innkjøpt i vinter og fungerer i dag som lysestake for store kubbelys.
Ved siden av englefiguren står et appelsintre som nesten døde forrige vinter. Det har begynt å ta seg opp igjen, men har nok lang tid før det når "fordums storhet.."


I drivhuset har jeg bare étt bed. Der har jeg plantet minikiwi (Actindia Kolomikta "Bayern" og "Anna") samt vindruer; Vitis Labrusca "Zilga".
De har alt kommet godt i gang etter vinteren, så jeg håper på en god høst med både druer og kiwi fra eget drivhus....
Hittil er det den utendørs drueranken i drivhushagen som har gitt best avling.

Bildet nedenfor til høyre:
I en stor potte har jeg dessuten en vanlig Kiwi; Actindia Deliciosa "Jenny"


Det er fruktene fra slike en kjøper i matvarebutikker som "kiwi". Den er desverre ikke vinterherdig i min sone, så om vinteren står den mørkt og kaldt i kjelleren. Det ser ikke ut som om den har hatt så vondt av det, så jeg håper på et mangeårig bekjenskap med denne planten, samt stoore avlinger frukter... ;-)

Bildet nedenfor: Jeg har også et sitrontre i potte som flyttes ut i drivhuset så fort faren for nattefrost er over. Jeg oppvarmer nemlig ikke drivhuset mitt, så de plantene som havner der må tåle noen minusgrader om været skulle være uberegnelig på vårparten.
 Som du ser har jeg ikke så mange planter i drivhuset foreløpig. Jeg planlegger riktignok å plassere noen flere der inne, men de står foreløpig på balkongen i Oslo. Jeg har planer om å dyrke både tomater, auberginer og chili i drivhuset denne sommeren.

Ellers er det potter av laurbærtre, kaktus, sukkulenter og oliven jeg har i drivhuset. Vi benytter det nemlig hovedsakelig som en utestue på overskyete og regnværsdager nå på sommertid.
 

I dag reiser jeg forresten avgårde til London, Chelsea Flower show og teaterweekend, så dere kommer nok ikke til å høre så mye fra meg de nærmeste dagene. 

Ha en fortsatt riktig fin dag! 

Kommentarer

 1. Her var det fint!! Men dere skal bruke det kun til forlystelse da kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for svar. Drivhuset er jo på feriestedet vårt, så det er ikke så lett å bruke det til dyrking av planter siden vi jo er borte fra stedet i 2-3-4 uker av gangen, så ja, det blir stort sett forlystelse på sommersesongen.
   Det fungerer derimot veldig fint til driving av stiklinger, knoller og løk om våren :-)
   Ha en fin dag.

   Stein

   Slett
 2. Så fint drivhus og flotte planter, her har dere en oase uansett vær i sommer.
  Jeg har en kiwi plante som faktisk har overvintret ute(godt innpakket da), men den hadde jeg ikke trodd skulle strutte med fine skudd i år.
  Artig med sånne overraskelser.
  Ha en fin onsdag fra Marit.  SvarSlett
  Svar
  1. Wow! Så artig at du har fått kiwi planten til å overvintre utildekket utendørs! Jeg har fått beskjed om at den bare klarer det i sone 1- altså så og si ingen steder i Norge. Minikiwi plantene klarer derimot soner opp til H5. Kanskje jeg skal ta en stikling og forsøke å plante den utendørs over vinteren! :-D
   Ha en fortsat fin dag.
   Stein

   Slett
 3. Så fint det är i växthuset!!
  Ha det så trevligt i England
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana. Takk for veldig hyggelig hilsen :-)
   Ha en fortsatt fin dag.
   Stein

   Slett
 4. Så hyggelig det ble i drivhuset ditt nå! Skjønner at du blir opptatt en stund framover. God tur og kos deg!

  SvarSlett
 5. Flot og hyggeligt..:-)
  Hele torpet oser af hygge.
  Vi har en stikkelsbær-kiwi som klatrer og den har nu overlevet 2 hårde vintre ude.:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 6. Så utrolig koselig dere har fått det i drivhuset=) Det kommer helt sikkert til å bli koselig å sitte der i sommer=) Goood tur. Håper du får det kjempefint=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Vakkert og frodig. Drivhuset har atmosfære. Jeg drar i morgen. Anne

  SvarSlett
 8. Sååå fint veksthuset ditt er :)..og så skinnende rent..det med vindusvask var lurt:)
  God tur til Chelsea:)

  SvarSlett
 9. Wow, så digert drivhus, rene ønskedrømmen for meg som kjøpte for lite. Ha en finfin tur til Chelsea.

  SvarSlett
 10. Deilig med sommerklart drivhus ! Kos deg på Chelsea og på teater. Håper på masse bilder fra CFS og rapport om hvilke stykker dere ser. Vi fikk med oss Mathilda for et par helger siden - musikaler er alltid bra i West End.

  SvarSlett
 11. Men oj! så läckert - där är det säkert skönt att sitta och njuta, imponerande!

  SvarSlett
 12. Misunn, misunn, misunn... ;) Dette blir jammen bra! Du må fortelle meg om hvordan det går med druen 'Zilga'. Den har jeg hørt så mye positivt om, men må jo få det bekreftet. :) God tur, og gleder meg til reisereferat.

  SvarSlett
 13. Waw det ser godt ud! Glæder mig til at få et drivhus selv, men det tager tid at lave sådan et. Jeg er dog igang med at lave et. God weekend til dig!

  Den eksperimenterende have

  SvarSlett
 14. Så godt å få vasket ned drivhuset, kjekt å kunne utføre sånne litt kjedelige gjøremål i god temperatur i det minste. Og så er det jo jobben verdt når det blir så fint etterpå. Det ser så grønt ut der borte, sånn er det hver vår når alt spretter, er jammen glad i årstidene som blir like overveldende nesten hvert år. Særlig når vi har hagen et stykke unna og ikke ser forandringene fra dag til dag.

  Litt av en kubbelysholder! Det blir sikkert flott med flislagt gulv, men skjønner godt at det ikke trenger å ha prioritet, året er ennå langt :D Kos dere i London!

  SvarSlett
 15. Hvilken fin tur, den flowershow,en er kanskje det beste?
  Godt med alt som er gjort :)

  SvarSlett
 16. Wow vilket underbart växthus ni har och så fint ni gjort i det.
  Det låter härligt attt få åka till London, det hade jag gärna gjort. Ha det underbart..

  Kram Anna

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg