Små skritt mot vår...
... Det føles faktisk slik. Våren kommer nok, men det tar bare usedvanlig lang tid i år! I fjor var trærne grønne og plenen hadde alt hatt sin første klipp. Nå er den mer brun enn grønn og løvet har så vidt begynt å sprette på enkelte planter. Det positive ved situasjonen er jo at jeg setter mer pris på de plantene som blomstrer til tross for, heller enn på grunn av den kjølige værsituasjonen vi har hatt siden i vinter.

Over hele eiendommen blomstrer Daphne Mezereum buskene. De vokser vilt og trives både i skogen og i solfylte deler av hagen.

Krokus har også endelig begynt å blomstre i skogen. stort sett de hvite, men også blå, lilla og kremgule. 

Nedenfor:

Blåveis "Hepatica Nobilis" har jo blomstret i nesten en måned alt, men er vel på sitt fineste så langt. Jeg har sjelden hatt så mange av dem. Før hadde jeg disse bare i skråningen, men i fjor flyttet jeg en god del av dem bort til skogen. Der har de trivdes over all forventning, så i år kommer jeg nok til å flytte enda flere dit.

Jeg begynte jo å ta vare på primula planter for et par år siden. De som overlevde vinteren innendørs ble plantet i skogen om våren. Nå har mange av disse kommet tilbake. Jeg regner med de vil stå i full blomst om et par uker. De første har så vidt våget å åpne en eller to nølende pionerer for å teste ut været og temperaturen. ;-)

Det er meldt sol og sommerlige temperaturer hele neste uke, så nå håper og tror jeg at våren ikke lenger vil nøle, men bryte ut i full fargeglede!?
Det synes jeg ærlig talt vi har fortjent!? :-)Ha en fortsatt riktig fin helg! 


Kommentarer

 1. Plantene får vel sjokk om de møter 15-20 grader nå... men vi er vel klare for litt varme!

  SvarSlett
 2. Vakre vårblomster hos deg! Ja, nå venter vi på mer varme, for denne kjølige våren har virkelig vart lenge.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Koselig at noen vårblomster er på plass=) Våren er sen her også, og det er skikkelig kaldt! Jeg prøver å ikke bli sur for det, men det er ikke så lett. Vi får håpe på skikkelig vårvarme til uka!!! Fiiin søndag til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Å det ser jo deilig ut i hagen din nå! Nyt helgen! klem AK

  SvarSlett
 5. Kjempe flotte vårblomster. Skal man tro værmeldingene nå, så kommer varmen nå over helgen. Det skal jammen bli godt.

  Kos deg og nyt våren og varmen! Klem

  SvarSlett
 6. Vakre vårblomster hos deg i dag! Blåveisen var helt nydelig! I år er vi flere uker på etterskudd. Håper inderlig at det blir litt bedre temperatur denne uken som kommer.
  Ha en fin søndag og en vårlig ny uke!

  SvarSlett
 7. Herlig vår i skogen! Den blåveisen var veldig flott, er de alltid så blomsterrike, tro?

  Du får det nok travelt framover nå hvis du skal følge med på alt som skjer. Og det regner jeg jo med at du skal ;-)

  SvarSlett
 8. Det blomstrer ganske mye hos deg Stein, men ja det er sent i år frostnettene har ikke slippet taket her før nå de siste døgn.
  Det blir mye bæring av planter inn og ut, jeg kaller det blomstertrim hehe.
  Fine bilder fra skogs-hagen din.
  Ha en fin mandag.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg