Petrelle og hans venner


Jeg har vist dere en del av våre hagefigurer på bloggen før, men husker ikke om denne karen har blitt foreviget på bilde? Jeg kom nesten tilfeldig over ham i en stor løvhaug nå som jeg ryddet i hagen. Opprinnelig kjøpte min samboer og jeg ham for noen år siden i Praha. Vi var begge enige i at han må ha vært en av de styggeste figurene vi noen gang hadde sett- men samtidig hadde han en egen sjarme vi ikke klarte å motstå. Jeg er sikker på at gallerieieren bare var glad for å bli kvitt ham...? 
Vi var begge enige i at denne fuglen måtte være av sorten "Petrelle" - ikke spør meg hvorfor...
Ukjent av hvilken grunn havnet han til slutt i vår svenske sommerhage etter noen år på balkongen i Oslo. Han er en robust fyr av kjeramikk, så han tåler nok både 10 og 12 vintere. Nå har vi bestemt oss for at han skal få bo i skogen i Sverige i årene fremover. Der blir han ikke alene.
Han får blant annet selskap av disse to:

Denne kjeruben kommer ikke til å stå i skogen, men i "rosehagen" tilhørende det nye drivhuset jeg planlegger å bygge. Forhåpentlig nå i sommer.
Han skal få en spesialbygd sokkel som mures opp som avslutning på muren som kommer til å omgi drivhusets rosehage.

Slik ser han ut forfra: (Bildet nedenfor)
Enda lenger ned, en gargoyle jeg har vist før. Den sto nemlig på balkongen i Oslo i fjor sommer. Planen var alltid at han skulle ende opp i vår svenske hage. Jeg er ikke helt sikker på hvor vi kommer til å plassere den ennå, ,men i vinter sto han ved parkeringsplassen ved innkjørselen.

 

Fortsatt god Påske!
Kommentarer

 1. Det er sånne "planter" som setter prikken over i'en i haver, etter min mening. Noe uventet, noe som bryter med alt man forventer! Urstygg petrelle, nesten en fornærmelse mot enhver flyvende Pterodroma. God siste påskedag til dere :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maria. Jeg synes vår "petrelle" egentlig skulle vært en dronte (Raphidae)- en utdødd urtidsfugl. De var jo faktisk ikke akkurat vakre... ;-)
   Uansett kommer han nok til å passe godt inn i skogen vår ;-)
   En riktig fin siste påskedag ønskes deg også!

   Slett
 2. Jeg hadde smeltet for uttrykket i Petrelles øyne og adoptert ham på flekken, jeg også :). Er enig med Maria, slike innslag gjør uteplassen personlig. Gargyolen er vakker, et eller annet uimotståelig med uttrykket der også. Og den patinerte grønnfargen er jo bare snadder :)

  Jeg har lett etter mailadressen din, men finner den ikke. Skulle gjerne spurt deg om noe, du kan kanskje sende en liten mail til ingunn@hageplanlegger.no så kontakten blir opprettet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ninni. Takk for hyggelig hilsen!
   Jeg liker jo også det litt bedende uttrykket på gargoylen. Inbiller meg han har gjort noe ugagn som han egentlig forstår han ikke burde :-)
   Mail er sendt.
   Ha en fortsatt riktig fin siste påskedag!

   Mange hilsen
   Stein

   Slett
 3. Det var da flotte figurer dere hadde! Jeg ønsker meg intenst en gargoyle, så jeg lurte på om du hadde noen tips om hvem som selger sånt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Så hyggelig du likte gargoylen! :-D Jeg har også veldig sans for denne typen figurer.
   Den du ser bilde av ovenfor har jeg kjøpt på Krukkegården i Drøbak. De har mange ulike gargoylefigurer.
   Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg