Gressbrann og såmetode for oss late...

Jeg har desverre noen områder på eiendommen hvor det nærmest er umulig klippe gresset med maskin. Grunnen til dette er at villnisset befinner seg i rester av steinmurer og bygningsruiner. Det har kostet meg mye hodebry å finne ut hva jeg skal gjøre med nettopp disse områdene, for de er ganske store å omgjøre til blomsterbed!
For å være ærlig har jeg ennå ikke helt funnet svaret. Alle tips mottas med takk!
Foreløpig behandler jeg dem med kontrollert gressbrann en gang iblant. - altså- på vindstille dager finner jeg frem vannslangen og fukter marken ekstra godt rundt området jeg ønsker å svi av.
Så er det bare å sette fyr på gresset med vannslangen klar til bruk!
Nedenfor: Et av områdene jeg svir av på denne måten er fylt med store steiner etter en gammel grunnmur. Jeg går og funderer på om jeg bør gjøre dette området om til et steinbed!?


Om et par dager reiser jeg til Spania for et par uker. Men jeg hadde en del frøplanter jeg burde stikle om - og det måtte gjøres før jeg dro avgårde! Ute er det fortsatt frost om natten, så jeg kom frem til følgende løsning. Jeg fant frem en del isoporkasser jeg bruker til å lagre løk og knoller i over vinteren. Disse er nå plassert i potter, så kassene var tomme. Jeg kjøpte en mengde 50 liters sekker og plasserte en uåpnet sekk i hver isoporkasse. Deretter klippet jeg bort plasten på oversiden og begynte å stikle frøplantene mine Etter at den jobben var gjort vannet jeg plantene lett og plasserte dem under et bord i drivhuset. Jeg la fiberduk over bordplaten slik at det hele dannet et lite "drivhus i drivhuset". Forhåpentlig vil dette fungere fint frem til jeg kommer tilbake fra Spania.

Ønsker dere alle en fortsatt god påske!


Kommentarer

 1. Så lurt med drivhus i drivhuset! Håper det holder seg til du kommer tilbake! :)
  Fortsatt god påske til deg og!

  SvarSlett
 2. Hei Lin. Ja, jeg krysser fingrene og håper det går bra. Vi har hatt frostnetter hele denne uken- og da fungerte det fint. Langtidsvarselet lover mildere nattetemperaturer, men fortsatt kjølig vær, så jeg håper det stemmer..! :-)
  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 3. Du har mange gode ideer, og jeg tror denne også vil fungere=) Jeg digger sushi-drivhuset ditt. Det fungerer som bare det her hjemme. God tur til Spania=) Håper du får en strålende fin ferie=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Så nydelig det siste bildet var!
  Tenker det går flott med prikleplantene dine. Du er flink med smarte løsninger.
  Ha en fortsatt god påske du også!

  SvarSlett
 5. Så lurt med isoporkasser og jordsekker til frøplantene dine! Har du varme på i drivhuset? Dette kommer sikkert til å fungere helt flott, og de har masse plass å vokse i! Ønsker deg god tur til Spania, og fortsatt god påske!

  SvarSlett
 6. Det var en smart løsning med jordsekker i isoporkasser. Får håpe de klarer seg fint der til du kommer tilbake.

  SvarSlett
 7. Hei! Gressbrenning er ikke så dumt. Synd det er veldig vått her i vest. Gresset gror allerede som bare fy, og jeg må nok klippe plenen før påskeferien avsluttes! Lykke til med frøplantene, det går sikkert bra, alt etter hvor lengfe de skal stå de selvsagt. Det er egentlg utrolig hvor mange småplanter som greier segt bedre enn vi ofte tror :-) God tur til Spania!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg