Det blomstrer på kontoret..

Mine kolleger tenker nok at jeg er i overkant planteinterressert når de er innom kontoret mitt. Jeg har nemlig en god del ulike planter der inne. Når jeg skal på ferie er det heldigvis alltid noen som vil forbarme seg over dem i den tiden jeg er borte, så heldigvis vokser og gror de. Likevel prøver jeg å ikke kjøpe for mange nye planter på kontoret. Spesielt når det nærmer seg friperioder. Da er jeg i hvert fall forsiktig med å gå til anskaffelse av blomstrende planter, for de krever jo som oftest litt ekstra stell. Men selv om jeg blir borte i over en uke denne julen, så kunne jeg ikke unngå å kjøpe en liten juleplante til å ha i vindusposten. Valget falt derfor på amaryllus! I Sverige har jeg samplantet en mengde slike i en stor kurv, så jeg er spent på å se om de vil springe ut i blomst i løpet av perioden jeg kommer til å tilbringe der. Det trenger jeg ikke å lure på når det gjelder planten i kontorvinduet mitt.
Den viste livsvilje ganske tidlig og knoppene vokste raskt. For en uke siden så de slik ut som på bildet til venstre.
Nå er de på høyden av sin blomstring der nesten alle kronbladene har brettet seg ut. De formelig ståler varme og livsglede nå på vinterstid!
Når blomsten har visnet ned og bladene vokser frem kommer jeg til å plassere krukken i en vinduskrok til jeg reiser nedover til Spania. Da får den selskap med alle de andre amaryllusene jeg har pyntet med i julen. I Spania er disse nemlig vakre vårblomster jeg har begynt å plante i store grupper i hagen vår. Jeg vet der finnes fantastiske varianter med ulike farger og mønstre, men foreløpig har jeg bare hvite og røde grupper der nede. Årets tilskudd er ingen unntak. Men foreløpig nyter jeg synet av denne ene hver dag på kontoret.

Ha en fortsatt riktig fin adventstid!
 
 

Kommentarer

 1. Fin Amaryllis!
  God Jul helg
  Mariana

  SvarSlett
 2. Ingen sak å jobbe med så fin vinduspynt! Jeg hadde en amaryllus i kontorvinduet i noen år, men løken blir mindre og mindre og i høst glemte jeg å sette den vekk for hvileperiode. God jul på kontoret!

  SvarSlett
 3. Flott blomstring på kontoret!

  SvarSlett
 4. God jul til deg og dine - og den fine amaryllisen! :)

  SvarSlett
 5. Underbara amaryllis! Måste vara härligt att jobba med dem som sällskap. God Jul!
  Eva

  SvarSlett
 6. Amaryllis er så smukt...jeg plejer at have en hvid en til jul..:-)
  Men i år fik jeg ikke købt et løg da jeg var syg så længe.
  Men masser af hyacinther har jeg..:-)
  Ønsker dig og din nærmeste en rigtig glædelig jul i det svenske.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 7. Tak for dejligt og inspirerende blogvenskab i løbet af 2011! Glæder mig til at høre mere fra haven i solen og de andre haver i 2012!
  Håber, at I alle må få en velsignet og fredfyldt jul. Kh, Elin

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg