Ny rapport fra drivhus hagen..

Det hender jo mye i hagene rundt omkring nå i disse dagene. Det er i alle fall intrykket jeg får av å se meg rundt i bloggland! Overalt virker det som om rabatter og bed nå er på det frodigste. Heldigvis føler jeg det samme gjelder for min egen svenske sommerhage. Desverre får jeg stort sett bare glimt av dette på kveldstid, etter at jeg har avsluttet et av mine mange prosjekter for sommeren, men jeg setter likevel stor pris på hver eneste blomst!
Her kommer en liten tilstandsrapport fra "Middelhavs hagen", eller drivhus hagen, som den kanskje heller burde hete:
Langs veksthuset har jeg plantet store mengder liljer i år, men kommer nok til å kjøpe inn flere av dem etter hvert, for der finnes så utrolig mange flotte varianter av dem og de slutter jo "aldri" å blomstre.. i hvert fall på den tiden jeg har ferie og tilbringer her borte.
Nedenfor ulike burgunder varianter jeg har plantet langs den ene veksthus- siden.I bakkant av "Middelhavs hagen" danner de gamle murene en naturlig avslutning mot et skrånende terreng. Opp langs dette vokser det stort sett ville busker og trær. De gjør det jo grønt, men jeg lurer likevel på å mure opp en lav mur på ca 50-100 cm for å lage en bakkant på de bedene jeg prøver å anlegge innenfor natursteins kanten. Hva mener dere? Muren vil i så fall pusses og få en "finish" av taksteinskant på toppen slik de pleier å gjøre det på mer sydlige breddegrader. Da blir denne delen av hagen nok litt mer lik en lukket portrom. Jeg kommer jo til å anlegge brosteinsbelegning på bakken i denne delen av hagen.
Jeg har ikke helt bestemt meg for om engelen passer inn i denne delen av hagen. Hun er kanskje litt for hvit og påminner nesten om en gammel gravlund..?
Tanken er å mure opp en vanndam/vannbasseng i mur foran henne for å myke opp dette intrykket? Jeg liker disse gamle cisternene en finner i Romerske hager, plassere noen vannliljer og et lite springvann i den?
Nedenfor: Drømmen er jo fortsatt å jevne ut området bak drivhuset og legge brosteinsbelegning. Anlegge et stort bed i midten med et vierpære- tre som midtpunkt. Rundt - og under dette ønsker jeg å plante bunndekkende roser, lavendel, isop, lammeøre og andre planter som ikke blir for høye.
I mellomtiden tester jeg ut ulike planter og plasserer dem litt etter innfallsmetoden for å gi litt følelse av Middelhavet. Det meste har jeg plantet i bakken, men jeg har også en mengde krukkevekster der i år. Løven kommer nok ikke til å stå der etter hvert, men for øyeblikket minner den meg litt om hagene i Spania ;-) .

Litt av hagen sett gjennom veksthus- vinduet. Som dere ser er det ikke mye strukturert der ennå. Kanskje jeg heller skal kalle den "jungelhagen"... ?  He he.

Frø av lukterter kommer jeg nok forresten til å kjøpe mye mer av i fremtiden.

Det er første gang jeg prøver å plante disse, men har allerede rukket å bli skikkelig begeistret for dem!
Jeg skal prøve å blogge litt om de ulike plantene i denne delen av hagen i mitt neste innlegg.

Ha en fortsatt riktig fin sommerdag!

Kommentarer

  1. Så koslig hage ,røde erteblomst planter fikk jeg av en venninne i fjor vår og de ble jeg også veldig begeistret for ,de er et blikkfang.
    Ha en fin hage og blomsterdag , Marit.

    SvarSlett
  2. Den hvite liljen med prikkene var da særdeles pen!
    Og slike statuer blir jo gjerne mindre hvite med tiden ettersom regn og mose gjør sitt inntog. Da vil den kanskje lyse litt mindre opp?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg