Drivhustrappen!


En skulle tro at ferie automatisk innebærer en masse tid til blogging, hagearbeid og annet så lenge en faktisk oppholder seg i sin feriehage, men slik er det nok ikke helt for meg nå til dags.
Til det har jeg for mange store prosjekter på gang. I år har vi nemlig bestemt oss for å lage hageport og gjerde inn deler av eiendommen. Vi har malt om stuen og trappeoppgangen innendørs. Drivhusmøblene har blitt malt svarte. Vi har også laget rekkverk på terrassen tilhørende gjestehuset. Videre har vi laget en 4,5 meter stor inngangsport til innkjørselen. Vi har også luket store deler av skråningen bak huset, lagt fiberduk og fylt på med dekkbark. Jeg har dessuten begynt å inngjerde drivhushagen eller "Middelhavshagen" som jeg liker å kalle den. Bilder av alle disse prosjektene kommer i senere blogginlegg.

Likevel; Det største prosjektet innebærer at vi har begynt å bygge en brygge i elven. Den er 10 meter lang og 4 meter bred. Jeg ante ikke at det skulle være så tungt å feste stolper i elvebunnen som fundament til bryggen!!
Alle disse prosjektene innebærer desverre at jeg ikke har fått så mye tid til hagen. Likevel er den nå usedvanlig vakker ( i mine øyne) :-) Liljene blomstrer overdådig. Skogen står der mer frodig enn jeg hadde drømt om i vår- og "Middelhavshagen" fremviser en stor blomsterprakt. Dette blogginlegget har jeg likevel valgt å dedikere til DRIVHUSTRAPPEN!
Denne har jeg nemlig valgt å fylle med diverse krukker som inneholder sommerblomster, middelhavsvekster, roser og mye annet.
Nedenfor: Jeg har plassert et par større planter i bakkant. Her et sitrustre, men der står også et par palmer, canna, orkideer og annet som blir litt høye.

Til høyre. "Million bells" gjør seg godt sammen med
bunndekkende roser plantet i krukker.
Jeg må desverre inrømme at jeg ikke har trengt å vanne så mye den siste uken, for her har regn vekslet daglig med solskinn. :-( Vi får være glade for at temperaturen i alle fall er mild og fin!
Nedenfor:
Jeg husker ikke hva jeg egentlig hadde plantet i forgrunnskrukken på dette bildet, men blomkarse tok fort overhånd og har siden blomstret frodig, så jeg får heller la løkplanten i potten få en bedre sjanse neste år...


Ha en fortsatt riktig fin sommer alle sammen!


Kommentarer

 1. Mange prosjekter på gang, sånn blir det ofte. På hytten skal vi øve oss på å nyte mer og jobbe mindre. Men det er vel naturlig at de første årene har man mye å ta fatt i, og så roer det seg forhåpentligvis noe ned etterhvert.
  Her har vi hatt mye regn hittil i sommer, men forrige uke var vi velsignet med fem dager som smakte litt av sol og sommer. Nå er været litt mer skiftende, men heldigvis med ganske bra temperatur.
  Drivhustrappen din er frodig og flott med alle krukkene. Sitrustreet var virkelig flott.

  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 2. Heisann:)
  Så flott drivhus du har!...jeg vil også ha slikt...:))
  OG du har da en flott blogg, inspirerende og mangfoldig:)
  Legger meg til som følger...om det er ok?
  Du er også velkommen hos meg i Hagerommet:))

  SvarSlett
 3. Oi så flott det er blitt. Gleder meg til flere bilder av prosjektene deres og den fine plassen dere har.

  SvarSlett
 4. For en arbeidskapasitet dere har=) Håper vi får se resultatet av prosjektene deres. Ha en fortsatt fin sommer. Vibeke=)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg