Året rundt på balkongen


En dag for ikke så lenge siden banket en god venn av oss på døren. I hendene hadde han TO fulle sekker med granbar, for som han sa; Vi burde jo dekke våre mange krukker og kar med litt vintergrønt så staudene vil ha en sjanse til å overleve! Det var jo en veldig hyggelig gest!
Jeg har derfor dyttet så mange grankvister som mulig opp i alt jeg har av potter og skåler, balkongkasser og krukker! Likevel må jeg ærlig inrømme jeg måtte kaste over en full sekk med kvister jeg fikk til overs!
Til tross for dette ser det likevel ut som rene granskogen på balkongen vår for tiden....

Siden jeg nå beveger meg ut på balkongen her i Oslo, så bestemte jeg meg like godt for å lage et bildedryss av hvordan den stadig endrer seg i løpet av årets gang.

Nedenfor:
Våren kom litt sent i gang i år, men når den først kom, så eksploderte det med liv og farger hos oss. Etter en så lang og tung vinter var vi sulteforet på liv og planter!
Det hjalp selvfølgelig godt på at jeg virkelig hadde fått fråtse i spennende skogsvekster og planter på Norges Hagemesse omtrent samtidig!
I mange uker hadde vi et overflødighetshorn like utenfor skyvedøren til stuen. Stemorsblomster, flittiglise og helleborus strålte omkapp med roser som var drevet frem til tidlig blomstring!Etter hvert ble plantene flyttet ut i vår svenske skog og nye fikk inpass på balkongen.


Nå var det rhododendron busker og takløk som var mest dominerende der ute.
Fra rosa, burgunder og lysblått skiftet skalaen nå til gyllen og hvitt og så lenge buskene fortsatt var i blomst, så var de en stadig inspirasjonskilde for oss som følte sommeren ikke kunne komme hurtig nok!
Også disse buskene og plantene ble etter hvert flyttet over til vår svenske woodland hage. Nå gleder vi oss til å se hvordan de alle takler vinteren der borte - og ikke minst om de vil blomstre like frodig i skogen som de gjorde på vår balkong!?

Tidlig i Juni var forsommeren kommet!
Nå gikk fargetonene over til blått og lilla. Stemorsblomstene som til å begynne med hadde vært små og litt puslete begynte å bli betraktelig frodigere. Noen nye rhododendron busker hadde også en sart lilla farge. Selvfølgelig var også disse buskene innkjøpt for skogen! :-)


Litt senere samme måned kom rosenhagtorntrærne i blomst i hagen nedenfor balkongen vår. De passet fint inn med stemorsblomstene i balkongkassene våre? :-)
Jeg er veldig glad i rosenhagtorn, så blomstringen på disse ser jeg frem til hvert eneste år! Jeg har faktisk blitt inspirert til å kjøpe en del og plante i hagen i Sverige også.


Nå gikk det stadig fortere og syrinene på utsiden av balkongen blomstret omkapp med plantene våre!
Jeg fortsetter med høysommer og sensommer i et senere blogginlegg.


Ha en fortsatt riktig fin kveld! 

Kommentarer

 1. Så koselig med tilbakeblikk på balkongen deres=) Du vet jo allerede at jeg liker alle figurene du har, de er så dekorative og fine. Jeg må si vi lo litt av sofahistorien din i går=))) Håper dere fant en fin løsning til slutt=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Alltid like hyggelig å høre fra deg og familien :-) Håper at alt står bra til med dere.
   Løsningen ble faktisk å levere tilbake sofaen og kjøpe en ny et annet sted ;-)
   Ha en fortsatt riktig fin helg.
   Stein

   Slett
 2. Så flott tilbakeblikk på blomstene dine fra årets sesong! Julerosene var spesielt flotte :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Tusen takk for hyggelig kommentar :-) Ha en fortsatt riktig fin helg.
   Stein

   Slett
 3. Hei, og takk for veldig fin blogg! Jeg oppdaget den i dag, da jeg søkte på drivhus. Jeg kjøpte og satte opp et rimelig drivhus i sommer. Men det gikk bokstavelig talt fløyten i stormen forrige uke. Da jeg leste om ditt drivhus som gikk i stykker pga snø, begynte jeg å lese bloggen din, og har forsøkt å finne ut hva slags drivhus du nå har bygget? Jeg vil ikke bomme en gang til, og tenkte derfor å investere i et bedre, mer solid drivhus. Har du noen tips å dele? Vennlig hilsen Torunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Torunn. Så kjedelig med drivhuset ditt! :-(
   Jeg har et Euro Serre drivhus fra Willabgarden. Det er jeg veldig fornøyd med siden det er veldig robust i både konstruksjon og valg av glass (sikkerhetsglass) Jeg kan virkelig anbefale det! :-) Du spurte meg om roser og rådyr i et eldre blogginlegg hos meg. Jeg må inrømme jeg ikke gjør så mye for å beskytte rådyr og planter for dem annet enn at jeg i perioder hvor jeg merker rådyrene kommer, så har jeg kokt hvitløk i vann som jeg dusjer roser og andre blomster med. Andre ganger bruker jeg kanel som jeg drysser rundt plantene.Kvernet pepper er visst også til hjelp. Jeg har hørt at flere engelske gartnere bruker egen urin rundt om i hagene for å holde rådyr unna. Uansett tror jeg det er veldig viktig å veksle på metodene siden rådyr ellers lett kan bli vant med dem og de da mister sin virkning.
   Lykke til Torunn!
   PS: Jeg forsøkte å gå inn på din side. Veldig mye fint til salgs i butikken din. Spesielt den store engelen, så jeg må kanskje stikke innom en dag... ;-)
   Mange hilsen Stein

   Slett
  2. Tusen takk Stein, både for råd ang drivhus og rådyr, og for hyggelige ord om butikke min. Jeg kjenner igjen flere av de vakre figurene dere har både i hage og drivhuset, for jeg selger dem, eller har hatt dem i butikken :-)
   Selv har jeg også mange vakre figurer, vindspill og annet rundt i hagen, bl.a flere Buddha statuer, alver og engler. Det skaper en fin stemning. Jeg har også fått flere gode ideer fra bloggen din, så nå kan jeg nesten ikke vente til våren!
   Og jeg forsikret drivhuset og redskapsboden, som også forflyttet seg mange meter og nå er brettet over og rundt et grantre, samme dag som stormen var ventet (god intuisjon eller ..?), derfor håper jeg å få tilbake litt i hvert fall, og ved å legge til en del, kan jeg til våren få meg et nytt, fint og solid drivhus.
   Ang. urin mot rådyr, det har jeg forsøkt, og det har nok virket, men som du skriver, jeg må gjøre andre ting også. Så det blir vekselbruk til sommeren, masse kanel, sort pepper og hvitløk, for det er litt trist å se vakre roseknopper den ene helgen, for å komme tilbake til avbitte kvister neste helg.
   Ønsker deg en god dag, og nå skal jeg nyte morgenkaffen og kose meg med å lese videre gjennom bloggen din :-)
   Torunn

   Slett
 4. Hei Stein! Så kjekt å se forandringene gjennom halvåret i samme innlegg! Da ser man jo hvor fantastisk flott det er når plantene pynter opp, og fargene byttes ut som hos dere. Tror min favoritt var juni, kanskje lett påvirket av at jeg jo liker den måneden godt sånn generelt :) Og det ble fint og "julete" med granbar i krukkene - lurt å pynte tomme krukker sånn. Ha fine adventsdager, og ikke stress for mye! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bille. Takk for hyggelig melding! Ja, jeg er vel også mest begeistret for Mai- Juni. Da er det meste av sommeren fortsatt foran oss, samtidig som blomstringstiden endelig har tatt til.
   Ønsker deg en riktig fin Jul enten den blir i Oslo, i feriehagen eller et annet sted :-D
   Stein

   Slett
 5. Hei! Så koselig å se balkongen din året rundt. Jeg liker også å pynte ute, ettersom årstidene går. Herlig å se sommerbilder igjen.

  Ønsker deg en fin helg.
  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Vivi. Så hyggelig melding fra deg :-) Håper alt står bra til og at du får en riktig fin Julefeiring!
   Stein

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg