Hageinspirasjon i vinterland?


Hagevandring om vinteren kommer vel ikke til å bli den "hotteste" trenden på noen år ennå. I alle fall ikke i snørike land.. ;-) Det var vel heller ikke derfor jeg dro til de Bavariske alper, men når er vandrer rundt i de koselige landsbyene der, så er det jo ikke til å unngå at jeg kaster noen stjålne blikk over hagegjerdene. For selv om det meste nå er dekket av et tykt lag snø, så er det likevel litt inspirasjon å hente. Lyngen på bildet ovenfor er vel neppe helt naturlig farget, men denne kombinasjonen foran alle husets vinduer var likevel et fargerikt og vakkert innslag mot husets mørkebrune treverk.

Bildet til høyre:
Grønnfargen på skodder, benk og planteurnen er hva jeg vil kalle fransk grønn. Men den passer jo utrolig godt inn i en Alpelandsby også!? Flott sammenplanting også.
Trær blir ofte hurtig fjernet når de vokser for nært en husvegg, men når de beskjæres så vellykket som dette, så er jeg nesten enig med huseieren i å beholde det. Treet var klippet på en slik måte gjennom årenes løp at det nesten så ut som det var festet på husveggen. Stort, men nesten med form som en klatreplante der det ikke bygger i dybden.

Nedenfor:
Et lignende eksempel. Et ferskentre har blitt festet til et veggespaliere slik at det har vokst seg til på samme måte som en vanlig klatreplante.
Legg merke til den rake og fine trestammen midt på bildet. Grenene klippes nok flere ganger på sesongen for å ikke bli for kraftige. Dette er en ypperlig måte å dyrke trær som vanligvis ikke ville klare seg såpass langt nord. Det sørger sol og overskuddsvarme fra husveggen for.


Nedenfor:
kanskje ikke akkurat hageinspirasjon, men litt morsomt å se pottede grantrær plassert i store "potter" formet som en gruppe julegaver.


Ikke så vanlig her i Norge, men I de Bavariske alper er det et vanlig innslag at folk maler husene sine med ulike folkelige eller religiøse motiver. Min praktiske side får meg til å undre hvordan de maler om husene sine når det må trenges? Jeg synes jo det er en stor nok jobb med en ensfarget husfasade med lister i en kontrastfarge. Noe helt annet må det jo være når hele fasaden er dekket av fargerike motiver!? :-)
Men flott er det jo. Her har nok kunstnere rikelig med arbeid!

Ha en fortsatt riktig fin kveld! 
Kommentarer

  1. Så koselig å være på tur=) Ser superkoselig ut. Forresten, veldig hyggelig å innom bloggen din igjen. Det er en stund siden... Alt bra hos dere? Kos dere med ferie=) Vibeke

    SvarSlett
  2. Feriebildene er som en turistbrosjyre :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg