Vårplanting!

Denne helgen hadde jeg gledet meg til lenge! Vi skulle til Sverige, for nå var jeg sikker på at jeg hadde mottatt mange spennende planter og knoller jeg hadde bestilt fra ulike nettbutikker! Været lovet godt med opphold og sol. Snøen hadde forsvunnet for flere uker siden- og det skulle vise seg at telen var borte de fleste stedene på eiendommen.
Alt lå altså til rette for noen fine og produktive dager! - men det var før jeg fikk omgangssyke! Jeg vet ikke om det er sannhet i at menn blir så mye sykere enn kvinner, men denne gangen sov jeg faktisk 24 timer i strekk og har sjelden følt meg så slapp i ettertid. :-) Likevel har jeg da fått gjort noe mellom seng og toalett disse dagene...
 Først og fremst fikk jeg mine bregner fra Fibrex.co.uk

Jeg hadde kjøpt en kaldbenk til hagen i vinter, men det viste seg at det ikke var særlig solid konstruert, så jeg bygget et skjelett i treverk som hele benken ble bygget rundt, så nå kan jeg se høststormer trygt i møte.
Den lille kassen ble plassert bak/ mellom noen treklynger. Der plantet jeg ut følgende bregner jeg mottok fra Fibrex.co.uk:

Fra Odla.nu mottok jeg 17 roser som jeg pottet om og plassere i drivhuset. For å være sikker på at de skulle overleve til neste gang jeg besøker Sverige bygget jeg en trekasse som jeg kledte med byggeplast.
Deretter ble bunnen tettpakket med babybleier og 4 fulle bøtter med vann ble helt over disse. Når bleiene hadde absorbert alt vannet, plasserte jeg rosepottene oppå disse, Kassen med plantene ble deretter dekket med fiberduk for å beskytte dem mot den sterke vårsolen. Jeg mottok også planter fra Peter Nyssen. 

Mer om den leveransen i morgen :-)Ha en fortsatt fin dag!
Kommentarer

 1. Smart løsning.
  Jeg kom på at du sikkert er på jakt etter alle knep for langtidsvanning. I fjor hadde jeg et system som fungerte bra til mine tomater. Jeg la murstein i en plastkasse, satte potta med tomater på den, trakk en remse av undervannings matte gjennom potta og lot den henge ned i vannet. Tomatene klarte seg selv mange dager av gangen. I år skal jeg prøve med rist, istedet for murstein. Da blir det plass til enda mer vann.Litt mer om det i min blogg.

  SvarSlett
 2. Hei Marianne! Så smart :-) Ja, jeg er alltid på jakt etter gode selvvanningsideer! :-D
  Jeg har gjort noe lignende i mine store krukker i Spania. Der plasserer jeg tomme 10-liters malingsspann oppi krukken, stikker ned et stort rør som jeg kan benytte til å fylle på vann. Deretter legger jeg en slik avrenningsrist som benyttes til disse spannene- (beregnet for malerruller om du forstår hva jeg mener)på tvers oppå og klipper til undervanningsmatter som jeg henger i remser ned i spannet. :-)
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 3. Omgangsyke er ikke noe ok, det er helt sikkert. Får håpe formen er bedre nå. Jeg har også fått dilla på bregner etter jeg leste et hageblad for en stund siden. Det finnes så mange flotte av de.

  SvarSlett
 4. Fick också mina rosor därifrån men det var bara 9 st. gjorde som du krukade och satt i växthuset så länge.
  Krya på dej
  Mariana

  SvarSlett
 5. Hvor ser det godt ud.
  Held og lykke med det hele.
  Jeg er ikke begyndt at så endnu.
  Tak for kigget.
  Ha`en god aften.

  SvarSlett
 6. Å, så mange flotte bregner. Elsker bregner! T.o.m. her klarer jeg dyrke en del arter, selv om sommeren er varm og tørr. Synes bregner gir et spennende og eksotisk sus i hagens skyggefulle kroker. Lykke til med dine!
  Woodwardia bør du plante svært lun og dekke godt dersom du akter å overvintre den ute. Cyrtomium er vel heller ikke av de herdigste?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg