Plantene fra Peter Nyssen.

Som sagt mottok jeg også planter fra Peter Nyssen nurseries denne helgen.Veldig mange planter!
Jevnt over var kvaliteten veldig bra! Alle var godt oppbevart i jord. Enkelte av plantene kom i potter, men mesteparten befant seg i poser fylt med jord, så jeg fikk en ganske så omfattende oppgave å få pottet dem, en etter en.
Jeg innser at det er begrenset interressant å lese et innlegg hvor en mengde plantenavn listes opp, så nå gleder jeg meg til mer vår hvor jeg faktisk kan skrive om noe mer håndfast ;-)
Når en ser på listen nedenfor kan det virke som jeg kjøper "i blinde", men jeg liker å tro jeg har en plan. Den gjelder bare for mange steder i hagen. 

Her er en liste over noen av plantene jeg fikk i jord denne helgen:
Bildet til venstre:
Plantene kom med fint og godt utviklet rotsystem på så og si alle
eksemplarene. Jeg var veldig fornøyd med størrelse og kvalitet på så og si alt!

Flere planter jeg mottok - og fikk plantet fra Peter Nyssen denne helgen:
Konklusjonen så langt blir at jeg ikke vil være nervøs for å bestille mer planter- hverken fra Odla.nu, Fibrex eller Peter Nyssen!
Nå er jeg spent på noen større forsendelser planter fra Eurobulb, Anglia Bulb og Potterton Nurseries.
Jeg kommer til å skrive litt om dem etter hvert som jeg mottar plantene.

Ha en fortsatt fin uke!

Kommentarer

 1. Många fina växter! Angelikan är ju fantastiskt fin. Hoppas du har en bra plats åt den.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig hilsen!
   Jeg har også kjempesans for Angelica Gigas! Planlegger å plante noen i et "præriebed" med sommerblomster, prydgress og litt høye vekster som har litt villplante tendenser. Håper på litt større suksess enn i fjor hvor gresset kvelte det meste annet... ;-)

   Slett
 2. Gleder meg til å se hva som kommer opp i løpet av sommeren=) Så bra du har en plan. Jeg blir imponert over de som greier det. Det er jeg selv skikkelig dårlig på. Er en impuls-shopper når det gjelder planter og det er jo egentlig ikke helt bra=) Ha en fin kveld=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke. Takk for hyggelig melding :-D
   Det vil jo fort vise seg om planen min er gjennomførbar.. Jeg har en tendens til å gape over litt for mange prosjekter på en gang ;-)
   I år er det mange planter som skal plasseres i bed som ennå ikke eksisterer, så det blir nok en travel tid fremover.... ;-)

   Slett
 3. Det har sine fordeler å ha hage i sverige! Så mye spennende da :D

  Og. Gratulerer med finaleplass for din norske balkonghagekrukkesammensetting :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Takk for hyggelig hilsen :-)
   Jeg ante ikke at jeg hadde kommet i finale før du sa det nå! Så morsomt da! :-D Det er mange flotte inspirasjoner å hente i den konkurransen, så takk for at du arrangerer den :-D
   Ha en fortsatt fin dag.
   Stein

   Slett
 4. Mange godbiter på listen! Tenker du å overvintre Galtonia ute? Da må den dekkes VELDIG godt. Kniphofia vil nok også ha godt av et lunt vinterdekke. Kos deg med nyervervelsene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Orchis! :-) Jeg kommer nok til å prøve å overvintre en eller to løk ute, men ellers tar jeg dem inn om vinteren :-) Så lenge jeg kan lagre dem som løk og knoller tar de jo ikke så stor plass... ;-) Men jeg sier hele tiden til meg selv at jeg ikke skal kjøpe flere ut/inn planter.... :-)
   Ha en fin dag!

   Slett
 5. Hei, Stein! Takk for tips til en nettbutikk jeg ikke har vært borti før. Akkurat hva jeg trengte nå etter å ha spontanbestilt drøyt 30 planter fra planteriket, ha :D Du skriver at du liker å tro du har en plan, og der befinner jeg meg også. Jeg lager mange planer, men ofte blir resultatet noe helt annet, og det er helt greit! Grei måte å oppdage nye planter som jeg så leser mer om og kanskje bestiller flere av. Største problemet mitt er at jeg vanligvis bestiller uten å ha et bed til de nye, så de må pottes opp først. Litt dum rekkefølge, men når plantene står og venter blir det jo også fortgang i planene om å lage nye bed. Vinn-vinn :D

  Skal sjekke ut Peter Nyssen, liker bedre å handle planter på nett enn i hagesenteret pga bedre utvalg. Ha en flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bille.
   30 planter fra planteriket høres veldig spennende ut! Det er mye fint å finne der! :-D
   Jeg har akkurat samme problem som deg- Først finner jeg ut at jeg vil ha et bed et sted- så kjøper jeg plantene - og SÅ begynner jeg å lage bedet ;-) Fordelen er jo at da MÅ jeg lage det bedet - for ellers har ikke plantene noe sted å bo ;-)
   Peter Nyssen leverte kjempefine eksemplarer, men desverre leverer de sannsynligvis ikke til Norge :-( Jeg kjøper mine planter med levering til Sverige for å slippe unna hele problematikken. Hagegal har jo ofte slike fellesbestillinger for å muliggjøre import fra utlandet, så... :-)

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg