Drivhusdrømmer....

Jeg er klar over at jeg har nevnt dette før, men jeg går altså i drivhusdrømmer for tiden. I påsken har jeg bestemt meg for å bruke litt av tiden til å rydde opp en ruinhaug fra et gammelt verksted som en gang befant seg på eiendommen vår i Sverige. Det var bygget av laftet tømmer, men siden taket antagelig hadde blitt fjernet var det ikke mulig å redde treverket i bygget når vi overtok stedet for noen år siden. Jeg har jo lenge ønsket å gjøre noe med dette og siden den gamle grunnmuren fortsatt er intakt, bygget i stor naturstein- hva er da mer naturlig enn å bygge drivhus på denne? Grunnmuren er riktignok større enn selve huset, men det gjør ikke noe, for da får jeg en liten hage med mur rundt drivhuset på den ene siden. På husets andre side er der et naturlig søkk i terrenget. Der ønsker jeg å anlegge en dam. Jeg har bare ikke bestemt størrelsen på denne ennå, så den skal jeg komme tilbake til senere. Uansett blir nok ikke dammen bygget denne sommeren.
Drivhuset kommer til å ha følgende mål:
Lengde: 5,30m
Bredde; 3,09m
Høyde:  2,70m (Spirene er ikke iberegnet.)

Tanken er jo å benytte restene etter et gammelt drivhus som ble ødelagt av store mengder snø for et par år siden. Det meste av glasset er fortsatt intakt, men jeg kommer antagelig til å bytte takplatene med isolerplastskiver. Dette husets funksjon skal nemlig være utelukkende for dyrking av planter :-) Taket over mursteinsdelen kommer jeg til å benytte takplater i svartmalt metall.
Jeg fant en mengde antikk murstein i en jordkjeller på eiendommen for en stund siden. De har jeg tenkt å benytte til å bygge en del av drivhuset i mur- som du ser på bildet ovenfor. På innsiden av denne murkonstruksjonen (som blir en del av drivhuset) vil jeg bygge opp noen skikkelige plantebord og hyller i smijern og heltre. Jeg er jo veldig spent på hvordan resultatet kommer til å se ut...!
Uansett kunne jeg jo ikke la være å begynne å planlegge den lille hagen tilhørende drivhuset. Den kommer som sagt til å være omgitt av en liten mur og jeg ønsker at den lille hagen skal være fylt av diverse roser. Både på ut- og innsiden av muren!

Når en av mine favoritt-nettbutikker i Sverige; Odla.nu har tilbud på roser nå for tiden, så klarte jeg jo ikke å la være å sende inn en bestilling på følgende roser. Noen av dem er tiltenkt hagen ved det planlagte drivhuset. Andre skal jeg ha i den eksisterende drivhushagen:

Her har dere bestillingslisten:


Ha en fortsatt fin dag!

Kommentarer

 1. Det blev fem olika rosor på min beställning fyra ser jag på din lista!
  Man kan nog inte ha för många växthus...
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana. Da har vi jo ganske lik smak..? ;-) Jeg har i alle fall fått veldig mange gode tips og ideer på din blogg, så ikke tvil om at jeg liker smaken din :-)

   Slett
 2. Oj, så smart å bruke murene på det gamle verkstedet til grunnmur på nyedrivhuset! Og så fint du har planlagt rundt også. Det er godt å kunne begynne planleggingen, ikke sant? Det kommert til å bli så flott når også dammen står klar! Her er også planleggingen i gang, i alle fall i mitt hode! Min mor og far kommer til helgen, og det er for å gi min samboer et solid spark bak, slik at vi kommer i gang med drivhuset før båtsesongen tar til :) Far er dyktig på konstruksjoner! Vi skal bygge i glass og tre, for nå vil jeg ha et ordentlig solid drivhus! Gleder meg skikkelig!
  Nydelige roser du har kjøpt, og jeg likte spesielt godt Mme Alfred Carriére og Mme Plantier!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et drivhus i glass og tre høres skikkelig flott ut! Det skal bli spennende å se hvordan planene tar form :-D
   Ikke så dumt med foreldre/svigerforeldre som både motiverer og hjelper til! Ønsker deg en riktig fin dag.
   Stein

   Slett
 3. Flere som drømmer om drivhus - og hadde jeg hatt grunnmur som deg - ja da hadde jeg ikke vært i tvil. Fin størrelse blir det også. Får se og lære mens du bygger, så kanskje jeg får meg drivhus etterhvert jeg også. Tenker du å legge inn strøm og vann? Det grubler nemlig jeg veldig på om dagen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne Kari. Takk for hilsen! Ja, jeg har planer om å legge inn både vann og strøm. Det er best å gjøre det med det samme, for ellers blir det vanskeligere å ta igjen :-) Drivhuset kommer til å ligge et stykke fra huset, så det vil bli for tungvint å satse på å trekke hageslangen bort dit hver gang jeg skal vanne ;-)
   Ønsker deg en riktig fin dag.

   Slett
 4. Dette blir jo kjempe fint. Så flott drivhus! Det er herlig å ha drømmer og kunne planlegge skikkelig!
  Ønsker deg masse lykke til! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi :-)
   Takk for hyggelig hilsen!
   Ja, drømmer er fint å ha- og enda bedre når de blir realisert, selv om de ikke alltid ender opp helt som en først forestilte seg :-)
   Ha en fortsatt riktig fin dag!
   Stein

   Slett
 5. Imponerande planer for drivhus. Litt større enn vårt:-).
  Får vel se om jeg blir nødt til å ta oppfordringen din og bidra litt på 4ikiellandsgata jeg også :-)

  Sven

  SvarSlett
 6. Hei Sven! Kanskje større drivhus, men deres er mye mer sjarmerende. :-D
  Ja, jeg synes absolutt at dere bør veksle litt på å blogge iblant. Der trenges mer menn i bloggland ;-)
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 7. Det der kommer til å bli veldig bra! Jeg har ingen drivhuserfaring, men liker godt at du bruker eksisterende grunnmur, og også teglsteinen fra annet sted på tomten. Det blir et drivhus med historisk sus, og det kan man like :D

  Ha en flott helg!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg