Endelig påske!!

I dag var siste arbeidsdag og noen forhåpentlig herlige ferieuker kan ta til!
Først reiser vi til vår svenske feriehage for en ukes påske. Deretter drar vi direkte til Spania for noen uker i sol og varme!
Jeg gleder meg like mye til begge deler, men siden jeg sikkert kommer til å blogge en del fra Sverige i dagene som kommer blir det noen bilder fra Spania denne gang.Sist gang vi var der nede fikk vi malt husene våre, både på stranden i Villajoyosa og eiendommen med vår spanske hage. Det var en veldig tilfredsstillende følelse å se de begge rene, nymalte og velstelte! :-D


Noe av det jeg setter aller mest pris på i vår spanske hage er utsikten! Jeg elsker å se ut over Middelhavet, skogene og de omkring- liggende appelsintrelundene.
Jeg har kanskje vist utsikten før, men her er en litt mer detaljert beskrivelse:

Bildet til høyre er tatt fra kjøkkenet vårt. Fjellet som ses i venstre finner du urbanisasjonene "Altea la Vella" og "Altea Hills". 

Klippen som strekker seg ut i Middelhavet kalles ofte for Gibraltars tvilling. Navnet er Ifach og er et populært turområde for fotturister. Ved klippens fot finner du byen "Calpe, en gang en kjent, romersk kur- og badeby for nesten 2000 år siden, men nå mest kjent for sine mange fiskerestauranter.
Bildet nedenfor: Gibraltars tvilling: Penyal d´Ifach.


Til høyre for Ifach- og like nedenfor oss ligger en annen, vakker spansk by; Altea. I dag er den  en populær turist- og kunstnerby med vakre, smug som strekker seg fra kirkeplassen og ned til stranden. Langs byens smug og trange gater finner du en mengde utmerkede restauranter, kafeer og kunstgallerier. 

En gang skal jeg forhåpentlig ta for meg Altea her i bloggen og beskrive hva som er verdt å få med seg der.
På bildet ser dere kirken i byen. Den var opprinnelig en islamsk moske, men når maurerne ble drevet ut fra Spania ble den omgjort til en katolsk kirke. Det store, hvite bygget en kan se til høyre for denne (litt gjemt bak treets gren) er "Palau d´Altea, byens fine konsertsal. Like til venstre for denne (De lave, hvite bygningene med svart tak) ligger kunstakademiet.

Jeg ønsker dere alle en riktig god Påske!

Kommentarer

 1. Hvor herligt det ser ud og sikken flot udsigt.´
  Er huset malet gult eller er det bare solen, var det ikke hvidt før..;-)
  Flot er det!
  Rigtig god påske og ferie...det lyder rigtig dejligt..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 2. Ja så gik jeg ind og kikkede i deres spanske have og kan jo se at huset var gult før også..:-)
  Hvor er det et fantastisk sted og byen du viser billeder fra er så farverige..sikken et spændende sted..:-)
  Og blomstene...det er helt overvældende.

  Fortsat god påske...Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lisbeth!
   Det var utrolig godt observert av deg :-) Huset var faktisk hvitt for noen år siden. Eller det vil si, det ble pusset med finmalt marmorstøv. Det var fint med en gang, men etter hvert oppsto svarte striper enkelte steder hvor avløpsvann hadde rent, så da malte vi det kremfarget. Dette er andre gangen vi maler det i krem på noen få år :-) Jeg ønsker deg og din familie en riktig fin Påske! :-D

   Slett
 3. Ååå, for en aldeles skjønn drøm dere befinner dere i! Både utsikten og eiendommen er helt paradisisk, nærmere paradis kommer man neppe :) Å ha hav og sjø som utsikt er livgivende, ikke noe er mer rekreerende enn det. Jo, kanskje en vakker have som dere jo også har :) Ønsker dere en praktfull påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ninni! Takk for en hyggelig hilsen! :-D
   Jeg ønsker deg en riktig fin påske!
   Mange hilsen Stein

   Slett
 4. Åhhh, høres ut som dere har noen fantastiske uker foran dere=) Kjenner jeg ble bittelitt misunnelig. Skulle gjerne hatt hus i Spania. Her er det hvitt i dag, og jeg vurderte å bli liggende under dyna til den forsvinner..... Nå vil vi ha vår og regnfrie dager i Trøndelag også=) Håper dere får en koselig ferie=) GOD TUR! Vibeke

  SvarSlett
 5. Ønsker dere en flott påske og ferie! Ser ut til å være en flott plass i Spania!

  SvarSlett
 6. For et herlig feriested dere har i Spania! Tenk å kunne dra dit nå når vinteren spiller oss et lite hyggelig puss, akkurat mens vi trodde at det skulle bli bedre......Så fint og velstelt det er, og som Ninni sier, paradisisk! Nydelig! Kos dere både i Sverige og i Spania :)
  Ha ei kjempefin påske!

  SvarSlett
 7. Åh nu får man jo helt lyst til, at rejse en tur til syden :-D
  Hvor er det smukt det hele.
  Der er ikke noget at sige til, at kunstnerne rejser til så skønt et sted.
  Det er jo malerisk.
  Håber i får en god ferie både i Sverige, og nede i Spanien.
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg