Nå kan påsken komme!


Nå har vi vært her i Sverige siden Lørdag. Været har ikke vært det beste. I dag har vi riktignok strålende sol, men det er desverre litt kaldt, så snøen har ennå ikke forsvunnet helt fra hagen. Nå er det likevel mer bare flekker enn snø, så helt ille er det ikke. I dag har jeg hatt en inspeksjonstur i hagen. Og den har avslørt at jeg nok har satset på mange planter jeg egentlig skulle unngått, for rådyr har virkelig hatt et festmåltid på eiendommen vår i vinter. En mengde busker, frukttrær, thuja, syriner og mye annet er spist helt inn til stammen. Ikke en kvist tilbake! Jeg velger å være optimist og håper noen av plantene likevel vil overleve. Tulipaner ga jeg opp å kjøpe flere av i fjor da jeg hadde gått til investering av rundt 4000 stykker. De fleste ble spist opp av vånd - og nå også rådyr!
Men til vinteren skal jeg slå tilbake! Da skal jeg kle dem inn - alle busker og trær jeg vil beskytte! 

Slik så det ut utenfor vinduet når vi kom til helgen:  Denne skråingen vet jeg ennå ikke  helt hva jeg skal gjøre med. Hittil har jeg plantet ut en del buskmure, astilbe, beinved og krypeiner oa. der. Skal bli spennende å se om noe av dette har overlevd.
Bildet fra i dag viser hvordan snøen er i ferd med å forsvinne. Den store snøhaugen i forgrunnen er det brøytebilen som har forårsaket. Et sted måtte vi jo gjøre av all snøen ;-)

Men innendørs er det full påske! GOD PÅSKE!

Kommentarer

 1. Så fort sneen har smeltet! Håper været blir bedre, så det smelter enda mer :) Kanskje det 'ubebodde' området kunne blitt et woodland med Rhododendron, Azalea, Magnolia, juleroser, Primula osv?

  Det var synd med rådyrene som har forsynt seg så grådig fra trærne. Håper de klarer seg! Du er en ukuelig optismist!

  Kos dere videre i deres svenske påskeparadis :)

  SvarSlett
 2. Rådyr er fine, men noe herk når de spiser på plantene. Her har vi ikke rådyr, men vi er plaget med hjort og jeg tror de liker mye det samme. Her har de aldri spist påskeliljer eller vintergrønn rhododendron (løvfellende, altså azalea, spiser de). Roser og tulipaner er favorittkost.
  Koselig påskestemning hos dere. Ønsker dere en riktig fin påske.

  SvarSlett
 3. Jaa Ninni. Det hørtes umiddelbart som en god idé! Jeg har et stort skogsområde jeg planlegger å gjøre om til woodland område, men skråningen utenfor kjøkkenvinduet ser jeg jo hver dag, så der er det i grunnen enda viktigere å ha noe flott å se på. Primula har jeg alt plantet en del av i skråningen, men rhododendron, azalea, juleroser og magnolia kommer jeg sannelig til å kjøpe inn nå i vårmånedene.

  Takk for tipsene Mariann. Jeg ser faktisk at rådyrene har nappet på rhododendron plantene jeg har. De fleste rosene var pakket inn, så de har gått klar, men thuja plantene jeg hadde plantet langs veien er totalt oppspiste ;-)
  Kanskje jeg skal forsøke å plassere ut høyballer i utkanten av eiendommen neste gang...?
  God påske!

  SvarSlett
 4. Ja, der gikk snøen fort.
  Koselige påskebilder og jeg ønsker deg en fin påske.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg