Vårstemning på terrassen i Oslo!

I dag har jeg tilbragt Søndagen på terrassen i Oslo. Der har jeg pottet om frøplantene som etter hvert har vokst seg ut fra sine potter. Jeg har også tatt stiklinger av en engelsk pelargonium jeg kjøpte på plantasjen, satt knoller av Dahlia, begonia, balderblom og kongslys i jorden ++. Nå kan påsken komme!

Et hjørne av terrassen ble tatt i bruk til potting og stikling.


Camelia  Crimson Candles blomstrer vanligvis i April. Men på hagesenteret hadde den fått et lite forsprang. Kunne jo ikke unngå å kjøpe den! Godt å endelig se hageplanter i blomst igjen!


Et veldig vågalt forsøk: Jeg har plantet ut noen canna på terrassen. I tilfelle nettene frostnetter har jeg satt dem inn i en "klokke". Jeg kommer nok likevel til å flytte dem inn innendørs om natten nå til å begynne med..

Knollene av Skaugum begonia hadde klart seg veldig fint innendørs i vinter. Det gjorde desverre ikke de mange knollene jeg lagret i kjelleren i Sverige. Til tross for at jeg hadde på varmen i huset bærer hele huset tegn på streng frost. Jeg mistenker at strømmen må ha vært borte en periode! - Men ingen sikringer hadde gått i huset når vi var der i helgen.
Det er nesten noe magisk å se disse kalde, "steinene" plutselig komme til liv når våren nærmer seg. Det er første gang jeg skal prøve begonia i Sverige. De var en gave fra min søster og svoger.


Kommentarer

 1. Flotte bilder! Det har vært en nydelig dag også her i sør, og vårstemningen er ankommet! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Så flink du har vært:) Det er en koselig syssel, og så mye bedre når en kan holde på utendørs! Jeg har enda ikke skiftet jord på potteplantene mine, men må nok snart få gjort det! Pluss sette georgineknollene og begoniaknollene i jorda! Nå fikk jeg enda mer arbeidlyst :)

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige meldinger. Ja, det er en fin årstid vi går i møte :)

  SvarSlett
 4. For en herlig dag du hadde med jord under neglene utendørs :) De gule stemorene (stemødrene?) var kjempesøte! Herlig å finne knoller med liv i :) Sverige har nok ikke vært helt tingen hittil i år skjønner jeg...

  SvarSlett
 5. Hei Ninni. Nei, vi har hatt noen utfordringer der borte denne vinteren, men nå ser jeg frem til å ferie påsken der. Snøen er jo i ferd med å smelte - og forhåpentlig har Skanska sørget for at vi har fått vannet tilbake i huset. :-)
  Jeg kommer til å gjøre glassverandaen der borte om til "drivhus" frem til faren for frostnetter er over. Vi kommer jo til å reise over temmelig ofte nå fremover..
  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg