Mitt nye drivhus knust av snø..

Forrige sommer (2009) gikk jeg til innkjøp av et drivhus fra Willabgarden. Ferien var satt av til å mure grunnmur, legge ned isolittplater i grunnen for isolasjon, støpe inn vann og elrør så jeg kunne få innlagt varme og deretter støpe sementgulv forsterket med nettingjern. Selve drivhussokkelen ble støpt inn i gulvet.
Drivhuset var på 309cm x 753cm og 270cm høyt. Det kom med 4 mm sikkerhetsglass. Jeg kjøpte det med takspir for at det skulle passe bedre inn på eiendommen, samt doble skyvedører for lettere å kunne bære inn og ut store planter, samt bedre ventilasjon.
Selve monteringen gikk lett og jeg følte det var god kvalitet på huset. Gleden var stor når vi kunne ta det i bruk. Hele én gang fikk vi benyttet det!
For noen dager siden ringte noen fra Sverige og fortalte at drivhuset hadde kollapset og lå totalt forvridd på grunn av store mengder snø!
Forsikringsselskapet kunne meddele at de ikke erstattet skader grunnet snø. Hadde noen brutt seg inn derimot... En telefon til Willabgarden var heller ikke til hjelp. En lettere uhøflig selger snappet at deres 12 års garanti ikke dekker skadet skyldet snø. Så der står jeg da - med knuste drømmer om å dyrke mine egne planter til våren - en leilighet full av frøplanter som jeg snart ikke vil ha plass til - og usikkerhet om hvor store skadene egentlig er. Jeg er i verste fall villig til å kjøpe helt nytt drivhus, men irriterer meg over at jeg i så fall må kjøpe det fra et firma hvor jeg desverre ikke har opplevd særlig god service- hverken ved drivhuskjøpet eller siden, men jeg kan jo i det minste bruke den opprinnelige sokkelen vi støpte ned.

I morgen reiser jeg over til Sverige for å se nærmere på skadene. Kan ikke si jeg gleder meg..
Slik så drivhuset ut den gangen vi fikk benyttet det i Sverige:


Kommentarer

 1. Å, kjære vene, for en skrekkelig start på sesongen :-o

  SvarSlett
 2. Å neiiii...dette var ille. Stakkar, har så innmari vondt av deg. Bokstavelig talt en knust drøm. Drivhuset var jo heller ikke av de minste og enkleste. Lekkert var det. Håper naboen har tatt i litt vel hardt og at det kanskje lar seg gjenreise med noen nye plater her og der. Det blir nok ingen lystig tur for deg til Sverige nei. Hvorfor må du evt kjøpe nytt drivhus fra samme produsent? Pga målene på sokkelen kanskje?

  SvarSlett
 3. Oj,oj - for en skuffelse. Hvis det virkelig er helt knust, så håper jeg du kan kjøpe et nytt drivhus fra et annet firma. Det er så lite gøy å bruke penger på steder uten service.

  SvarSlett
 4. Så trasig! Det flotte drivhuset du hadde satt opp. Håper det ser bedre ut enn fryktet.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg