En ulykke kommer sjelden alene....

Nå sitter vi litt slitne etter en begivenhetsrik helg her i Sverige. Når vi kom bort fant vi jo fort ut at det nesten var en umulig oppgave å registrere hele skadeomfanget for drivhuset vårt siden det meste befant seg under snø. Over alt stikker det opp metallbiter og lister, samt et og annet helt vindu. Ved iherdig graving har jeg kommet frem til at her er det bare til å starte på nytt. Jeg har derfor, bestilt et nytt drivhus i dag på samme mål som det gamle, altså 2,75 cm høyt og 23,3 kvadratmeter stort. Det ser ut til at jeg kan benytte den gamle sokkelen, så den har jeg ikke bestilt på nytt. De doble skyvedørene, takspirene og annet ekstrautstyr kan også brukes.

Ellers oppdaget vi jo fort at kulden hadde gått hardt ut over rørsystemet i hovedhuset i år. Når jeg skrudde på hovedkranen fosset der vann ned fra kjellertaket. Møbler og tepper som jeg har hatt til oppbevaring der nede har fått seg en mengde brune vannskadeflekker. Veldig kjedelig da vi trodde vi hadde lagret tingene fornuftig mens vi pusset opp i stuen :-(
Uansett sitter vi faktisk ikke her og føler oss nedstemte. Vi har hatt et fantastisk vær i dag og vi får alltid masse energi og en følelse av fred når vi er her borte, så nå gleder vi oss til å tilbringe påsken i Sverige! - om vi bare får orden på vannet da!

Kommentarer

 1. Huff, det hørtes ikke noe hyggelig ut. Lykke til med det nye drivhuset i hvertfall!

  SvarSlett
 2. Takk for det! Jo, vi koser oss faktisk. Jeg kommer til å sørge for å forsterke det nye drivhuset, samt ha en naturskade forsikring. Dette skal ikke gjentas. Vannskaden i kjelleren blir jo stort sett dekket av forsikringsselskapet, så det kan vi ikke gjøre så mye med uansett :-) Men av skade blir man jo klok...?

  SvarSlett
 3. Kanskje litt overmodig og la et slikt sted stå uten tilsyn gjennom en hel vinter, men man lærer av sine feil heter det ;-) Lykke til med reparasjoner og nytt drivhus. Håper dere får glede av det i flere sesonger denne gangen :-)

  SvarSlett
 4. Det håper jeg også Trine. ;-) Ja, jeg tror vi må avtale med noen om å sjekke drivhus og annet hver gang det snør. Vi har automatisk temperaturovervåking som sender tekstmelding med jevne mellomrom, men den registrerer bare varmen i stue og på kjøkkenet.De kuldetålende plantene jeg har i stuen har klart seg helt fint og jeg fikk aldri noen melding om frost innendørs, men det viser seg at en ovn var slått av i et rom hvor rørsystemet passerer. (Jeg var ikke en gang klar over at de gjorde det.) Vi får bare sikre ting bedre i fremtiden og håper det vil hjelpe for fremtiden :-)

  SvarSlett
 5. Det burde jo ikke være mulig. Man lærer av erfaringer, men dette var jommen kostbare sådanne. Lykke til med oppføringen av det nye drivhuset og reparasjon av rørsystemet! Godt dere ikke henger med nebbet, men klarer å glede dere over været :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg