Hva skjer med min Dracaena??

For mange år siden kjøpte jeg en liten dracaena i leiligheten i Oslo. Den vokste hurtig og jeg har mange ganger måttet beskjære den fordi bladene har nådd helt i taket. De avskårne stilkene har jeg stukket tilbake ned i samme selvvanningspotte som morplanten befinner seg i, og på den måten har planten vokst seg stadig større og frodigere. 

Jeg skal inrømme at jeg ikke har behandlet den særlig fantastisk, henvist som den har vært til et halvmørkt soverom med persiennene stort sett trukket ned foran vinduene. I morges skulle jeg vanne den før jeg dro avgårde på en 10 dagers påsketur til Sverige (med alle småplantene jeg har drevet frem fra frø på slep)


Denne har plutselig dannet seg i toppen: Kan det virkelig være en blomsterknopp??


Jeg har søkt på Google, og det ser da virkelig slik ut!? Det er første gang jeg i så fall har blomster på min dracaena her i Norge. I Spania er det et vanlig syn i hagen min på våren. Det skal bli spennende å se hvordan knoppen utvikler seg!! Her et bilde av hele planten slik den står bortgjemt i en krok på soverommet.

Kommentarer

 1. Har du sett! Dette må da være en blomsterknopp? Så spennende :)

  SvarSlett
 2. Hei Svein! Takk for kommentaren på bloggen min og takk for tipset om drivhusforsikringen! Den skal jeg ta en närmere titt på. Jeg har lest om drivhuset ditt og er så lei meg på dine vegne! Tenk at snöen kan lage så store skader. Her hos oss har den tatt ett par takrenner og et lite skråtak over den ene inngangsdöra vår har lösnet men heldigvis ikke lösnet helt fra veggen (bank i bordet) så vi tror at vi skal kunne "redde" det. Håper du får en fin vår og sommer på hytta og at det går greit å sette opp ett nytt drivhus! God påske önsker jeg deg! //Nora
  P.S. Liker veldig godt det bakgrundsbildet du har på bloggen din. Er det fra din egen hage?

  SvarSlett
 3. Hei Nora. Skulle gjerne sagt at den ser slik ut, men nei bildet er nok desverre ikke fra min egen hage. Skulle gjerne håpe den kommer til å se slik ut om noen år ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg