Tidlig September i Svenskehagen

Ennå er det sommerstemningen som preger svenskehagen vår, selv om vi allerede ser en merkbar økning av gult løv på plenen. Den grønne gressmatten ropte forøvrig etter noen omganger med klipperen når vi kom over denne gangen. 3 uker uten stell gjør den ikke særlig vakker..... Vi våger nemlig ikke bruke robotklipperen når vi ikke er tilstede. Den fungerer egentlig fint og har ingen problemer med å få plenen til å se ut som en golfbane etter en helg i bruk, men vi opplever dessverre fortsattt at den kjører utenfor grensekablene, noe som gjør at den  sender oss en advarsel på SMS, slår seg av til vi kommer og henter den.


Skikkelig frustrerende med andre ord. Plenen blir nemlig veldig fuktig morgen og kveld grunnet damp fra elven. Når roboten kjører rundt og klipper, så klistrer etter hvert tykke lag med vått gress seg på hjulene, noe som gjør at den blir glatt og derfor kan skli om den må svinge i en bakke. Vi har jo hellende bakker hele veien ned mot elven.....
Løsningen blir nok at jeg må lage en fysisk kant langs grensekabelen for å forhindre roboten fra å skli, men det får blit til neste sommer....


Drivhustrappens blomstring er forresten fortsatt fargerik, selv om mange hagemennesker sikkert vil klø i fingrene etter å fjerne døde blomster og kanskje også trimme de ulike potteplantene. Jeg velger å overse "frodigheten" og nyte fargene og sommerfølelsen de gir.  En kan ikke være for estetisk opptatt når en lager hage på hytten ;-) Der vil alltid være rikelig med forefallende arbeid som er "mye viktigere" enn å "deadheade" blomster...?


Om noen uker vil jo nattetemperaturene ha sin innvirkning på drivhustrappen, så jeg valgte å fokusere på å få over 400 løk av Allium, Narcisser, høstblomstrende krokus og tulipaner i jord.
Et hagesenter på grensen hadde dessuten 50% på busker denne helgen, så jeg kjøpte med meg to forsythia, en rhododendron med blå blomster, samt en Chaneomeles Japonica. Alt dette ble også plantet på sine permanente steder.


Ellers gikk det meste av helgen til å stelle plenen. Jo, roboten klippet, men siden gresset var såpass høyt og den ikke samler dette inn, men lar det bli liggende igjen på plenen, så måtte vi jo rake den og samle sammen gresset selv. Dette ble brukt rundt røttene til rosene.
Plenklipp er jo både et flott naturgjødsel, hindrer ugress fra å vokse frem, samt å holde på fuktigheten i jorden, så i mine øyne er gressklipp verdt sin vekt i gull!  :-)


Og plenen? Den så ikke så verst ut når vi dro hjem igjen på Søndag. Roboten har igjen blitt plassert i kjelleren og hagen kommer til å stå urørt frem til vi vender tilbake. Forhåpentlig blir det ikke tre uker til neste gang.... ;-)


Ha en fortsatt fin dag

Kommentarer

 1. Hold da op, nogle smukke og frodige krukker her i september!

  SvarSlett
 2. Flott blomstring! Den robotklipperen minner litt om sauene mine. Veldig flinke til å klippe gress, men ikke helt til å stole på. Sauene sender ikke advarsel på sms, når de kommer utenfor gjerdet, men det gjør naboen:)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott og frodig drivhustrapp! Ja, enig med deg. Det er viktigere å kose seg med blomsterprakten enn å ha fokus på å fjerne visne blomster.

  SvarSlett
 4. Wow så flott det blomstrer på trappen. Man kan jo ikke ta bort dette når det er så nydelig. Ser ut til å være et fantastisk sted dere har der borte i Sverige. Ha ei riktig fin uke. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 5. Fantastisk frodig blomstring i høsthagen din! Vi har lite sommerblomster i år og tilsvarende lite blomster.. Det må vi gjøre noe med til neste år :-)) Fin ny uke!

  SvarSlett
 6. For et fargerikt og frodig blomsterhav i svenskehagen. Et fantastisk sted dere har. Jeg har mange ganger lurt på om vi har svenskehager i samme område. Vi er helt sør i Värmland, i nærheten av Svanskog. Fortsatt god uke!

  SvarSlett
 7. Veldig fin drivhustrapp, ser helt perfekt ut for meg.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 8. Så vacker utsikt ni har mot älven! Låter krångligt med gräsklipparen och irriterande, hoppas det löser sig. Menar du att krukorna vid växthuset inte vattnats på tre veckor och är lika fina, otroligt!
  Ha det så gott
  Anette

  SvarSlett
 9. Tommelen opp for "kalenderbildet" nederst :-)

  SvarSlett
 10. Hei! Du nevner gult løv på bakken, men det ser da ut som perfekt sommeridyll for meg. Den store fordelen med at våren var så kald, er muligens at høsten kommer sent. Her i feriehagen er trærne ennå uvanlig grønne til at det er september. Den robotklipperen høres praktisk ut, men du får utstyre den med redningsvest eller flytebøye sånn at den ikke går tapt om den nå skulle skli skikkelig ille ned mot elven :)

  SvarSlett
 11. Frodig og flott blomsterflor hos deg!
  Nydelig det første bildet,med veksthuset og et vell av planter!
  Gressklipp er nyttig på mange måter..jeg har desverre så mye snegler og de koser seg ekstra i slikt dekke...sukk..ikke gøy med disse ekle brune..
  Praktisk med robotklipper når en har litt størrelse på plenen.
  Fin ny uke til deg:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg