Egendyrket sopp...

Har noen av dere sett at Plantasjen selger selvdyrkingssopp for tiden?
Jeg ble nysgjerrig og bestemte meg for å teste det ut i sommer. Et slikt sett består av et lite plast"veksthus" og en gjennomsiktig pose med halm dekket med sopp sporer.
De selger hvit- og brun champignon, samt gul østerssopp.
Jeg valgte å kjøpe østerssoppen.


Fremgangsmåten er veldig enkel. Du skjærer noen hull på 2-3 cm et par steder på posen. Deretter fyller du på et glass vann i disse små hullene, legger lokket på drivhuset og setter det et sted som holder en romtemperatur på 20-30 grader. I mitt tilfelle satte jeg den under baderomsvasken- oppå varmekablene i to uker. Når jeg tok boksen frem var hele pakken blitt hvit på innsiden av soppsporene som nå våknet til liv. Jeg satte derfor drivhuset lyst i to uker til. Nå vokste soppen i et forrykende tempo!

Jeg valgte derfor å ta hele pakken med meg til Svenskehagen. Jeg tok den fuktige halmballen ut av posen, delte den opp og plantet dem på litt fuktige, halvskyggesteder i skogen. Soppen ser ut til å trives bra den,  så kanskje jeg kan dyrke min egen østerssopp i fremtiden- om den velger å etablere seg?


Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte noen bokser med hvit og brun champignon, for det hadde vært skikkelig artig om disse tre sortene kunne etablert seg i skogen!? Da hadde jeg kunnet plukke egenprodusert sopp i årene fremover....
Jeg skal definitivt kjøpe flere slike bokser neste år- om Plantasjen fortsatt selger dem!

Ha en fortsatt fin dag.


Kommentarer

 1. Spennende. Har ikke sett det på plantasjen her, men den finnes kanskje i de største hagesenterne.
  Lykke til med "sopp produksjon" :-)

  SvarSlett
 2. Så spennende med egenproduserte sopp, virkelig kortreist mat.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 3. Så utrolig spennende! Det har jeg ikke fått med meg! Hadde vært morsomt å prøvd, men jeg tror ikke det har kommet hit ennå. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 4. Så spennende! Det hadde vært noe? Å kunne dyrke egne sopp :-)) fin uke!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Det må være midt i blinken å gå i egen soppskog.
  God kveld! Annr

  SvarSlett
 6. Høres spennende ut. Da er man vel trygg på at dette er spiselig sopp også, så slipper man å tvile. Blir spennende å se om det blir mer neste år. Lykke til. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 7. Hei. Jeg sto senest i går og så på disse kassene, men kjøpte ingen. Nå fikk jeg virkelig lyst til å prøve jeg også:)
  Artig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg