Vårlengsel!

Jeg har dessverre ikke skrevet så mange blogginlegg i det siste. Det er så mye annet som fyller dagene denne årstiden og det skjer jo ikke så mye i hagen nå til dags, så da blir det lett litt bloggtørke.  Det betyr ikke at jeg ikke er fokusert på hage og planter. Jeg driver faktisk og planlegger en mengde nye prosjekter som jeg håper å få gjort i kommende sesong! Men det er jo fortsatt bare på planleggings- og idéstadiet, så jeg får heller skrive om det ved en senere anledning. 


Utendørs er snøen nesten helt borte. Jeg kan ikke si jeg savner den, for i en by tar det jo ikke lang tid før den blir både møkkete og ufremkommelig. Brøytebiler gjør sitt beste for at gatene skal være fremkommelige, men det går jo til gjengjeld ut over privatbilister som leter etter en parkeringsplass blant snøfonnene..  ;-) Det føles nesten litt luksuriøst å gå på tørr asfalt igjen! Og med mildværet kommer en følelse av at våren er like om hjørnet...


Joda. Jeg vet jo at mye snø fortsatt kan komme, så jeg prøver å være fornuftig, men likevel klarer jeg ikke å styre meg lenger. Om våren ikke har kommet til hagene, så skal jeg i alle fall se blomstrende planter hjemme i stuen!
Så derfor faller jeg stadig for fristelsen og kjøper med meg hjem både potteplanter og buketter.
Et hus uten planter vil for meg mangle sin sjel. Hva er vel mer skulpturelt, fargeglad, innbydende og stemningsskapende enn en bukett blomster, en grønnplante eller en palme i et eller flere av stuens hjørner? ;-)

På Stuegulvet har jeg forresten satt et lite minidrvihus jeg kjøpte billig på IKEA for ikke så lenge siden. I det har jeg satt inn noen primula og en potterose som jeg vil prøve å ta vare på frem til våren. Da håper jeg å få plantet dem ut i woodland hagen. I alle fall primula plantene...Nedenfor:
Stearinlys er også uunnværlig i stuen nå om vinteren. Jo flere, dess bedre, både inne og ute på balkongen.


Grønne planter på kjøkkenet er også en nødvendighet året rundt. Som oftest pleier vi å plassere et par potter med krydderplanter blant grønnplantene.


Nedenfor:
Disse ranunklene hadde jeg plantet i noen potter og plassert satt kjølig til vinteroppbevaring, men dessverre sto de tydeligvis ikke kjølig nok. Når jeg skulle se til dem var de alt begynt å spire for fullt. Jeg har derfor hentet dem frem og satt dem i potter på kjøkkenet.


Ha en fortsatt fin kveld! 

Kommentarer

 1. Den här tiden vill man ha lite nya växter inne!
  Såg en nästan 2 meter hög uppstammad Kamelia i går som jag villa köpa men den var inte billig...
  Vi har slaskig snö just nu och det skulle vara bra om den smälte bort.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 2. Du gjør det jo så koselig rundt deg, og så er det jo kos å planlegge enda fler hyggeprosjekt.

  Klem Anne

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg