Skogsbeplanting i Februar.

Som avtalt mottok jeg første forsendelse med planter fra Potterton Nurseries denne helgen. Jeg hadde funnet frem en mengde tomme plantepotter, jord og hageredskaper for å fylle drivhuset med nyplantede potter. Utenfor var været ikke det helt ideelle for hagevær. Torsdag snødde det tett. Fredag sluddet det og Lørdagen regnet det stort sett uten stans. Likevel bestemte vi oss altså for å gjøre det nesten totale vanvidd. Vi pakket bort pottene og tok med oss løk og planteknoller bort i skogen. Det viste seg nemlig at bakken var totalt fri for tele, så selv om den var dekket med litt over en cm hvitt snølag, så var det jo ingenting i veien for å plante direkte i skogen? Som sagt så gjort. Samtlige skogsplanter kom i jorden på sine permanente tilholdssteder. 38 planter fikk vi satt ut i skogen på litt over en time. Gjett om vi var stolte!?
Jo, vi sådde litt i drivhuset også. På bildet over er det prydgress jeg prøver meg på.

Allerede dagen etter var snøen borte og skogen viste seg fra en mer vårlig side- om enn litt våt og pjuskete. Det er ikke vanskelig å finne tegn til vår på eiendommen nå for tiden. Over alt formelig "spretter plantene opp av jorden". Ikke minst har julerosene kommet godt i gang med knoppskytingen. Både de hvite og fargete variantene.

Primula spirer også over hele skogen nå, men ingen av dem har kommet i knopp ennå.
Enkelte steder er narcissene også begynte å stikke hodene opp over jorden. Ingen tvil om at vi har alle muligheter for å få en tidlig vår i år!?

Til høyre:
I bedene har jeg ikke fjernet høstløvet ennå. Jeg tror jo det fortsatt har en fin funksjon som et beskyttende "teppe" over sarte skogsbunnsplanter. Her er det primula som titter opp gjennom løvet.

Nedenfor:
Kanskje ikke så lett å se på bildet, men på denne plassen har jeg plantet en hosta i fjor. Nå spirer det rundt 20 spirer opp av jorden akkurat der. Kan dette være løkplanter eller er det virkelig en hosta som har klart å formere seg så mye på ett eneste år!?
Om det er løkplanter. Har dere i så fall noen tips om hva det kan være? Hver spire er omkring fingertykkelse. Bladene kjennes litt stive/tykke og har en litt rødlig farge blandet med grønt.

Hosta sorten jeg har her er en "H. Fortunei Albomarginata".


Ha en fortsatt riktig fin dag! 

Kommentarer

 1. Så spennende :) Jeg gleder meg til å se bilder fra skogen hos dere! Om det er hostaen eller løker som spirer kan jeg ikke hjelpe med, men det ser mistenkelig ut som hosta. Blir spennende å se :)
  Fin uke ønskes fra Tone

  SvarSlett
 2. Dere er noen tøffinger ! Du må holde oss oppdatert på de mystiske spirene :)

  SvarSlett
 3. Hei Stein! Så herlige vårbilder! Jeg må si at jeg tror det er vårløk og ikke hosta, for de er alltid så sene. De trenger mer varme før de dukker opp. Men du kan jo ha andre klimatiske forhold enn her ;-)
  Spennende er det med dine skudd som dukker opp uansett! Flott bilde av julerosen din.

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 4. Brrr, det hørtes litt kaldt og vått ut! Jeg er imponert over at dere likevel fikk plantet så mye! Jeg er ikke så god på å være ute når det er kaldt og guffent. Gleder meg til å se hva dere skal så etter hvert=) Håper den nye uka blir super=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Hej Stein,

  Nej, det är ingen Hosta - lite svårt att se på de späda skotten men om du planterat en Primula rosea någon gång skulle jag gissa på den.

  SvarSlett
 6. SÅ fint å se noen vårtegn! Jeg håper sårt på at vi snart her også skal få noen!
  Så utrolig fint med planting allerede!
  Denne skogen begynner å bli utrolig spennende!

  SvarSlett
 7. Imponerende å få satt ned løk og knoller på denne tiden :-). Spennende skogshage dere har. legger meg til som følger. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Det var spenstig - planting ute i februar da, gitt :)

  SvarSlett
 9. Så herlig det må være å kunne sulle å plante på denne tiden. Gleder meg vilt til å begynne i min hage. Men det blir nok en god stund til enda.

  SvarSlett
 10. Så härligt med alla vårtecken och att kunna plantera så här tidigt. Ska bli kul att se mer av dina växter i skogen så småningom!

  Allt gott
  /Anette

  SvarSlett
 11. Det blir spennende å se hvordan det går med snøplantingene. Jeg fant noen svibelløker m. grønn tupp i kjølerommet nå. Det er nesten helt bart oppe hos oss, men disse er jo litt på kanten hva angår herdighet så de får vel vente litt. Jeg var inne på tanken om å sette dem ut jeg også.
  Tipper du kommer til å kose deg når du går rundt i ditt blomsterrike framover.

  SvarSlett
 12. Amei conhecer o seu blog,achei maravilhoso.Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvarSlett
 13. For en kjempestart på hageåret…….det må bli bra.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg