Når drivhuset tømmes...

..er det høst i luften?
Nei, så galt er det heldigvis ikke ennå, men vi tømte faktisk drivhuset for planter denne helgen. Ikke fordi høsten har kommet, men det er bare til å innse at vi ikke kommer til å besøke vår svenske hage like regelmessig som tidligere i sommer. Siden vi ikke har noen til å vanne på eiendommen vil plantene våre ha større sjanse for å klare seg om de står plassert slik at regnet av og til kan skaffe dem vann og DET får de jo ikke mulighet til under et tak av glass!  ;-)


Selv om alle potter og kar ble flyttet utendørs denne helgen, så betyr ikke det at huset er helt tomt. I bedet vi laget i husets ene hjørne blomstrer liljene for fullt nå.

Sorten heter "Black Beauty" og selv om den riktignok ikke er særlig svart, så er den virkelig en skjønnhet. Utrolig nok er det bare to løk som produserer all den overdådige blomstringen du ser på bildet!

Nedenfor:
Selv om selve huset nå er tømt for det meste av planter, så føles det likevel frodig ut ennå. Fordelen med et hus av glass er jo nemlig at utsikten blir en del av interiøret og på trappen foran huset blomstrer det ekstra frodig for tiden.


Potter og kar trives og er kanskje enda mer frodige enn tidligere på sommeren- og nå begynner dessuten rosene å blomstre for fullt. De har ellers hatt en sen start på trappen i sommer.

Nedenfor:
Mine engelske gargoyles føler seg nesten helt bortglemt der de står blant krukker og bladverk denne sommeren. Neste år vil jeg nok plassere dem på lave sokler så de ikke forsvinner helt i mylderet av planter og farger!

Rundt drivhuset ellers har jeg plantet en god del liljer med samme farge som sine slektninger innenfor glassveggen. Jeg føler det får skillet mellom "inne" og "ute" til å smelte mer sammen, så mitt drivhus virker blomsterrikt selv nesten uten planter.

Inne i huset har jeg plassert krukker og diverse annen pynt i samme materialer som dem en finner på trappen og drivhushagen bak drivhuset. Også dette i et forsøk på å  viske ut grensene mellom inne- og ute.I sommer byttet jeg forresten ut taklampen med den på bildet. Ikke akkurat den mest typiske belysningen en finner i et drivhus, men jeg må jo bare inrømme at det ikke er mulig å dyrke frem altfor mange planter på et sted hvor jeg ikke bor til daglig. Da må jeg først installere selvvanningssystemer og automatisk belysning. Det har jeg ikke gjort, så derfor har dette rommet etter hvert blitt til utestue mer enn arbeidsrom for en planteelsker...

Jeg trøster meg med at jeg jo kan nyte plantene - selv i et nesten tomt drivhus....?Ha en fortsatt riktig fin kveld! 


Kommentarer

 1. Jeg blir alltid overveldet av å se bildene dine. Dere har det så utrolig koselig, og jeg kunne tenkt med å rusle rundt i hagen deres=) Vi har selvvanning på deler av drivhuset. Gubben har lekt Petter Smart, og det fungerer godt. Vi flyttet også ut alt av krukker da vi dro på ferie. Jeg håper virkelig ikke sommeren er over, men her er det 12 grader og regn... så jeg blir jammen litt usikker på om det virkelig er sommer!!! Vi får håpe det blir en veldig fin høst=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Det blommar fint i krukorna!!
  Hoppas det blir regn lite då och då så dom klarar sig.
  Ha de bra
  Mariana

  SvarSlett
 3. Hei! Så inspirerende bilder. Å sitte på drivhustrappa og se utover, må være en virkelig drøm. God kveld til deg! Anne

  SvarSlett
 4. Hei. Så frodig og flott, selv om drivhuset er nesten tømt. Smart å plante samme farge både ute og inne, og at to løk greide å produsere så mye flor er jo bare å ta av seg hatten av! Jeg satte noen asialiljeløk her i feriehagen i fjor, de fleste blomstrer greit, men ingen med mer enn en blomsterstengel.

  Digger gargoylene dine! Synes ikke det gjør noe om sånne figurer delvis gjemmer seg blant planter og krukker. Men skjønner jo at du gjerne vil nyte favorittene.

  Nyt augustdagene!

  SvarSlett
 5. En flott beliggenhet på drivhuset... her må det virkelig være godt å slappe av. Og så mye vakker blomstring med farger og dufter!
  Og "krøll-liljen" din er en skikkelig skjønnhet!
  Ønsker deg en fortsatt fin augustuke!

  SvarSlett
 6. Krysser fingrene for jevnlig nedbør , mens dere feirer på varmere trakter :) Flotte bilder av flotte planter!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg