Et "hav" av iris...

Bloggverdenen kan være som rene skattkisten for oss hageglade. Hos hverandre finner vi nyttig informasjon, inspirasjon, fellesskap og anerkjennelse. Den kan også føre til at vi opptar nye interesser og lidenskaper, som for noen år siden når jeg, full av inspirasjon fra andres hager begynte å kjøpe inn roser til en ny del av hagen. Før jeg visste ordet av det hadde jeg plutselig mengder av sorter og flere ser ut til å finne veien til min eiendom.
For et par dager siden hadde jeg det nettopp slik igjen. Intetanende sitter jeg og leser de siste innleggene til folk jeg pleier å følge fast da jeg ser at Bettina i bloggen Bettinas Blad skriver om at hun har mottatt en mengde iris fra et dansk ektepar som har en frodig hage i Spania! De har både webside og blogg, så jeg måtte selvfølgelig inn og ha meg en titt.

Nå sitter jeg forventningsfullt og venter på en egen bestilling iris vi har
avtalt skal ankomme i begynnelsen av September. Iris har jeg kjøpt en del av før, men ennå har de ikke gitt den store blomstringen. Sakte, men sikkert har de økt i størrelse og omfang og mange har sågar begynt å blomstre, så jeg er temmelig trygg på at de vil trives på min eiendom.
Alle bildene er hentet fra produsentens hjemmeside. Den finner du her:
El Vilosell Iris

De plantene jeg falt for er som følger:

For drivhushagen: 
Iris Germanica "Before the Storm"
Iris Germanica "Celebration Song"
Iris Germanica "Gypsy Romance"
Iris Germanica "Cupids Arrow"
Iris Germanica "Dusky Challenger"For elvebredden:
Foruten 3 av hver sort av de ovennevnte har jeg også kjøpt 30stk av iris i ulike farger. Disse planlegger jeg å plante langs "gangbryggen" ved elvebredden.


Ha en fortsatt riktig fin dag! 


Kommentarer

 1. Ja, blog verdenen er fantastisk, til at glædes, inspireres og dele med andre. jNu vil jeg smutte ind på denne side, og bestille nogle Iris til min Skovhave. Iris har jeg længe ønsket mig!

  Thanks for sharing, as they say :-)

  SvarSlett
 2. Heldige deg som kan importere rett til Sverige. Jeg har spurt Jan, men de har ikke sunhetsertfikat. Så inn til Norge nytter det ikke å få planter dessverre :-( Jeg har iris nok fra før, men de har mange flotte sorter :-)

  Det blir nok flott blomstring hos deg til neste vår!

  SvarSlett
 3. Det blir et syn langs elvebredden når alle de irisene slår til ! :))

  SvarSlett
 4. Ja, denne siden frister - det er ett som er sikkert:-) Forelöpig har jeg ikke bestilt, men det blir nok etterhvert!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg